FOLLOW US: facebook twitter

Ανάσα και για τον ΤΟΕΒ Επιταλίου-Τι επισημαίνει η ΔΕΗ σε ανακοινώσεις της

Ημερομηνία: 18-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Ανάσα πήρε και ο ΤΟΕΒ Επιταλίου μετά τον Α’ ΤΟΕΒ Πύργου, καθώς έγινε δεκτή η αίτηση χορήγησης προσωρινής διαταγής από το Πρωτοδικείο Ηλείας. Ο οργανισμός κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που θα συζητηθεί στις 5 Σεπτεμβρίου όπως και του Α’ ΤΟΕΒ Πύργου και θα πρέπει για να ισχύει η απόφαση να καταβάλονται στη ΔΕΗ οι τρέχουσες υποχρεώσεις.

«Θέλουμε να επιβιώσει η λίμνη, προσπαθούμε να τα βγάλουμε πέρα και να καλλιεργήσουν τη σοδειά τους οι παραγωγοί. Έχουμε πληρώσει το 20% των οφειλών και ήδη συγκεντρώνουμε χρήματα για περαιτέρω εξόφληση, κάτι που δείχνει ότι είμαστε πολύ κοντά στο 30% που μας ζητά η ΔΕΗ. Η λίμνη είναι ιδιάζουσα περίπτωση, διότι δεν μπορεί να ποτιστεί με άλλον τρόπο. Αν κοπεί το ρεύμα, οι ζημιές στις καλλιέργειες θα είναι τεράστιες» ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Επιταλίου Βασίλης Θεοχάρης. Ο οργανισμός έχει καταβάλει στη ΔΕΗ το 20% της συνολικής οφειλής του, ήτοι 250.000 ευρώ και πλέον γίνεται προσπάθεια για ρύθμιση του υπόλοιπου ποσού.

Ο πρέοδρος του ΓΟΕΒ Αλφειού – Πηνειού Νίκος Φάμελος έκανε λόγο ξανά για τη ρύθμιση των 100 δόσεων και σχολίασε τη στάση της ΔΕΗ. «Οι απαιτήσεις της ΔΕΗ είναι παράνομες και μη βιώσιμες. Εμείς έχουμε προτείνει ρύθμιση σε 100 δόσεις για τις συσσωρευμένες οφειλές. Η απόφαση του Πρωτοδικείου για τους δύο ΤΟΕΒ είναι θετική και προς όφελος της αγροτικής οικονομίας. Δεν είπε κανένας ότι δεν θέλει να πληρώσει τις οφειλές. Θα πρέπει και η ΔΕΗ να συμβάλει στην εξεύρεση βιώσιμης ρύθμισης, διότι είναι προς όφελος καιρ της ίδιας και της αγροτικής οικονομίας».

Τέλος η νομική εκπρόσωπος του ΤΟΕΒ Επιταλίου, Κωνσταντίνα Φωτεινόπουλου ανέφερε πως «… ο ΤΟΕΒ Επιταλίου ακολούθησε τις νόμιμες διαδικασίες προκειμένου να προασπίσει τα συμφέροντά του».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος