FOLLOW US: facebook twitter

Και ρύθμιση 120 δόσεων για οφειλές για ασφαλιστικά ταμεία

Ημερομηνία: 31-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

-Σημαντικές ανακοινώσεις και εξαγγελίες αναμένονται σήμερα στο Εργατικό Κέντρο Πύργου από τον Υφ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τ. Πετρόπουλο

-Ευνοϊκές ρυθμίσεις για ληξιπρόθεσμα χρέη σε κατόχους εργατικών κατοικιών – πρώην ΟΕΚ-.

Σημαντικές ανακοινώσεις που αφορούν θέματα των εργατικών κατοικιών του πρώην ΟΕΚ, εργασιακά και ασφαλιστικά που απασχολούν μεγάλη μερίδα πολιτών και ασφαλισμένων, αναμένεται να κάνει ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής ασφάλισης κ. Τάσος Πετρόπουλος καθώς και ο Γ.Γ κ. Αντρέας Νεφελούδης, που επισκέπτονται σήμερα τον Πύργο, συμμετέχοντας σε συζήτηση- ενημέρωση στο Εργατικό Κέντρο στις 7.30 το απόγευμα.

Το θέμα της ενημερωτικής συνάντησης στην οποία καλούνται να συμμετέχουν οι πολίτες του νομού και ιδιαίτερα οι κάτοχοι εργατικών κατοικιών της Ηλείας είναι “Ρυθμίσεις για τις εργατικές κατοικίες (πρώην Ο.Ε.Κ.)” όπου θα δοθούν πολλές διευκρινίσεις για την πρόσφατη απόφαση που έχει υπογράψει η Υπουργός Εργασίας κ. Έφη Αχτιόγλου με την οποία ρυθμίζονται με ευνοϊκότερους όρους το ύψος και ο τρόπος αποπληρωμής των οφειλών όλων των δικαιούχων του τέως ΟΕΚ. Όπως θα ειπωθεί από τον κ. Πετρόπουλο, προβλέπεται η δραστική περικοπή και ρύθμιση των τόκων υπερημερίας για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και επιμηκύνεται ο χρόνος αποπληρωμής από 240 σε 360 δόσεις. Εξάλλου ευνοϊκότεροι όροι θα περιλαμβάνονται για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες , μακροχρόνια άνεργοι, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες, συνταξιούχοι και ΑμεΑ.

Από τον Γ.Γ του Υπουργείου Εργασίας Α. Νεφελούδη θα συνοδεύεται στην σημερινή του επίσκεψη στον Πύργο ο υφ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τ. Πετρόπουλος
Εξαγγελίες για ρύθμιση οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία έως και 120 δόσεις

Ωστόσο, το μεσημέρι, ο υφυπουργός Εργασίας και ο Γ.Γ του υπουργείου θα παραχωρήσουν

συνέντευξη τύπου για πολλά θέματα αρμοδιότητάς τους, ασφαλιστικά κυρίως ο κ. Πετρόπουλος και για τις εργατικές κατοικίες και εργασιακά ο κ. Νεφελούδης. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο κ. Πετρόπουλος αναμένεται να κάνει και νέες εξαγγελίες για την ρύθμιση οφειλών μέχρι και σε 120 δόσεις για χρέη ακόμα και κάτω των 3.000 ευρώ προς τα ασφαλιστικά ταμεία, κάτι που έχει ήδη προαναγγείλει χωρίς ωστόσο να έχει λάβει ακόμα τη μορφή απόφασης. Ο σχεδιασμός είναι η ρύθμιση να φτάνει και τις 120 δόσεις αλλά δεν θα είναι ενιαία, θα εξατομικεύεται ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες του κάθε ελεύθερου επαγγελματία που θα αιτηθεί να ενταχθεί στη ρύθμιση. Αναμένουμε λοιπόν τις απαραίτητες διευκρινίσεις καθώς και το ποιες κατηγορίες ασφαλισμένων θα αφορά, εφόσον επαληθευτούν οι πληροφορίες της Πρωϊνής, καθώς πολλοί επαγγελματίες έχουν ήδη απωλέσει λόγω οικονομικής αδυναμίας προηγούμενες ρυθμίσεις.

Επίσης σίγουρο θεωρείται ότι μεταξύ των άλλων θεμάτων, ο κ. Πετρόπουλος θα αναφερθεί στις αλλαγές που επέρχονται στο ύψος της εξαγοράς των πλασματικών χρόνων ασφάλισης, εγκύκλιο που υπέγραψε ο ίδιος μόλις χθες. Θα γίνει ειδική αναφορά στο ποιοι είναι οι αναγνωριζόμενοι και ποιοι οι πλασματικοί χρόνοι στον ΕΦΚΑ, σύμφωνα με το άρθρο 34 του νόμου για το Ασφαλιστικό, ποιοι δικαιούνται να αναγνωρίσουν πλασματικούς χρόνους και ποιο είναι το πεδίο εφαρμογής των συγκεκριμένων διατάξεων.
φωτο αρχειου τασος πετρόπουλος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος