FOLLOW US: facebook twitter

Κατέληξε 69χρονη επιβάτης κρουαζιερόπλοιου

Ημερομηνία: 10-08-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Μεγάλη κινητοποίηση από το ΕΚΑΒ τα ξημερώματα στο Κατάκολο

Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση του Γ.Ν. Ηλείας και του ΕΚΑΒ τα ξημερώματα της Τετάρτης, όταν κλήθηκε να παραλάβει σοβαρό περιστατικό ασθενή από κρουαζιερόπλοιο που έπλεε ανοιχτά του Κατακόλου.

Μια 69χρονη γυναίκα από το Πουέρτο Ρίκο, επιβάτης του κρουαζιερόπλοιο που κατευθυνόταν στην Σαντορίνη, παρουσίασε σοβαρό καρδιοαναπνευστικό πρόβλημα και διασωληνώθηκε εν πλω από την ιατρική ομάδα του καραβιού ωστόσο κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και ενώ το υπερσύγχρονο κρουαζιερόπλοιο έπλεε ανοιχτά της Μεθώνης, ειδοποιήθηκε το Υπουργείο Ναυτιλίας που έδωσε και εντολή μέσω του Λιμεναρχείου Κατακόλου για τη μεταφορά της στο πλησιέστερο Νοσοκομείο που διαθέτει ΜΕΘ.

Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας και ακολούθως τα πληρώματα του Κέντρου Άμεσης Βοήθειας στον Πύργο, προκειμένου να παραλάβει την ασθενή με την υπερσύγχρονη κινητή μονάδα που διαθέτει. Στις 3 περίπου τα ξημερώματα, η πλήρως εξοπλισμένη Μονάδα του ΕΚΑΒ από το Νοσοκομείο Πύργου, έφτασε στο Κατάκολο συνοδεία Εντατικολόγου από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και παρέλαβε την ασθενή, δυστυχώς όμως, η 69χρονη που ταξίδευε με το σύζυγο της, δεν άντεξε και κατέληξε, αφήνοντας την τελευταία της πνοή, στην είσοδο του τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου… Για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτους της, παραγγέλθηκε νεκροψία- νεκροτομή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος