FOLLOW US: facebook twitter

Κίνδυνος αναστολής της ΜΕΘ Πύργου: Κατέθεσαν αίτημα οι Εντατικολόγοι λόγω έλλειψης ιατρών

Ημερομηνία: 08-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Θέμα χρόνου η στελέχωση, υποστηρίζει ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Τ. Νικολόπουλος που έδωσε εντολή για μετακίνηση γιατρών από τη Ζάκυνθο

 

Kίνδυνο αναστολής, της λειτουργίας της, αντιμετωπίζει η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Πύργου, καθώς σχετικό αίτημα, υπέβαλε στη Διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας, η Διευθύντρια της ΜΕΘ, έως ότου στελεχωθεί με τον απαιτούμενο αριθμό ειδικευμένων ιατρών και διασφαλιστεί η ασφάλεια ασθενών και προσωπικού.

Το πρόβλημα, προέκυψε μετά την συνταξιοδότηση του μέχρι πρότινος Διευθυντή της ΜΕΘ αλλά και την αποχώρηση του Επικουρικού Ιατρού, που στελέχωναν την ζωτικής σημασίας Μονάδα.

Τη δεδομένη στιγμή, η ΜΕΘ Πύργου έχει απομείνει με δυο Εντατικολόγους και μια Αναισθησιολόγο που έχει προσληφθεί μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ και όπως γίνεται αντιληπτό, η λειτουργία της κρίνεται επισφαλής.

Η Διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας έχει αλλεπάλληλες συναντήσεις με τη Διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας για την άμεση επίλυση του προβλήματος και μάλιστα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Τάκη Νικολόπουλου, η κάλυψη των κενών της ΜΕΘ με το απαιτούμενο ιατρικό προσωπικό, θεωρείται θέμα χρόνου.

«Για την αντιμετώπιση των ελλείψεων που παρουσιάζει η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Πύργου, θα μετακινηθούν γιατροί από το Νοσοκομείο της Ζακύνθου καθώς εκεί, η ΜΕΘ δεν λειτουργεί ακόμα. Υπάρχουν δυο Εντατικολόγοι και έδωσα ήδη εντολή να συνεννοηθούν με το Νοσοκομείο του Πύργου, για το πόσοι θα μετακινηθούν και από πότε, ώστε να λυθεί το πρόβλημα».

«Παραμένει ανοιχτή με προσωπική κατάθεση ψυχής»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πύργου Νίκος Γκανταϊφης αναφέρθηκε στο τεράστιο πρόβλημα που έχει προκύψει με την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου, υποστηρίζοντας πως αυτή τη στιγμή, η ΜΕΘ παραμένει ανοιχτή με προσωπική κατάθεση ψυχής από τις δυο γιατρούς που κάνουν από 15 εφημερίες. «Παρότι η διοίκηση και οι θεσμικοί φορείς έχουν κάνει τα πάντα και όλες τις κινήσεις, μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί λύση από την 6η ΥΠΕ και από το υπουργείο Υγείας». 

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος