FOLLOW US: facebook twitter

Καμία αλλαγή στο προεδρείο

Ημερομηνία: 06-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

dimairesies-pirgos

Δημαιρεσίες σε χαλαρό κλίμα στο δήμο Πύργου με επανεκλογή των ίδιων προσώπων

Ίδια παρέμεινε η σύνθεση του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου, καθώς κατά την διάρκεια των χθεσινών δημαιρεσιών που συγκάλεσε ο πλειοψηφών σύμβουλος Γιώργος Ανδριόλας, επανεξελέγησαν με ευρεία πλειοψηφία πρόεδρος ο Δημήτρης Μεσσαλάς, αντιπρόεδρος ο Γιάννης Βαρελάς και Γραμματέας ο Γιάννης Αργυρόπουλος του Παναγιώτη.

dimairesies-pirgos_3

Η συνεδρίαση ξεκίνησε λίγο πριν τις 11 το πρωί όπου ο δήμαρχος κ. Γαβρίλης Λιατσής τόνισε ότι η πλειοψηφία ομόφωνα προτείνει για πρόεδρο τον Δημήτρη Μεσσαλά. Η μείζονα μειοψηφία, η παράταξη ΑΝΑΣΑ πρότεινε ως αντιπρόεδρο ξανά τον Γιάννη Βαρελά, ενώ η οι ελάσσονες μειοψηφίες αποσύρθηκαν για να συσκεφτούν για τον Γραμματέα και πρότειναν τον Γιάννη Π. Αργυρόπουλο και αμέσως άρχισε η ψηφοφορία.

dimairesies-pirgos_4

Έτσι επί 28 παρόντων δημοτικών συμβούλων- απουσίαζαν οι Αθανάσουλας, Καλάκου, Εξαρχόπουλος, Σταθόπουλος και Γκατζόπουλος- έλαβαν:

Πρόεδρος Δημήτρης Μεσσαλάς- 23 ΝΑΙ – 5 ΛΕΥΚΑ

Αντιπρόεδρος Γιάννης Βαρελάς- 22 ΝΑΙ- 6 ΛΕΥΚΑ

Γραμματέας Γιάννης Π. Αργυρόπουλος – 20 ΝΑΙ- 8 ΛΕΥΚΑ.

Η επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης Άβα Βαγγελάτου, δήλωσε ότι ψήφισε ΛΕΥΚΟ και για τους τρεις, γιατί οι θέσεις τους δεν έχουν καμία σχέση με εκείνες της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, το προεδρείο έλαβε τη θέση του και ένας- ένας οι επανεκλεγέντες ευχαρίστησαν τους συναδέλφους τους δημοτικούς συμβούλους που τους τίμησαν με την ψήφο τους και δήλωσαν ότι θα προσπαθήσουν για την επόμενη διετία 2017-2019 να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Ο κ. Μεσσαλάς επιπροσθέτως έκανε έναν πολύ σύντομο απολογισμό του έργου του προεδρείου για τα 2,5 χρόνια της θητείας του, τονίζοντας ότι έγιναν 86 συνεδριάσεις και ελήφθησαν 1017 αποφάσεις, εκ των οποίων καμία δεν επεστράφη από την Αποκεντρωμένη διοίκηση και ότι όλο αυτό το διάστημα και ο ίδιος και το προεδρείο τήρησαν τρεις βασικές αρχές, την δημοκρατικότητα, την αντικειμενικότητα και την νομιμότητα και το ίδιο θα κάνουν και στην νέα τους θητεία. Ακολούθησε η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των επιτροπών.

dimairesies-pirgos_2

Οικονομική Επιτροπή

Για την 8μελή Οικονομική Επιτροπή εκλέχθηκαν:

Tακτικά μέλη οι  Παναγιώτης Μπόμπορης, Σωτήρης Γεωργόπουλος, Νίκος Βλαχαντώνης, Βασίλης Σεϊντής, Αναστάσιος Ασημακόπουλος, Γιάννης Αργυρόπουλος (του Γεωργίου), Αντώνης Καράμπελας και Τάκης Αντωνακόπουλος  με αναπληρωματικά μέλη τους  Κώστα Γεράνιο, Λάκη Αθανασόπουλο, Ανδριάνα Αγγελακοπούλου, Βασίλη Παναγόπουλο και Χάρη Μιχαλακόπουλο.

Η διαδικασία εκλογής για τα τακτικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής,           επαναλήφθηκε δύο φορές, καθώς, ο επικεφαλής της παράταξης «Ανάσα», Τάκης Αντωνακόπουλος, δεν εκλέχθηκε με την πρώτη φορά.
dimairesies-pirgos_1

Επιτροπή Ποιότητας Ζωή

Για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εξελέγησαν οι

Tακτικά μέλη: Γιώργος Ανδριόλας, Ανδριάνα Αγγελακοπούλου, Νίκος Βλαχαντώνης, Θεόδωρος Κανελλόπουλος, Αυγερινός Ζουμπάκης, Λεωνίδας Δημουλιάς, Βασίλης Παναγόπουλος και Θεόδωρος Κόρδας. Αναπληρωματικά μέλη: Νίκος Τσίμπρης, Κώστας Γεράνιος, Νίκος Λουμιώτης, Χάρης Μιχαλακόπουλος και Γιάννης Αργυρόπουλος (του Παναγιώτη).

Να σημειώσουμε ωστόσο ότι δημιουργήθηκαν μικροεντάσεις μεταξύ των επικεφαλής των παρατάξεων της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας, για τα πρόσωπα που θα προταθούν ως τακτικά και αναπληρωματικά μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.  Μάλιστα η επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», Άβα Βαγγελάτου  κατήγγειλε αποκλεισμό της παράταξής της, από την εκλογική διαδικασία κάνοντας λόγο «για αδιαφανή κριτήρια, με μοναδικό στόχο να μονοπωλήσουν όλες τις θέσεις των τακτικών μελών».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος