FOLLOW US: facebook twitter

Θα χάσουμε και πάλι το «τρένο»;

Ημερομηνία: 10-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός οργανισμός στην Ευρώπη, η TUI, ανακοίνωσε προχθές από την Αθήνα, παρουσία της υπουργού Τουρισμού, το νέο στρατηγικό του σχέδιο που προβλέπει νέες επενδύσεις στην Ελλάδα και την δημιουργία 10 νέων ξενοδοχειακών μονάδων 4 και 5 αστέρων σε Πελοπόννησο και Κρήτη.

Για να αποκτήσουμε μια πρώτη άποψη για το μέγεθος της παρουσίας της εν λόγω εταιρείας στη χώρα μας αξίζει να αναφερθεί ότι ήδη διαθέτει 32 ιδιόκτητα ξενοδοχεία ενώ συνεργάζεται με άλλα 2.000 περίπου. Δίνοντας δε το στίγμα της φιλοσοφίας της ο διευθύνων σύμβουλος κος Γιουσίν τόνισε χαρακτηριστικά ότι «δεν είμαστε μόνο πελάτες και επενδυτές, αλλά εταίροι και σύμμαχοι με τους προορισμούς στους οποίους δραστηριοποιούμαστε».

Δεν παρέλειψε επίσης να αναφέρει ότι ο μεγαλύτερος tour operator της Ευρώπης, δίνει ιδιαίτερο βάρος για τις επιλογές του, στις υποδομές (λιμάνια, αεροδρόμια, οδικό δίκτυο), στο περιβάλλον, αλλά και την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων. Μιλώντας δε για την Πελοπόννησο και την προβληματική αεροπορική κάλυψη (πλην Καλαμάτας) έκανε ευθεία ανηφόρα στην ύπαρξη των δυο στρατιωτικών αεροδρομίων (Ανδραβίδας και Αράξου) που υπό προϋποθέσεις (ωράριο λειτουργείας κλπ) θα μπορούσαν να αποτελέσουν ικανοποιητική λύση.

Η τελευταία αυτή αναφορά του κ Γιουσίν οδηγεί εμμέσως πλην σαφώς στο συμπέρασμα ότι και η Ηλεία θα μπορούσε να ενταχθεί στο στρατηγικό σχεδιασμό της εταιρείας και να αποτελέσει έτσι πρωτεύοντα τουριστικό προορισμό. Με προφανείς τις θετικές επιπτώσεις για την τοπική οικονομία, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την απορρόφηση των τοπικών μας προϊόντων.

Υπό προϋποθέσεις όμως, που δυστυχώς εμείς δεν διαθέτουμε. Γιατί μπορεί η φύση να μας χάρισε απλόχερα τα δώρα της και ο τόπος μας να διαθέτει όλες τις φυσικές ομορφιές, την ιστορία και τα μνημεία και τα πιο νόστιμα προϊόντα της γης, είναι προφανές όμως ότι χωρίς οδικό δίκτυο και αεροδρόμιο να θεωρείς ότι μπορείς να μπεις στο χάρτη των μεγάλων τουριστικών προορισμών είναι ουτοπία.

Την ώρα λοιπόν που ο τόπος αναζητά εναγωνίως επενδύσεις που θα τον βγάλουν από τον φαύλο κύκλο της στασιμότητας και της υπανάπτυξης, η Ηλεία για άλλη μια φορά δείχνει να χάνει το τρένο…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος