FOLLOW US: facebook twitter

Η Ηλεία ακούει;: Νέα δράση ξεκινά από το ΕΠΑνΕΚ για ολοκληρωμένους τουριστικά προσβάσιμους θαλάσσιους προορισμούς

Ημερομηνία: 16-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Ξεκίνησε χθες η υποβολή αιτήσεων για τη νέα δράση του ΕΠΑνΕΚ που αφορά στην δημιουργία ολοκληρωμένων τουριστικών προσβάσιμων προορισμών. Πρόκειται για μια δράση που απευθύνεται στους δήμους της χώρας και στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ ΑΕ) και ως στόχο έχει τη διευκόλυνση της πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία, καθώς και ατόμων άλλων κατηγοριών, στις παραλίες.

Το πρόγραμμα αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση μη μόνιμων συναρμολογούμενων μηχανισμών για την αυτόνομη πρόσβαση εμποδιζόμενων ατόμων στη θάλασσα. Μαζί με το γνωστό seatrack το πρόγραμμα περιλαμβάνει και την τοποθέτηση άλλων μη μόνιμων βοηθητικών εγκαταστάσεων (τουαλέτες, αποδυτήρια, διάδρομοι, ράμπες κλπ) καθώς και διαμόρφωση χώρων στάθμευσης για τα άτομα με αναπηρία.

Σε όλη την Ελλάδα έως τώρα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον 35 δήμοι, όχι όμως και κάποιος από την Ηλεία. Ο νομός διαθέτει μόλις μια παραλία με πρόσβαση, αυτή στις Πλάκες Κατακόλου και για να επιτευχθεί αυτό το έργο, πέρασε από 40 κύματα. Έγινε πολύς λόγος για να φτάσουμε στην τελική υλοποίηση το περασμένο καλοκαίρι και τέθηκε θέμα εγκατάστασης ανάλογων συστημάτων και σε άλλες πολυπληθείς παραλίες του νομού, όπως η Κουρούτα και η Κυλλήνη.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται σε πέντε εκατ. ευρώ και κάθε δυνητικός δικαιούχος μπορεί να υποβάλει μία και μοναδική αίτηση χρηματοδότησης. Στην εδαφική εμβέλεια κάθε αυτοδιοικητικής μονάδας δύνανται να προταθούν για υλοποίηση παρεμβάσεις σε μέχρι τέσσερις διαφορετικές περιοχές παρέμβασης-παραλίες. Μέγιστος επιτρεπόμενος προϋπολογισμός για κάθε σημείο παρέμβασης-παραλία ανέρχεται σε 60.000 ευρώ. Η δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους. Η αξιολόγηση των προτάσεων είναι άμεση με σειρά προτεραιότητας και μέχρι την εξάντληση του προϋπολογισμού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος