FOLLOW US: facebook twitter

Καυτά νέα από το «μέτωπο»

Ημερομηνία: 29-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Και καλά και άσχημα περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο που κατέθεσε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος την Παρασκευή η κυβέρνηση στη Βουλή, προκειμένου να υλοποιήσει μια σειρά προαπαιτούμενα που εκκρεμούσαν στα πλαίσια της συμφωνίας με τους θεσμούς για την αξιολόγηση.

Τα καλά νέα αφορούν τους αγρότες αφού για δύο χρόνια ακόμη, απαλλάσσονται από την καταβολή συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ για τα εκτός σχεδίου πόλεως ή οικισμού αγροτεμάχια. Υπενθυμίζεται ότι ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε την επιβολή του νέου χαρατσιού από το 2016. Και εδώ τελειώνουν τα ευχάριστα…

Και το λέω αυτό γιατί οι υπόλοιπες διατάξεις του νομοσχεδίου είναι μάλλον φωτιά και λαύρα. Σας ενημερώνω λοιπόν για να μην πιαστείτε αδιάβαστοι. Πρώτον θα επιβάλλεται αυτοτελές πρόστιμο (500 έως 1000 ευρώ) στους επαγγελματίες που θα εντοπίζονται κατά τη διάρκεια ελέγχου να μην έχουν εκδώσει τα νόμιμα παραστατικά (αποδείξεις, τιμολόγια κλπ.)

Δεύτερο θα επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ για κάθε περίπτωση που ο επαγγελματίας δεν εξοφλεί με πλαστικό χρήμα ή άλλο ηλεκτρονικό μέσο πληρωμής αγαθά ή υπηρεσίες αξίας άνω των 500 ευρώ.

Τρίτο, με απόφασή του ο διοικητής της ανεξάρτητης αρχής δημοσίων εσόδων και χωρίς άλλη διοικητική πράξη, θα καθορίζει ποιες κατηγορίες φορολογουμένων θα υποχρεούνται να παρέχουν στην υπηρεσία πληροφορίες για την επιχειρηματική τους δραστηριότητα οι οποίες στη συνέχεια θα αξιοποιούνται στην ελεγκτική διαδικασία (θα «καρφώνουν» τον εαυτό τους).

Και για να μην σας μαυρίσω τελείως την ψυχή θα κλείσω την «ενημέρωση» με ένα σχετικά καλό. Η όποια ερμηνευτική εγκύκλιος της φορολογικής διοίκησης συνεπάγεται φορολογική επιβάρυνση για τον φορολογούμενο, δεν θα έχει και αναδρομική ισχύ. Αυτά τα νέα σας φέρνω από το «μέτωπο» και άντε καλό κουράγιο…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος