FOLLOW US: facebook twitter

«Μετά Φόβου»: Παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Ελένης Πριοβόλου στο βιβλιοπωλείο Κορκολής

Ημερομηνία: 08-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Το νέο μυθιστόρημα της συγγραφέως Ελένης Πριοβόλου «ΜΕΤΑ ΦΟΒΟΥ», παρουσιάζουν την Παρασκευή 9 Ιουνίου, στις 7.30 το βράδυ,  στο βιβλιοπωλείο Κορκολή στον Πύργο, οι εκδόσεις οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο ΚΟΡΚΟΛΗΣ.

Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο φιλόλογος Γιώργος Αγγελόπουλος, φίλος της Ελένης Πριοβόλου από το 2015, όταν η συγγραφέας είχε επισκεφτεί το 3ο Γυμνάσιο Πύργου και μαθητές της Γ’ τάξης είχαν παρουσιάσει στο θέατρο Απόλλων το εφηβικό βιβλίο της «Οι φύλακες των αστεριών».

Η Ελένη Πριοβόλου στο νέο της μυθιστόρημα  μιλάει για το φόβο της ελευθερίας, τις αυταπάτες και τις ψευδαισθήσεις που κατευθύνουν τη ζωή των ανθρώπων μιας πολίχνης της Αιτωλίας, καλύπτοντας χρονικά ιδέες και γεγονότα από το 1916 μέχρι την αρχή του Εμφυλίου. Φόβος που διοχετεύεται μέσω της θρησκείας, της πολιτείας και των πολιτικών δεδομένων, φόβος που αδρανοποιεί τη σκέψη τους και ρυθμίζει τις επιλογές τους.

Η Αρίστη, μαχόμενη και ανατρεπτική, τολμά να αναμετρηθεί με τις απαγορεύσεις και το συντηρητισμό, αγωνίζεται για την παιδεία, αλλά θα προκαλέσει αντιδράσεις από την αυστηρή κοινωνία. Κάποιοι θα προσπαθήσουν να θέσουν φραγμούς στην προσωπική της ολοκλήρωση. Η Διαλεχτή, από την άλλη, δε θα τολμήσει. Θα προτιμήσει τη σιγουριά της κατώτερης-ως γυναίκας-κοινωνικής της θέσης. Εγκλωβίζεται στο φόβο και δεν εξελίσσεται.

Η σχέση των δύο γυναικών δοκιμάζεται, όταν ανάμεσά τους μπαίνει ο έρωτας με τη μορφή του ωραίου και ερωτικού Διονύση, αλλά και από τα γεγονότα της ζωής που τις επηρεάζουν, αφού η κοινωνία αλλά και η Ελλάδα συνταράσσεται από πολέμους και διχόνοια.

Οι δύο ηρωίδες από φόβο σε φόβο και από διάψευση σε διάψευση παλεύουν για το βασικό αγαθό της ατομικής και κοινωνικής ελευθερίας σε μια εποχή δραματική τόσο ως προς τα πολιτικά γεγονότα όσο και ως προς τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία.

Ένα μυθιστόρημα για την πάλη με τους φόβους μας, για την αξία της αγάπης, της φιλίας αλλά και της μάθησης…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος