FOLLOW US: facebook twitter

Μήνας προσαρμογής ο Απρίλιος στο Κατάκολο

Ημερομηνία: 05-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Σταδιακή αύξηση των αφίξεων και αλλαγές στην ασφάλεια

Με 17 αφίξεις ξεκινά ο Απρίλιος για την κρουαζιέρα στο Κατάκολο, μήνα που αποτελεί την περίοδο προσαρμογής πριν την έναρξη της φουλ σεζόν που λόγω αφίξεων κρατά έως τα τέλη Οκτωβρίου. Τη Μεγάλη Εβδομάδα θα υπάρξουν αρκετές αφίξεις στις 10,11,12 και 17 Απριλίου με πέντε κρουαζιερόπλοια τα περισσότερα με χιλιάδες επιβάτες. Το Πάσχα των Ορθόδοξων φέτος συμπίπτει με αυτό των Καθολικών και αναμένεται να υπάρχει αρκετή τουριστική κίνηση.

Όπως προαναφέραμε ο Απρίλιος είναι μήνας προσαρμογής για την κρουαζιέρα, για θέματα που αλλάζουν φέτος στο λιμάνι, όπως στον τομέα της ασφάλειας. Από την ερχόμενη Δευτέρα ενεργοποιείται  η σύμβαση με εταιρία security για την φύλαξη του λιμένα. Ο ελεγχόμενος χώρος θα επεκταθεί σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου με τις προδιαγραφές του σχεδίου ασφαλείας λιμενικής εγκατάστασης. Σε εξέλιξη βρίσκεται παράλληλα ο διαγωνισμός για την προμήθεια ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, ενώ προχωρούν οι διαδικασίες για την έκδοση καρτών εισόδου για τους εμπλεκόμενους.

Αλλαγές θα υπάρξουν και την πρόσβαση των οχημάτων μέσα στο λιμάνι. Οι πολίτες θα μπορούν να απολαμβάνουν την βόλτα τους πεζή, όχι όμως και με τα αυτοκίνητά τους, μπαίνοντας τους χώρους των προβλητών. Στον κεντρικό προβλήματα θα αποκλειστεί η πρόσβαση σε κάθε περίπτωση, ενώ στο νότιο προβλήτα η πρόσβαση θα επιτρέπεται σε πεζούς αλλά όχι σε οχήματα. Οι ψαράδες θα μπορούν να ψαρεύουν στους χώρους εκτός των δύο προβλητών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot