FOLLOW US: facebook twitter

Κοινωνικό Φροντιστήριο Πύργου: Έκκληση σε εθελοντές καθηγητές

Ημερομηνία: 18-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Οι εθελοντές καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Πύργου για την σχολική χρονιά 2016-2017  

 

Τους 171 μαθητές έφτασε το Κοινωνικό Φροντιστήριο Πύργου για την φετινή σχολική χρονιά, καθώς ολοκληρώθηκαν οι εγγραφές αν και αναμένεται τις αμέσως επόμενες ημέρες να ζητήσουν να εγγραφούν και άλλοι περίπου 50 μαθητές.

Το θέμα είναι ότι αν δεν μεγαλώσει ο αριθμός των εθελοντών καθηγητών, το Κοινωνικό Φροντιστήριο Πύργου δεν θα μπορέσει να δεχθεί άλλους μαθητές. Μέχρι στιγμής οι εθελοντές καθηγητές είναι 40, υπολείπονται με τα τωρινά δεδομένα τουλάχιστον άλλοι 7 καθηγητές για να κλείσει το πρόγραμμα διδασκαλίας και γι αυτό υπάρχει – όπως αναφέρει και ο κ. Χρήστος Αθανάσουλας- ανοιχτό κάλεσμα προς τους εκπαιδευτικούς «για τα φτωχά παιδιά, για την χαμένη τιμή της εκπαίδευσης»~

Το Σαββατοκύριακο οι εθελοντές καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Πύργου είχαν πολύωρες μεταξύ τους συναντήσεις για να οργανώσουν τα τμήματα διδασκαλίας και να φτιάξουν το πρόγραμμα για να ξεκινήσουν τα μαθήματα. Το πότε θα γνωστοποιηθεί με επίσημη ανακοίνωση.

Πάντως η προσπάθεια που γίνεται είναι πολύ μεγάλη και ας ελπίσουμε να είναι ακόμα πιο θερμό το ενδιαφέρον εθελοντών καθηγητών να διδάξουν σε μια δομή που στηρίζει τα παιδιά χαμηλών οικονομικών στρωμάτων και μάλιστα με τον πιο αποδοτικό από άποψη διδασκαλίας τρόπο.

Άλλωστε οι παλιότερες αλλά κυρίως οι φετινές επιτυχίες του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Πύργου είναι η ζωντανή απόδειξη. Η κοινωνική αλληλεγγύη είναι μεγάλο αγαθό στις δύσκολες μέρες που ζούμε…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος