FOLLOW US: facebook twitter

Κίνηση Αυτόνομων Πολιτών Πύργου: Η ανακήρυξη Επιτίμων

Ημερομηνία: 13-07-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Ζητήσαμε  την μην ανάδειξη των Υπουργών κ.κ. Κουρουπλή και Τσιρώνη σε επίτιμους Δημότες της πόλης μας και δεν εισακουστήκαμε.

Κατά την γνώμη μας ,οι κύριοι Κουρουπλής και Τσιρώνης αντί να τιμώνται ,πρέπει να απολογηθούν στην Κοινωνία της Πόλης μας όπως και πολλοί άλλοι, διότι μέσω πράξεων τους , πολύ δε περισσότερο μέσω σοβαροτάτων παραλείψεων τους   ,συνέβαλλαν στο άνευ προηγουμένου και άνευ λόγου έγκλημα δηλητηρίασης 70χιλ κατοίκων από εκ. τόνους τοξικών αερίων.

Αναγκαζόμαστε να δημοσιοποιήσουμε τους λόγους της άποψης μας, ώστε αφενός μέν να καταδειχθεί ότι η άποψη μας δεν πηγάζει από κανενός είδους στείρα αντιπολιτευτική διάθεση απέναντι στην Διοίκηση του Δήμου η της Κυβέρνησης ,αφετέρου δε για να πληροφορηθεί  η Κοινωνία των Συμπολιτών μας και την άλλη άποψη ,διότι επι χρόνια ενημερώνετε μέσω  εσκεμμένης παραπληροφόρησης, η οποία εξυπηρετεί προσωπικές στοχεύσεις παραγόντων και όχι την αλήθεια και το δημόσιο συμφέρον .

Εν συντομία λοιπόν , λόγω χώρου

Καταλογίζουμε λοιπόν στους Υπουργούς τα εξής.

1)Σοβαρή παράλειψη άσκησης των προβλεπομένων από το Σύνταγμα και τους Νόμους καθηκόντων  τους διότι

1α) Αντί να εφαρμόσουν στην Πόλη μας τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής και Εθνικής Νομοθεσίας[οδηγία περί βέλτιστης Τεχνικής 2008/98/Ε.Κ.,ΚΥΑ1958 Περί Προσωρινής Αποθήκευσης κ.α],  υιοθέτησαν παράτυπες[παράνομες] ενέργειες Παραγόντων ,  αρκέστηκαν και υποστήριξαν   ψευδή πληροφόρηση από τους Συμβούλους τους  ενώ παράλληλα  συγκάλυψαν παραποιημένη παρουσίαση  γεγονότων και καταστάσεων από τους  Αυτοδιοικητικούς  και Περιφερειακούς παράγοντες του Νομού.

Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν ,οι υπηρεσίες που προσέφεραν στη λύση του προβλήματος των «σκουπιδιών»,  να είναι  η επιδείνωση της Δημόσιας Υγείας και της Δημόσιας εικόνας της Περιοχής επι έτη .  [Εισπνεύσαμε 6-10εκ.τόνους αερίων .Μεθάνιο ,Υδρόθειο, Διοξείδιο του Άνθρακα κ.α ]

1β) Αγνόησαν επιδεικτικά   έγγραφες ,τεκμηριωμένες νομικά και επιστημονικά  πρωτοκολλημένες καταγγελίες στα γραφεία τους  γιά την «πλαστότητα του προβλήματος» εις βάρος της Κοινωνίας του Πύργου και της Αρχ.Ολυμπίας.

Έτσι ευνόησαν  με την στάση τους,     μικροπολιτικά συμφέροντα και προσωπικές  στοχεύσεις  πολιτικών παραγόντων του Δήμου και του Νομού, οι οποίοι έβαλαν τα προσωπικά τους συμφέροντα πάνω από τα συμφέροντα της Κοινωνίας.

Επι πλέον οι κ.κ Υπουργοί , δεν καταδέχτηκαν ποτέ ,  ούτε να εξετάσουν  ούτε να στείλουν έστω μια έγγραφη απάντηση στις, δεκάδων σελίδων,  καταγγελίες Συμπολιτών μας ,  ως εκ του Νόμου και της Πολιτικής Ηθικής όφειλαν.

Αντί λοιπόν  μιας εξέτασης των καταγγελιών των συμπολιτών μας ,δεδομένης και της τεράστιας σημασίας του προβλήματος, αρκέσθηκαν μόνο  σε προφορικές «κουτσομπολίστικου» τύπου δηλώσεις τους σε εφημερίδες ότι «όλα καλώς έγιναν».

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι ο στενότερος τους Συνεργάτης στο θέμα του κ Κουρουμπλή  , υπεσχέθη άμεσο έλεγχο των ισχυρισμών των καταγγελιών ενώπιων του Βουλευτού κ.Μπαξεβανάκη και αντί να τηρήσει την υπόσχεση του,  έστηνε «οπερετικού τύπου» επισκέψεις στην Τριανταφυλλιά και «οπερετικού τύπου» «συσκέψεις»  στο Δημαρχείο.

1γ) Με τις παραπάνω «παραλείψεις» τους οδήγησαν ή άφησαν να οδηγηθεί το ζήτημα,  στο εκβιαστικό δίλλημα,   Εργολάβος και Τριανταφυλλιά [25 χρόνια οικονομική σκλαβιά των πολιτών] ή συνέχιση της δηλητηρίασης των πνευμόνων όλων μας ,συγκαλύπτοντας έτσι σωρεία παρατυπιών η ανομιών,  κάτι που ελπίζουμε ότι θα ελέγξουν άλλες Εθνικές και Ευρωπαϊκές αρχές στις οποίες έχουμε καταφύγει αναγκαστικά.

1δ) Δεν ήρθε ποτέ στον Πύργο επι 3 σχεδόν χρόνια Επιθεωρητής Περιβάλλοντος,  παρόλες τις έγγραφες καταγγελίες Συμπολιτών μας,  όταν η ίδια Υπηρεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος ήταν για υποδεέστερους λόγους ήταν παρούσα αλλού.

1ε) Οι κ.κ.  Υπουργοί, ενώ στην Βουλή ψήφιζαν το νέο ΕΣΔΑ για διάχυση ανά Δήμο της επεξεργασίας των αστικών αποβλήτων, στον Πύργο και την Ηλεία, έκαναν τα αντίθετα, παρόλες τις προτάσεις που δέχτηκαν εγγράφως και προφορικώς από μικρούς Δήμους του Νομού ,προωθώντας έτσι την εργολαβική λύση ,εργολαβίας  που σύμφωνα με την Νομοθεσία [Οδηγία 2008/97/Ε/Κ,Νομοθεσία Δημοσίων συμβάσεων κ.α] θα έπρεπε να είναι άκυρη ,έτη πριν.

2] Σιώπησαν απέναντι στην εκδοθείσα και κληρονομηθείσα ,τουλάχιστον αδιανόητη,   ΚΥΑ 49598/3924/23/10/14 του τότε πρώην Υπουργού κου Μανιάτη,   η οποία επι της ουσίας απαγόρευε κάθε καινοτομική και ορθολογική  λύση του προβλήματος στον ΠΥΡΓΟ , προωθώντας ως μοναδικές λύσεις τις υποστηριζόμενες από τοπικούς παράγοντες, πολιτικά φίλους του κου Μανιάτη  ,  «μη λύσεις του προβλήματος»  οι οποίες όμως  υπηρετούσαν προσωπικές στοχεύσεις των πολιτικά φίλων του.

3] Ο κος Τσιρώνης ειδικά,  ως Οικολόγος Υπουργός αλλά και Χημικός  ,αγνόησε κάθε Επιστημονική τεκμηρίωση και κάθε καταγγελία περί της αντιεπιστημονικότητας των προωθούμενων λύσεων ,ακυρώνοντας ακόμη και τον Πολιτικό εαυτό του η τις μέχρι τότε Πολιτικές εξαγγελίες του. .Παράλληλα συνέπραξε στον εμπαιγμό της Κοινωνίας μας ,στέλνοντας τον Σύμβουλο του να εγκαινιάσει ένα δήθεν <Πράσινο σημείο> , το οποιο ούτε <Πράσινο σημείο> είναι σύμφωνα με την Νομοθεσία ,ούτε την απαιτούμενη αδειοδότηση είχε και έχει ,εκπέμποντας το μήνυμα ότι σημασία έχουν οι δηλώσεις και οι φωτογραφήσεις και όχι η νομιμότητα και η ουσία .

4] Τέλος ο κο Τσιρώνης ,ενώ βρήκε τον χρόνο να παραμείνει στην Αρχ.Ολυμπία ολόκληρο Σ/Κύριακο για ένα Συνέδριο ,το οποίο κατά την γνώμη μας ,ήταν  δήθεν «Κυκλικής Οικονομίας» ,δεν βρήκε ούτε είκοσι λεπτά, τόσος χρόνος χρειαζόταν,    για να ελέγξει «ιδίοις όμασι» τα αποδεικτικά στοιχεία για την «πλαστότητα του προβλήματος» των σκουπιδιών και την κοροϊδία της Κοινωνίας στον Πύργο και την Ηλεία .

Εμείς θα τους τιμήσουμε ,μόνο και εάν ,απολογηθούν για τα παραπάνω η έστω και τώρα ελέγξουν το βάσιμο η μη των καταγγελιών των Συμπολιτών μας και αποδώσουν ,ως όφειλαν και οφείλουν την αλήθεια και τους πραγματικούς ενόχους στην συνείδηση των Συμπολιτών μας.

Τα σκουπίδια έφυγαν από τους δρόμους , τα αέρια έμειναν στα πνευμόνια μας και κάποιοι «εργολάβοι» πολλών ιδιοτήτων γελούν εις βάρος μας, αλλά για πόσο;


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος