FOLLOW US: facebook twitter

Καρούτες Ολυμπίας: Έζησαν ξανά τον ίδιο εφιάλτη . . .

Ημερομηνία: 09-05-2018 | Συντάκτης:

Έμοιαζε σα να ήταν χθες.. Κι όμως είχαν περάσει έξι χρόνια και ο εφιάλτης ήταν ο ίδιος… Επέστρεψε ολοζώντανος και σκόρπισε την καταστροφή… Η οικογένεια της Μαρίας Αλεξανδροπούλου, τα ξημερώματα της 7ης Μαΐου 2018, έζησε ότι και τα ξημερώματα της 5ης Φεβρουαρίου 2012.

Το ποτάμι, ο Ενιπέας, να περνά μέσα από το σπίτι τους και να πνίγει τα πάντα στην λάσπη.

Η στάθμη ανέβηκε σταδιακά έως τις τρεις το πρωί και μετά πολύ πιο γρήγορα. Μέσα σε λίγη ώρα τα πάντα καλύφθηκαν και τα νερά πλέον ήταν μέσα στο σπίτι.
“Το 2012 συνέβη το ίδιο ακριβώς. Δεν άλλαξε τίποτα. Τώρα τι κάνουμε.. Το ποτάμι μπήκε στο σπίτι. Τα πάντα καταστράφηκαν και οικοσκευή και αυτοκίνητα. Από το μηδέν πάλι θα ξαναρχίσουμε. Μας εγκλώβισε το νερό και κινδυνέψαμε. Είχαμε ένα μέτρο νερό μέσα στο σπίτι. Μετά το 2012 έκαναν κάποια έργα και είπαν δεν είναι επικίνδυνο. Όμως τίποτα για να προστατέψει το σπίτι. Και τότε χάθηκαν τα πάντα και τώρα…” είπε με δάκρυα στα μάτια η Μαρία Αλεξανδροπούλου. Έχοντας κάτσει σε ένα ύψωμα απέναντι από το σπίτι της, κοιτάζει προς τα εκεί, μη μπορώντας να πιστέψει ότι το κακό συνέβη ξανά.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου, δέχθηκε κλήση λίγο πριν τις τέσσερις το πρωί και με τις δυνάμεις της και με ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα και επικεφαλής τον διοικητή Γιάννη Καραμαλίκη, έφτασε στις Καρούτες. Το ερπυστριοφόρο μπήκε μέσα στη λάσπη και έφτασε ως το σπίτι για να πάρει την μητέρα και τα τέσσερα παιδιά της. “Ευχαριστώ τους πυροσβέστες που μας έσωσαν”… είπε… Ήταν δεύτερη φορά που έγινε ίδια επιχείρηση για να σωθούν αυτοί οι άνθρωποι…

Στο σπίτι μέσα όλα λασπωμένα. Αλλά και έξω από αυτό η εικόνα ίδια. Τα αυτοκίνητα των παιδιών κατεστραμμένα, στα σκυλιά της οικογένειας πνιγμένα, η εικόνα τραγική.

“Είχαμε ζήσει τα ίδια το 2012, αν έκαναν τα κατάλληλα έργα δεν θα κινδυνεύαμε. Πήγαμε και στον Πύργο και στην Ολυμπία και δεν έκαναν κάτι. Η καταστροφή είναι μεγάλη, το νερό έφτασε ένα μέτρο στο σπίτι. Από τις τρεις τα ξημερώματα είμαστε μέσα στο νερό. Έβρεχε τόσο πολύ όπως το 2012” σχολίασε ο γιος της Χαράλαμπος Αρέστης.

Έξι χρόνια και μια παρέμβαση ουσιαστική δεν έγινε. Και αν δεν γίνει άμεσα, στην επόμενη ανάλογη νεροποντή, ο εφιάλτης θα επιστρέψει ξανά…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος