FOLLOW US: facebook twitter

Λυδία Κονιόρδου: «Το Υπουργείο Πολιτισμού αναγνωρίζει την προσφορά του Φεστιβάλ»

Ημερομηνία: 01-12-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Η Υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου υπέγραψε τριετή σύμβαση χρηματοδότησής του

Στην ξεχωριστή συμβολή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου και στην διεθνή του ακτινοβολία και καταξίωση, αναφέρεται στον χαιρετισμό της η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου.

«Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, που γιορτάζει φέτος τα είκοσι χρόνια του, μας εκπλήσσει διαρκώς με τις καινοτόμες δράσεις του, τις αισθητικές του επιλογές, την οργανωτική του αρτιότητα και τον ανθρωποκεντρισμό του.

Η  προβολή ταινιών απ’ όλες τις χώρες του πλανήτη, η φυσική παρουσία  κινηματογραφιστών, ανθρώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας και θεσμικών παραγόντων από δεκάδες ξένες χώρες αντανακλούν τη διεθνή του ακτινοβολία και καταξίωση.

Το Φεστιβάλ Ολυμπίας με τις προβολές και αναλύσεις ταινιών, την επεξεργασία και υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, τη διοργάνωση ημερίδων για την οπτικοακουστική παιδεία και τόσες άλλες συμμετοχικές δραστηριότητες και πρωτοβουλίες, συνεργαζόμενο με τη σχολική κοινότητα  συμβάλλει τα μέγιστα στην πνευματική και ψυχική ανάπτυξη των νέων, στην καλλιέργεια της κριτικής τους σκέψης και στην απόκτηση γνώσεων, για να μπορούν να εκφράζονται δημιουργικά μέσω της εικόνας.

Αναγνωρίζοντας αυτή του την  προσφορά  το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού κάνει πράξη την επιθυμία  των διοργανωτών  και της τοπικής κοινωνίας που το έχει αγκαλιάσει, με την υπογραφή τριετούς προγραμματικής σύμβασης χρηματοδότησης με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την «Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας ΚΟΙΝΣΕΠ», προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα  το δημιουργικό του και παιδαγωγικό του έργο. Εύχομαι από καρδιάς  στο 20 ο Φεστιβάλ, στους διοργανωτές, τους εθελοντές, τους διαγωνιζόμενους, τους εμψυχωτές των εργαστηρίων, Έλληνες και ξένους, καλή επιτυχία».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος