FOLLOW US: facebook twitter

Κακοκαιρία – εξπρές αλλά άφησε ζημιές

Ημερομηνία: 08-10-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

plimmures-pyrgos3

Στους δήμους Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Πηνειού, Πύργου και Αρχ. Ολυμπίας

Δεν ήταν και λίγα τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία – εξπρές που έπληξε χθες την Ηλεία. Στο επίκεντρο βρέθηκαν και πάλι οι δήμοι Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Πηνειού, Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, ενώ μικρότερες ζημιές αντιμετωπίστηκαν στο δήμο Ήλιδας και στο δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.

Στη Βάρδα περιορισμένα πλημμυρικά φαινόμενα προκλήθηκαν στην πόλη, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν τέσσερα καταστήματα στο κέντρο. Άγνωστη είναι η εικόνα στις καλλιέργειες της Βουπρασίας και η κατάσταση θα φανεί με το πρώτο φως της ημέρας. Στην περιοχή της Μυρσίνης και τον Λεχαινών οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν περιορισμένες ζημιές, όπως επίσης στη Γαστούνη, στο Τραγανό, στο Λευκοχώρι και στο Βαρθολομιό, στα Σαβάλια και στο Παλαιοχώρι. Στη Γαστούνη προκλήθηκαν ζημιές από πτώσεις δέντρων σε στέγες σπιτιών και καταστήματα. Πτώσεις δέντρων είχαμε σε σημεία της ΕΟ Πατρών – Πύργου, καθώς και μέσα στην πόλη της Αμαλιάδας στην οδό Ρήγα Φεραίου. Μάλιστα σε μία περίπτωση στα Σαβαλια έπεσε δέντρο πάνω σε διερχόμενο αυτοκίνητο προκαλώντας σημαντικές υλικές ζημιές.

plimmures-pyrgos4

Στον Πύργο πλημμυρικά φαινόμενα που ανησύχησαν τους πολίτες υπήρξαν στην περιοχή Λάπατο σε σημεία που σε κάθε κακοκαιρία αντιμετωπίζουν προβλήματα. Στην οδό Μυστρά δύο άτομα, πατέρας και γιος εγκλωβίστηκαν μέσα στο αυτοκίνητό τους, όταν βρέθηκαν σε σημείο του δρόμου όπου το ύψος του νερού ήταν αρκετό.

plimmures-pyrgos2

Κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Πολιτική Προστασία του δήμου για να τους απεγκλωβίσει με ασφάλεια. Στην ΕΟ Πύργου – Κυπαρισσίας ένας ιερέας μέσα στην κακοκαιρία έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και έπεσε στο πρανές της οδού. Και εκεί κινητοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την παροχή βοήθειας.

plimmures-pyrgos1

Στο δρόμο Καράτουλα – Πανόπουλου, σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων στο Βάραγκα και στην Καρυά, όπως επίσης στο δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων στο δρόμο προς Μακρίσια και στην Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας κοντά στην Κρέστενα.

Προβλήματα από πτώσεις δέντρων προκλήθηκαν και στο δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ. Σε πολλές περιοχές του νομού σημειώθηκαν διακοπές της ηλεκτροδότησης για αρκετή ώρα έως ότου αποκατασταθούν οι βλάβες.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε συνολικά πάνω από πενήντα κλήσεις για παραχή βοήθειας στις περιοχές που επλήγησαν.

pyrosvestiki-plimmures-pyrgos


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος