FOLLOW US: facebook twitter

Κόροιβος:Στόχος το πρώτο «διπλό»

Ημερομηνία: 05-01-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

 

koroivos

Στο μικροσκόπιο ο Προμηθέας του Σενεγαλέζου Μοχάμεντ Φαγιέ

O Κόροιβος προετοιμάζεται εντατικά για τον κρίσιμο αγώνα του Σαββάτου με τον Προμηθέα στην Πάτρα για την 13η αγωνιστική της Basket League (τελευταία του α΄ γύρου), όπου θέλει την πρώτη του εκτός έδρας νίκη που θα του δώσει μεγαλύτερη βαθμολογική άνεση ενόψει της συνέχειας. Οι κυανόλευκοι έχουν «φλερτάρει» φέτος με το διπλό, στον αγώνα της Ρόδου με τον Κολοσσό, όπου ηττήθηκαν με ένα καλάθι διαφορά και θέλουν να επαναλάβουν εκείνη την καλή τους εμφάνιση και να πάρουν επιτέλους την πρώτη νίκη τους μακριά από το κλειστό της Αμαλιάδας. Ο Προμηθέας έχει μία νίκη περισσότερη από τον Κόροιβο και τον Βαγγέλη Αγγέλου στον πάγκο εδώ και δύο εβδομάδες, που αντικατέστησε τον Νίκο Βετούλα. Κινητήριος μοχλός της πατρινής ομάδας είναι ο 32χρονος βραχύσωμος πλέι-μέικερ Κέιντρεν Κλαρκ (έχει περάσει και από τον Άρη), ο οποίος έχει μέσο όρο 12 πόντους (36% στα τρίποντα) και 2,3 ασίστ. Εξαιρετικός παίκτης είναι ο 31χρονος Σενεγαλέζος πάουερ φόργουορντ, Μοχάμεντ Φαγιέ (με θητεία σε  Ίκαρο Καλλιθέας, Πανελευσινιακό και Ρέθυμνο), ο οποίος φέτος έχει 13,3 πόντους (67% στα δίποντα) και 6,3 ριμπάουντ κατά μέσο όρο, ενώ την τριάδα των ηγετών της ομάδας συμπληρώνει ο 24χρονος Αμερικανός φόργουορντ Μακένζι Μουρ, με 11 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ ανά παιχνίδι. Επιπροσθέτως, προχθές ο Προμηθέας συμφώνησε με τον φόργουορντ Λάκι Τζόουνς (23 ετών, 1.98μ.,) ο οποίος αντικατέστησε τον Λασανά Κρόμα στη θέση «3». Ο Τζόουνς, ο οποίος διαθέτει καλά στοιχεία, πολύ δύσκολα θα προλάβει να είναι έτοιμος για το ματς με τον Κόροιβο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σύλλογος της Πάτρας, εντός έδρας, έχει σχεδόν ίδιο απολογισμό με τον Κόροιβο και μάλιστα με τις ίδιες ομάδες. Έχει κερδίσει, δηλαδή, τη Δόξας Λευκάδας, το Λαύριο και τα Τρίκαλα και έχει ηττηθεί από τον Άρη και τον ΠΑΟΚ, όπως ακριβώς και οι Αμαλιαδίτες, οι οποίοι όμως στην Ήλιδα, έχουν ηττηθεί επιπλέον από τον Ολυμπιακό!

Μία απουσία

Στα καθαρά αγωνιστικά, οι κυανόλευκοι θα παραταχθούν χωρίς τον Αποστολίδη, που υπέστη κάταγμα στο χέρι και θα αργήσει να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους. Όλοι οι υπόλοιποι παίκτες είναι στη διάθεση του Ντίνου Καλαμπάκου, με τον Μαρκέλ Σταρκς να κάνει ντεμπούτο στη θέση του Κεν Μπράουν που οι φιλοδοξίες του έφτασαν μέχρι… το Λίβανο! Ο Κένι Χολ, όπως γράψαμε και την Τρίτη, θα παραμείνει στον Κόροιβο, εκτός απροόπτου, έως το τέλος της σεζόν και αυτό είναι μια θετική εξέλιξη προκειμένου να είναι προσηλωμένος στις υποχρεώσεις του με τον αμαλιαδίτικο σύλλογο. Η προετοιμασία θα συνεχιστεί σήμερα με διπλή προπόνηση και θα ολοκληρωθεί αύριο το απόγευμα.

Με κόσμο στην Πάτρα

Tο κλαμπ φίλων του Κοροίβου, «Koroivians», θα βρεθεί το μεθαύριο στην Πάτρα, για να στηρίξει την ομάδα στο παιχνίδι με τον Προμηθέα. Έτσι, θα αναχωρήσει λεωφορείο το Σάββατο στις 2.30μ.μ.  από το τέρμα περίπου του πεζόδρομου (οδός Γ. Παπανδρέου, ανάμεσα στο «Fabric» και την «Αμβροσία»). Η τιμή είναι 5 ευρώ για την μεταφορά και το εισιτήριο του αγώνα στα 10 ευρώ,  το οποίο οι φίλοι του Κοροίβου μπορούν να προμηθευτούν είτε μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας VIVA.GR είτε από τα εκδοτήρια του γηπέδου. Τα εισιτήρια για τους Ηλείους φιλάθλους αφορούν τα διαζώματα Θ, Η και Ζ, όπως ενημέρωσε με ανακοίνωσή του ο Κόροιβος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος