FOLLOW US: facebook twitter

Λαύριο: Αγώνας της χρονιάς με Κόροιβο

Ημερομηνία: 10-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

stadio-kosmos-gipedo

Αγώνα της χρονιάς θεωρούν στο Λαύριο τον αυριανό αγώνα της ομάδας τους με τον Κόροιβο! Η ομάδα της Ανατολικής Αττικής θέλει άλλο ένα ροζ φύλλο αγώνα (όπως υποστηρίζουν οι άνθρωποί της), ώστε να διασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία. Ο κόουτς Σερέλης δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα και στόχος του είναι να περιορίσει το τρίποντο του Κοροίβου. Το ίδιο πιστεύει και ο Μιχάλης Περράκης, ο οποίος θεωρεί το παιχνίδι με τον Κόροιβο ως αγώνα της χρονιάς. Μεγάλη προσοχή από τους «κυανοκίτρινους» θέλουν ο Πάντερ και ο Γκρέι. Πάντως, μετά και την τελευταία αγωνιστική, Κόροιβος και Λαύριο ισοβαθμούν με 27 βαθμούς.

*Το Λαύριο στην έδρα του έχει νικήσει ως τώρα διαδοχικά: Κύμη, Τρίκαλα, Ρέθυμνο, Απόλλωνα Π. κι έχει χάσει από ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Προμηθέα, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Κολοσσό. Γνώμη μας ότι η ομάδα αυτή δεν είναι άτρωτη στην έδρα της. Για τούτο όσοι πιστοί «Koroivians», προσέλθετε, ώστε να έχει φωνή η ομάδα!

 

Τώρα έμπλεξε η κατάσταση

Η νίκη του Α.Ο. Μακρισίων επί του Λαμπετίου (2-1), κατά την 23η αγωνιστική, έμπλεξε το πράγμα στην Α2. Θεωρούμε αδύνατον πλέον μια ομάδα να πάρει διαφορά πέντε βαθμών και να ανακηρυχτεί πρωταθλήτρια. Άρα, πάμε για πλέι-οφ των τεσσάρων πρώτων ομάδων και θα γίνει μάχη για την κατάκτηση του μπόνους.

*Λογικά οι τρεις πρώτες ομάδες θα είναι ο Α.Ο.Μ. (50), το Λαμπέτι (49) και η Ζαχάρω (48), όχι βέβαια με την τωρινή σειρά. Την τέταρτη θέση διεκδικούν η ΑΕ Πηνείας (42), η Δάφνη κι ο Αχιλλέας (39) και με λιγότερες ελπίδες το Σκουροχώρι (35).

*Η έκπληξη γράφτηκε στο Νιοχώρι , όπου ο Πέλοπας Πύργου κέρδισε στο β΄ μέρος τον Αχιλλέα (2-0), ενώ τις πιο μεγάλες νίκες πέτυχαν ο Ν. Κόροιβος επί της ΑΕ Πηνείας και το Σκουροχώρι κατά του Ολυμπιακού Ζαχάρως.

 

Στις λεπτομέρειες

Με βάση το υπόλοιπο των αγωνιστικών στην Α2, είναι φανερό πως οι τρεις πρωτοπόροι (Α.Ο.Μ., Λαμπέτι, Ζαχάρω) έχουν παρεμφερή προγράμματα, ελαφρώς καλύτερο το Λαμπέτι, άρα και η τελική κατάταξη θα κριθεί στις λεπτομέρειες!

 

Γιατί στις 25/3 ο τελικός;

Η ΕΠΣΗ όρισε τον τελικό του Κυπέλλου στις 25 Μαρτίου, ημέρα Σάββατο, κατά το οποίο φυσιολογικά δεν θα γίνει άλλο ματς, καθώς η ημέρα αποτελεί γιορτή του τοπικού ποδοσφαίρου. Εκφράζουμε και την άποψη της κοινής γνώμης, η οποία υποστηρίζει, πως η ημέρα της εθνικής γιορτής αποτελεί αργία, ώστε να τιμάται ο αγώνας της Παλιγγενεσίας του Έθνους. Ο άλλος θέλει να την απολαύσει, να την τιμήσει. Για ποιο λόγο να γίνει ο τελικός τέτοια μέρα; Γιατί να μη γίνει μια Τετάρτη; Ερώτημα απλό κι εύλογο. Αν το κάνουν για εισπρακτικούς λόγους, παραβιάζουν ανοιχτές θύρες. Είναι παιχνίδι Πανηλειακού-Α.Ο. Ξενοφών, δεν μπορεί παρά να έχει κόσμο.

*Με την ευκαιρία οι πρώτοι Κυπελλούχοι για την Πελοπόννησο, όχι όμως οι αντίπαλοί μας είναι: Το Λεωνίδιο (Αρκαδίας), ο Αργοναύτης Ν.Κίου (Αργολίδας) και ο  Αστέρας Βλαχιώτη (Λακωνίας). Στην Αχαΐα θα συναντηθούν στον τελικό ο Ατρόμητος Αγ. Βασιλείου και ο Πανμοβριακός Ριόλου.

 

Οι προβλέψεις

Χθες σχολιάσαμε το πρόγραμμα των ομάδων που διεκδικούν την άνοδο στον τρίτο όμιλο της Γ΄ Εθνικής. Σήμερα θα σχολιάσουμε εν ολίγοις το πρόγραμμα των ομάδων, από τις οποίες μια θα αποχαιρετήσει!

*Το Ζευγολατιό (16) είναι στην ουρά της βαθμολογίας και πολλά θα κριθούν στα δύο επόμενα ματς, καθώς έχει και ρεπό. Αντιμετωπίζει μέσα τον Αστέρα κι εκτός της Θήβα.

*Η Δόξα Μεγαλόπολης (18) έχει κι αυτή ρεπό, ενώ παίζει μέσα με τον Παναρκαδικό κι έξω με τον Αστέρα.

*Ο Παναργειακός (19) έχει κι αυτός δύσκολο πρόγραμμα, αφού παίζει εκτός με Φωστήρα και Ερμιονίδα και μέσα με Χαλκίδα. Οι προβλέψεις δικές σας…

 

Εξηγήσεις…

Με την ευκαιρία της νέας Τακτικής (!) Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΣΗ στον «Οδυσσέα», ο πρόεδρος Άρης, θα έχει την ευκαιρία όσα δήλωσε σε άλλη εφημερίδα, σχετικά με τις σκέψεις του για την τύχη των κατηγοριών των φετινών πρωταθλημάτων να τα εξηγήσει έτι περισσότερον. Τον ξεμπρόστιασε γνωστό σάιτ. Άλλωστε κι εμείς τρεις φορές είχαμε σχολιάσει ότι κυκλοφορούν φήμες πως δεν πρόκειται να υποβιβαστεί καμία ομάδα! Το χειρότερο ότι πάει να καταργήσει την Α2 Κατηγορία.

Π.Κ.Τ.

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot