FOLLOW US: facebook twitter

Καθαρισμοί οικοπέδων μέσα στον Πύργο: Η τραγωδία στο Μάτι κινητοποιεί τους φορείς

Ημερομηνία: 02-08-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Περιβάλλον

Πέρυσι λίγο έλλειψε να καεί η νοτιοδυτική πλευρά της πόλης του Πύργου, από μεγάλη πυρκαγιά που προχώρησε μέσα από τα ακαθάριστα οικόπεδα. Φέτος, μετά και τη μεγάλη τραγωδία στο Μάτι, ο δήμος Πύργου προχωρά, με τα πενιχρά κονδύλια και μέσα που διαθέτει, σε καθαρισμούς οικοπέδων εντός πόλης και όπου υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσης πυρκαγιάς.

Ο αντιδήμαρχος Πύργου Ανδρέας Σκαρτσιάρης ως υπεύθυνος του τομέα Πολιτικής Προστασίας, το τελευταίο διάστημα έχει εντατικοποιήσει το πρόγραμμα των παρεμβάσεων, καθώς έχει γίνει αντιληπτό πως τίποτα δεν μπορεί να αφήνεται στην τύχη και ακόμα και για την αδιαφορία κάποιων πολιτών – προκειμένου για να μη βρεθούν σε κίνδυνο οι υπόλοιποι – ο δήμος σηκώνει το βάρος.

Έτσι τις τελευταίες ημέρες φορτηγά και μηχανήματα του δήμου, καθαρίζουν οικόπεδα τα οποία βρίσκονται δίπλα σε σπίτια και έχουν δημιουργήσει λόγγο από τα ξερά χόρτα και τους θάμνους και η μετάδοση πυρκαγιάς είναι εύκολη και επικίνδυνη για τους πολίτες και τις γειτονιές.

Αργότερα και βάσει δημοτικού κανονισμού, αναμένεται να έρθει και ο «λογαριασμός» για τους πολίτες εκείνους που δεν φροντίζουν να διατηρούν ευπρεπισμένες τις ιδιοκτησίες του, ιδίως αυτές που βρίσκονται εντός πόλεως.

Να σημειώσουμε πως τις τελευταίες ημέρες και μα αφορμή την τραγωδία στο Μάτι, που συγκλονίζει όχι μόνο το Πανελλήνιο αλλά την παγκόσμια κοινότητα, δεν ήταν λίγοι ιδιοκτήτες αγροκτημάτων που καθάρισαν τις εκτάσεις τους από τα ξερά χόρτα και τα αντικείμενα που μπορεί να αποτελέσουν «τροφή» για μια πιθανή πυρκαγιά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος