FOLLOW US: facebook twitter

Κακός σύμβουλος η αλαζονία…

Ημερομηνία: 11-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Στη λαϊκή σοφία αποδίδεται πλήθος παροιμιών που αν το νόημα τους διαπότιζε την καθημερινότητα, η ζωή μας θα γινόταν σίγουρα καλύτερη.

«Αυτό μην το ‘πείτε παρά έξω».

Η συνοχή του σιναφιού σφυρηλατείται συνήθως με υλικό που επιβάλλεται να μείνει «εντός των τοιχών». Το αντίπαλο δέος και ιδιαίτερα η κοινωνία απαγορεύεται να γνωρίζουν του μύχιους λόγους και σκοπούς της «παρέας» που διαφυλάσσονται ως κόρην οφθαλμού. Και όσο μεγαλύτερο το διακύβευμα τόσο πρέπει να προστατεύεται με «όρκους σιωπής».

Στους «απέξω» ξεφουρνίζουν τα γνωστά τερατολογήματα που διαπνέονται από υπέρμετρη αισιοδοξία για την επίτευξη δήθεν του «κοινού καλού». Αυτή η υπέρμετρη αισιοδοξία όμως είναι που καμία φορά οδηγεί στο γεγονός να συμβαίνει η «στραβή». Πιστεύοντας ότι έχουν δέσει για καλά το γάιδαρο, ανοίγουν το στόμα και δεν γνωρίζει ο ουρανίσκος τι εκτοξεύει η γλώσσα τους. «Εμείς θα κερδίσουμε και μάλιστα με διαφορά».

Η αλαζονία – πάντα κακός σύμβουλος – τους ωθεί να αποκαλύπτουν του ευσεβείς τους πόθους. Οι οποίοι βεβαίως ουδόλως έχουν σχέση με το «κοινό καλό». Την πάρτη τους και τους όμοιούς τους θέλουν να βολέψουν και τίποτα περισσότερο. Όσο για τις διατυπωθείσες ιδέες και αξίες απλά λένε και καμία μ@λ@κια για να περνά η ώρα…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος