FOLLOW US: facebook twitter

Κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το Λέπρεο

Ημερομηνία: 16-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”49325″ img_size=”full”][vc_column_text]Με συνοπτικές διαδικασίες και δεδομένου του κινδύνου που υπάρχει στην περιοχή από τα κατολισθητικά φαινόμενα, κηρύχθηκε χθες το απόγευμα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η τοπική κοινότητα Λεπρέου του δήμου Ζαχάρως. Άμεσα προωθήθηκε το αίτημα του δήμου στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας και από εκεί στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Με εξουσιοδότηση του Γ.Γ. Γιάννη Καπάκη, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος υπέγραψε τη σχετική απόφαση.

Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιήσει στην περιοχή αυτοψία η γεωλόγος κα Φώτου, η οποία θα συντάξει και τη σχετική έκθεση προς το ΙΓΜΕ, ώστε να επισκεφθεί κλιμάκιο του Ινστιτούτου το Λέπρεο, να καταγράψει την κατάσταση και να προτείνει τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την προστασία του πληθυσμού.

Στο μεταξύ στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαχάρως, αναμένεται να συζητηθεί το αίτημα της μεταφοράς τμήματος του οικισμού, που απειλείται από τις κατολισθήσεις. Το συγκεκριμένο τμήμα αφορά δέκα σπίτια και η δημοτική αρχή θα προτείνει την άμεση μεταφορά, με δεδομένο το μεγάλο κίνδυνο που υπάρχει.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot