FOLLOW US: facebook twitter

Σύσκεψη στην Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιέρας για το Κατάκολο

Ημερομηνία: 05-04-2017 | Συντάκτης:

Συμμετείχαν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του ΔΛΤΠ

Στην εξέχουσα σημασία αλλά και τη δεσπόζουσα θέση που κατέχει το λιμάνι Κατακόλου, στο χώρο του θαλάσσιου τουρισμού, αναφέρθηκαν όλοι όσοι συμμετείχαν στην σύσκεψη που πραγματοποίησε η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιέρας, την περασμένη Παρασκευή στα γραφεία της στον Πειραιά με βασικά θέματα την εύρυθμη λειτουργία του λιμένα και την ακόμα καλύτερη εξυπηρέτηση των χιλιάδων τουριστών που επισκέπτονται το επίνειο του Πύργου.

Στην σύσκεψη, είχαν προσκληθεί και συμμετείχαν, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου Λεωνίδας Βαρουξής και Σάκης Αντωνόπουλος αντίστοιχα και μετείχαν ακόμα, από πλευρά της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιέρας, ο πρόεδρος Θεόδωρος Κόντες, ο Ναύαρχος (ΛΣ) ε.α. Αντώνης Καλούδης εκτελεστικός σύμβουλος του ΔΣ καθώς και εκπρόσωποι των ναυτιλιακών εταιρειών και τουριστικών γραφείων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της κρουαζιέρας.
Στη διάρκεια της σύσκεψης, εγινε ενημέρωση των παρισταμένων από πλευράς Προέδρου και Αντιπροέδρου για διάφορα θέματα του λιμανιού και ειδικότερα για:
1. Εκτελεσθέντα και προγραμματισμένα να εκτελεσθούν έργα υποδομής στο λιμάνι και στη χερσαία ζώνη.
2. Προμήθεια υλικών απαραίτητων για την ασφαλέστερη παραβολή των πλοίων στο λιμάνι.
3. Την ΑΣΦΑΛΕΙΑ τού λιμανιού (επέκταση ορίων διεπαφής χώρου ISPS, προμήθεια Η/Μ εξοπλισμού για τον 24ωρο έλεγχο τού χώρου, σύμβαση με εταιρεία Security, αναθεώρηση ισχύοντος Σχεδίου Ασφαλείας Λιμενικής Εγκατάστασης κ.λ.π.).
4. Διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων των πλοίων που προσεγγίζουν στο λιμάνι.
5. Τον καλύτερο προγραμματισμό των αφίξεων των πλοίων με σκοπό να είναι δυνατή η παραβολή όλων (κυρίως σε ημέρες αιχμής) και να αποφεύγεται η παραμονή τους εκτός λιμένα.
Αποφασίστηκε επίσης και προκειμένου να επιλύονται άμεσα προκύπτοντα σοβαρά θέματα, να υπάρχει συνεχής επικοινωνία με την Ένωση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος