FOLLOW US: facebook twitter

Κινητοποίηση σήμερα στα δικαστήρια για την δίκη του κτηνοτρόφου

Ημερομηνία: 18-06-2018 | Συντάκτης:

Η ΟΑΣΗ καλεί αγρότες και κτηνοτρόφους να δώσουν δυναμικό «παρών»

Νέο ραντεβού στα δικαστήρια του Πύργου, θα δώσουν σήμερα οι κτηνοτρόφοι και αγρότες της Ηλείας όπου θα εκδικαστεί η υπόθεση του Ηλείου κτηνοτρόφου που απέκλεισε όχημα εταιρίας εμπορίας γάλακτος να βγει από το χώρο του, όταν ο οδηγός του ενημέρωσε πως δεν θα πληρωθεί τα οφειλόμενα ύψους 14.000 ευρώ. Η δίκη είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή στο πλαίσιο του αυτοφώρου όμως τελικά ορίστηκε για σήμερα.

Τα μέλη της ΟΑΣΗ παρευρέθηκαν για συμπαράσταση προχθές στα δικαστήρια και σήμερα καλούν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να δώσουν και πάλι δυναμικό «παρών».  Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ Χρήστος Γιαννόπουλος “… το πρόβλημα φέτος με την κτηνοτροφία είναι πολύ έντονο. Αυτό θέλαμε αναδείξουμε και με το συλλαλητήριο που πραγματοποιήσαμε πριν λίγο καιρό. Οι κτηνοτρόφοι οδηγούνται στο ξεκλήρισμα και δεν ήταν το μοναδικό περιστατικό αυτό που συμβαίνει στους κτηνοτρόφους. Η πλειοψηφία παραμένει απλήρωτη για δύο, τρεις, τέσσερις και πέντε μήνες και όταν πάνε να ζητήσουν τα χρήματά τους βρίσκουν τις πόρτες κλειστές, με την προϋπόθεση ότι θα πληρωθούν αργότερα. Δεν λαμβάνει κανείς υπόψη του ότι και εμείς έχουμε κόστος παραγωγής, πρέπει να πληρώσουμε υποχρεώσεις και αν ζήσουμε την οικογένειά μας. Εμείς θέλουμε να αποδίδεται δικαιοσύνη και ο παραγωγός να παίρνει τα λεφτά του. Είμαστε εδώ να συμπαρασταθούμε στο συνάδελφο. Τα λεφτά που χρωστούνται είναι πολλά και θα βοηθήσουν τον συνάδελφο να μείνει στη γη του και την παραγωγή του”.

Με ανακοίνωσή της η ΟΑΣΗ απηύθυνε κάλεσμα για νέα συγκέντρωση στα δικαστήρια τη Δευτέρα τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «Συνάδελφοι δεν πρέπει να μείνει κανένας μόνος του, μέσα απο την οργανωμένη πάλη και σε κοινό μέτωπο το ταξικό αγροτικό και εργατικό κίνημα όλοι μαζί να πούμε όχι στην εκμετάλλευσή μας απο την αστική τάξη και τους βιομήχανους γάλατος και τροφίμων. Σας καλούμε τη Δευτέρα 18 Ιούνη στις 11 το πρωί στα δικαστήρια του Πύργου για να στηρίξουμε αγωνιστικά τον συνάδελφο που διώκεται απο αυτούς που του χρωστάνε τον κόπο του. Όλοι για έναν και ένας για όλους”. Τέλος, όπως προανήγγειλε ο κ. Γιαννόπουλος, η ΟΑΣΗ προγραμματίζει νέο συλλαλητήριο για την κτηνοτροφία στο τέλος Ιουνίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος