FOLLOW US: facebook twitter

«ΛΟΓΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ» στον Απόλλωνα

Ημερομηνία: 30-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

aura-duet

Στις 4 Απριλίου από το ντουέτο παραδοσιακών μουσικών ΄’Aura duet΄’

Μουσική βραδιά με το ντουέτο ΄’Aura duet΄’, τον  Νίκο Παραουλάκη στο  Νέυ  και τον Νίκο Παπαγεωργίου στο Τανμπούρ, δύο εξαιρετικούς μουσικούς δεξιοτέχνες παραδοσιακών οργάνων και τίτλο «ΛΟΓΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ» παρουσιάζεται στο θέατρο Απόλλων την Τρίτη 4 Απριλίου 2017, στις 9 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Οι μουσικές των’Aura duet΄’,  συνθέτουν ένα συναρπαστικό τοπίο γεμάτο ηχοχρώματα, εντάσεις, απαλές στιγμές και ηχητικές εκπλήξεις, που βλέπει βαθιά, στην καρδιά της ίδιας της μουσικής.

Το ντουέτο Αύρα – Aura duet- αντλεί το ρεπερτόριο του κυρίως από την Λόγια Μουσική της Κωνσταντινούπολης καθώς και μουσικές από την ελληνική παράδοση της Μ. Ασίας και άλλων περιοχών που ανέπτυξαν στον χρόνο μια σχέση με την Πολίτικη μουσική. Η σύμπραξη του τανμπούρ με το νέυ, δύο οργάνων απο τα πλέον χαρακτηριστικά αυτής της μουσικής παράδοσης, μέσα απο έναν διάλογο με έντονο το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού, αποδίδει τα ηχοχρώματα και τον βαθύ χαρακτήρα του ήχου που ενέπνευσε απο αιώνες, ποιητές και εσωτερικούς φιλοσόφους της ανατολής να τον χαρακτηρίζουν σαν ήχο απο αλλο κόσμο…

aura-douet-logia-mousiki-tis-polis-afisa

Ποιοι είναι οι δυο μουσικοί:

Ο Νίκος Παραουλάκης γεννήθηκε στην Κρήτη το 1977.

Το 1995 εγκαθίσταται στην Αθήνα για να ακολουθήσει μουσικές σπουδές. Μαθητεύει και παίρνει πτυχίο στα Ανώτερα θεωρητικά (αρμονία, αντίστιξη) με τους Παναγιώτη Αδάμ, Ιωσήφ Παπαδάτο και Βασίλη Φόστερ, στην κλασική κιθάρα με τον Θανάση Κουμεντέρη & στην jazz κιθάρα με τον Γιώτη Σαμαρά.

Από το 2000 ασχολείται περισσότερο με την ανατολική μουσική παράδοση. Διδάσκεται νέυ  από τους  Χάρη Λαμπράκη και Omer Erdoğdular.

Συνεργάζεται με πολλούς σημαντικούς Έλληνες και ξένους συνθέτες και μουσικούς

(Σωκράτη Μάλαμα, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Ορφέα Περίδη, Haig Yazidjian, Αντώνη Απέργη, Marta Sebastyen, Χάρις Αλεξίου, Ελένη Βιτάλη, Λουδοβίκο των Ανωγείων, Βασίλη Σκουλά, Νίκο Κυπουργό, κ.α.).

Το 2005-2006 διδάσκει νέυ στο ΤΕΙ Ηπείρου (τμήμα λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής) στην Άρτα.

Το 2014 κυκλοφορεί τον πρώτο πιο προσωπικό του δίσκο «Απο το Φως και το Σκοτάδι»

σε μουσική, ενορχήστρωση και ηχοληψία δικιά του και στίχους του Δημήτρη Παπαχαραλάμπους.

Συμμετέχει σε ηχογραφήσεις και συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ο Νίκος Παπαγεωργίου γεννήθηκε το 1996.

Ξεκίνησε την ενασχόληση του με την μουσική απο την παιδική ηλικία μαθαίνοντας λάφτα με τον Ευγένιο Βούλγαρη και βυζαντινή μουσική με τον Γεώργιο Παπαγεωργίου στην σχολή της Μητροπόλεως Ηλείας.

Απο το 2011 ξεκίνησε την ενασχόληση του με το τανμπούρμε δάσκαλό του τον Murat Aydemir στα πλαίσια, κυρίως, των σεμιναρίων του Μουσικού εργαστηρίου «Λαβύρινθος». Απο το 2014 ειναι φοιτητής του παιδαγωγικού τμήματος δημοτικής εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών.

Είναι μέλος της ορχήστρας Παραδοσιακών οργάνων του δημοτικού ωδείου Πατρών, ενώ το 2016 έγινε μέλος του μουσικού σχήματος“Birun” με καλλιτεχνικό διευθυντή τον KudsiErgüner.

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος