FOLLOW US: facebook twitter

Κινδύνευε με λουκέτο το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στον Πύργο: Τροπολογία Μπαλαούρα για πληρωμές αποσπασμένων φαρμακοποιών

Ημερομηνία: 27-07-2018 | Συντάκτης:

Με τροπολογία του Μάκη Μπαλαούρα λύνεται επιτέλους το πρόβλημα της πληρωμής των εφημεριών στους φαρμακοποιούς που αποσπώνται από Νοσοκομεία σε φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Αφορμή για την ευαισθητοποίηση του βουλευτή στάθηκε η κατάσταση που επικρατεί στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στον Πύργο, το οποίο κινδυνεύει με κλείσιμο γιατί ο φαρμακοποιός που έχει αποσπασθεί εκεί από το Νοσοκομείο του Πύργου, εδώ και ενάμισι χρόνο  δεν πληρώνεται τις εφημερίες του. Η ίδια κατάσταση όμως επικρατεί και σε άλλα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ σε ισάριθμους νομούς. Οι πληρωμές των εφημεριών αυτών «κόβονται» από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας ο βουλευτής Μ. Μπαλαούρας αναφέρει: «Σε φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ ήδη απασχολήθηκαν φαρμακοποιοί με διάθεση από κρατικά Νοσοκομεία, προκειμένου να καλύψουν έκτακτες ανάγκες, λόγω έλλειψης φαρμακοποιού σε λειτουργούντα φαρμακεία ΕΟΠΥΥ. Για την αποζημίωση των εν λόγω φαρμακοποιών, που συμμετείχαν στην ολοήμερη λειτουργία των Φαρμακείων ΕΟΠΥΥ, κρίνεται αναγκαία η εν λόγω ρύθμιση.»

Με την τροπολογία λοιπόν που ψηφίστηκε σήμερα στη Βουλή, το τρίτο  εδάφιο της παρ. 12 του άρθρου 13 του ν. 4052/2012 (Α’41) αντικαθίσταται ως εξής: «Με απόφαση του Δ.Σ. του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. καθορίζονται οι αμοιβές του προσωπικού καθώς και η αμοιβή του επιπλέον προσωπικού και των Φαρμακοποιών που διατίθενται από το Ε.Σ.Υ., κατόπιν αιτήματος της Διοίκησης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., για την κάλυψη αναγκών της απογευματινής λειτουργίας του Φαρμακείου καθώς και οι προϋποθέσεις λειτουργίας των Φαρμακείων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.  Η ισχύς της παρούσας άρχεται αναδρομικά από την έναρξη απασχόλησης των ως άνω υπαλλήλων».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος