FOLLOW US: facebook twitter

Κινητοποίηση των γονέων στο 2ο ΔΣ Πύργου ελλείψει καθηγητή στη δεύτερη ξένη γλώσσα

Ημερομηνία: 08-10-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

2o-dimotiko

Βρήκαν άμεσα λύση για τα Γερμανικά

Σχεδόν άμεσα βρίσκει λύση το πρόβλημα με τα τμήματα της δεύτερης ξένης γλώσσας στο 2ο δημοτικό σχολείο Πύργου. Χθες οι γονείς πραγματοποίησαν με την έναρξη των μαθημάτων στο σχολείο το πρωί, παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδό του. Το πρόβλημα αφορούσε το τμήμα Γερμανικών που βάσει των προτιμήσεων των μαθητών διδάσκεται ως δεύτερη ξένη γλώσσα στο σχολείο, για την Ε’ και ΣΤ’ τάξη και τη σεζόν 2016-2017.

Όπως ανέφερε ο Στέλιος Αλεξανδρόπουλος, γονέας μαθητή που έχει επιλέξει τα Γερμανικά και συμμετείχε στη διαμαρτυρία τόνισε πως «μετά από ένα μήνα δεν είχε τοποθετηθεί καθηγητής Γερμανικής Φιλολογίας και πήρε την απόφαση ο διευθυντής, να παρακολουθήσουν οι μαθητές που είχαν δηλώσει προτίμηση στα Γερμανικά, τα Γαλλικά. Αυτό το θεωρήσαμε παράλογο γι’ αυτό κινηθήκαμε και στην Πρωτοβάθμια στην οποία είχαμε ένα μέρος γονέων επισκεφθεί χθες (σ.σ. προχθές) και μας είχαν διαβεβαιώσει πως θα γίνουν προσλήψεις Γερμανικής Φιλολογίας τις επόμενες ημέρες. Πήγαμε και σήμερα (χθες) και ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας πήρε τηλέφωνο το υπουργείο όπου τον διαβεβαίωσαν πως γίνονται άμεσα οι προσλήψεις αναπληρωτών. Άρα θα βγουν και στο διαδίκτυο και τις επόμενες ημέρες θα γίνει τοποθέτηση στο σχολείο μας. Το ζήτημα που προέκυψε από την απόφαση του διευθυντή μας να παρακολουθήσουν τα παιδιά μας Γαλλικά και όχι Γερμανικά, δεν ισχύει πλέον. Θα παρακολουθήσουν τα τμήματα, θα είναι μικτή παράλληλη εκπαίδευση, δηλαδή θα κάνουν και τα Γαλλικά και τα Γερμανικά, όπως και το πρόβλημα δεύτερης ξένης γλώσσας στο σχολείο μας».

Οι γονείς γενικότερα σχολίασαν πως η παράσταση διαμαρτυρίας σκοπό είχε να αναδειχθεί το πρόβλημα και να υπάρξει πίεση από την πλευρά τους για επίλυση. «Τους βόλευε και στην ροή του προγράμματος να παρακολουθήσουν όλα τα παιδιά το τμήμα Γαλλικών και γι’ αυτό κινητοποιηθήκαμε, διαμαρτυρηθήκαμε για να δοθεί σύντομα η λύση. Πράγμα που έγινε και μέχρι το μεσημέρι (σ.σ. χθες) είχαμε την διαβεβαίωση από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ότι τοποθετούνται αναπληρωτές καθηγητές και ο πρώτος που θα έλθει στην Ηλεία θα τοποθετηθεί στο σχολείο μας» σχολίασαν μεταξύ άλλων…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος