FOLLOW US: facebook twitter

Θεατρικό καλοκαίρι στα Φεστιβάλ της Ηλείας: «Μαντάμ Σουσού» στο Φλόκα, «Εκκλησιάζουσες» στην Ήλιδα

Ημερομηνία: 12-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Πολιτισμός

Μαντάμ Σουσού στο θέατρο Φλόκα, Εκκλησιάζουσες στο θέατρο Ήλιδας

Συνδυασμένα με θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες είναι πάντα τα καλοκαίρια μας και στην Ηλεία και ήδη δύο από τα μεγαλύτερα Φεστιβάλ, το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας και το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας, προετοιμάζουν το πρόγραμμά των φετινών του εκδηλώσεων. Ήδη, έχει κλείσει η πλειοψηφία των παραστάσεων που θα δοθούν Ιούλιο και Αύγουστο και σήμερα παρουσιάζουμε δύο εξαιρετικές παραγωγές που θα δούμε φέτος στην Ηλεία. Την ΜΑΝΤΑΜ ΣΟΥΣΟΥ στο Θέατρο Φλόκα στις 24 Ιουλίου και τις «Εκκλησιάζουσε» του Αριστοφάνη στο θέατρο της Ήλιδας.

Στις 25 Ιουλίου στο Θέατρο Φλόκα

Η Μαντάμ Σουσού στο Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας

Η δημοφιλής, διαχρονική κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά, ΜΑΝΤΑΜ ΣΟΥΣΟΥ, που στην φετινή θεατρική της επαναφορά από τις Θεατρικές Σκηνές με τη Δήμητρα Παπαδοπούλου στον ομώνυμο ρόλο, ανέτρεψε τα δεδομένα του θεάματος της τελευταίας δεκαετίας, ξεπερνώντας σε διάστημα τριών μηνών τα 110.000 εισιτήρια, επανέρχεται ανανεωμένη με μία μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία. Σταθμός θα αποτελέσει το Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας, στις 25 Ιουλίου στο Θέατρο Φλόκα.

Έχοντας μαγέψει το κοινό σε 80 soldout παραστάσεις στο Θέατρο Παλλάς, η ΜΑΝΤΑΜ ΣΟΥΣΟΥ σε σκηνοθεσία  Γιάννη Κακλέα και απόδοση κειμένου της Δήμητρας Παπαδόπουλου, ετοιμάζει βαλίτσες για να προσφέρει ακόμη περισσότερο γέλιο, ανατροπές και εκπλήξεις, κέφι, συγκίνηση, νοσταλγία, σάτιρα και την υπέροχη μουσική της Μαρίζας Ρίζου, σε χιλιάδες θεατρόφιλους ανά την Ελλάδα.

Η ονειροπαρμένη Σουσού ζει στην λασπωμένη γειτονιά του Μπύθουλα, με τον σύζυγο της Παναγιωτάκη.

Η ίδια όμως ονειρεύεται μεγαλεία και θέλει να ξεφύγει από την μιζέρια φτιάχνοντας ένα δικό της παράλληλο σύμπαν.

Τι θα γίνει όμως όταν το όνειρο γίνει πραγματικότητα;

Πόση απόσταση χωρίζει τελικά το Μπύθουλα από το Κολωνάκι;

Ποιο ρόλο θα παίξει ο μυστηριώδης Μηνάς Καντακουζηνός;

Ποιο τίμημα θα κληθεί να «πληρώσει» η ηρωίδα μας;

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο ερμηνεύει η αγαπημένη Δήμητρα Παπαδοπούλου, η οποία επέστρεψε στη σκηνή μετά από καιρό αποχής, για να ενσαρκώσει τη μεγαλομανή ηρωίδα του Δημήτρη Ψαθά και ενθουσίασε το κοινό!

Την ηρωίδα έρχεται να σαγηνεύσει ο γοητευτικός Kώστας Σπυρόπουλος ως δαιμόνιος Μηνάς Καντακουζηνός, ενώ στο ρόλο του σταθερού , ευσυνείδητου αλλά φτωχού Παναγιωτάκη, ο μοναδικός Τάσος Χαλκιάς. Και οι δύο ηθοποιοί συναντούν για πρώτη φορά στη σκηνή τη Δήμητρα Παπαδοπούλου και η χημεία τους αναμένεται εκρηκτική. Μαζί τους 15 ακόμα ταλαντούχοι ηθοποιοί.

Μια παράσταση με την υπογραφή του Αλέξανδρου Ρήγα

Αριστοφάνους «Εκκλησιάζουσες» στην Ήλιδα 

Τις «ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ» του Αριστοφάνη σε διασκευή και σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Ρήγα, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε φέτος στο θέατρο της Ήλιδας, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας, το Σάββατο 4 Αυγούστου 2018.

Με απεριόριστο σεβασμό και αγάπη στον Αριστοφάνη, διατηρώντας τον λόγο και το ύφος του αρχαίου κειμένου, μέσα από την αριστουργηματική μετάφραση του Πολύβιου Δημητρακόπουλου, ο Αλέξανδρος Ρήγας εντάσσει την σύγχρονη ματιά στη διαχρονική αυτή κωμωδία, την οποία προσαρμόζει στο εικαστικό και δραματουργικό πλαίσιο του πρωτότυπου έργου . Μία κωμωδία που φέρνει στο προσκήνιο τις γυναίκες. Που τολμάει να «εκθέσει» και να εκθειάσει την δημοκρατία, προπαγανδίζοντας κατ’ ουσίαν την ίδια της τη δύναμη ως ταυτόχρονη αδυναμία της και ανάποδα.

Αυτές τις Εκκλησιάζουσες, τις αρχαίες μα τόσο μοντέρνες, τις πολιτικοποιημένες μα τόσο αθώες, τις ατίθασες, τις ανέμελες, τις δυνατές, τις προφητικές… παρουσιάζει και υπενθυμίζει στο θεατρικό κοινό ο Αλέξανδρος Ρήγας το καλοκαίρι του 2018.

Οι Εκκλησιάζουσες το καλοκαίρι του 2018, έρχονται κατευθείαν από την Αρχαία Αθήνα του 400π.Χ. με τη μοναδική διαφορά ότι είναι διανθισμένες με μουσικές από όλη την Ελλάδα. Από τα δημοτικά τραγούδια και Βυζαντινούς ύμνους έως διασκευές στον πυρρίχιο, στο πεντοζάλι, σε Κερκυραϊκά  τραγούδια, σε νησιωτικούς ρυθμούς και σε βαλκανικά τέμπο.

Οι Εκκλησιάζουσες στήνουν έναν χορό γεμάτο κέφι και όρεξη και δίνουν στη ζωή τον χώρο και το χρώμα που της ανήκει. Η ζωή, η πολιτική, η ισότητα, το γέλιο, η χαρά, η δημοκρατία και το θέατρο… ανήκουν σε όλους.

 

Πρωταγωνιστούν

Πραξαγόρα:                           Αντώνης Λουδάρος

Βλέπυρος                              Μελέτης Ηλίας

Ευφροσύνη                            Δημήτρης Σταρόβας

Μελπομένη                            Σοφία Μουτίδου

Κέφαλος                                 Ησαΐας Ματιάμπα

Χρέμης                                   Χάρης Γρηγορόπουλος

Φιλόδωρος                             Ιβάν Σβιτάιλο

Πασιφάη                                 Γιάννης Κρητικός

Μοσκόρφω                            Τάκης Βαμβακίδης

Αγλαΐα                                    Κωνσταντίνος Ζαμπάρας

Νεοκλής                                 Θανάσης Πατριαρχέας

Στον ρόλο του «Έλληνα»  ο  Γιώργος Κωνσταντίνου

Προπώληση Εισιτηρίων

VIVA.GR & ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος