FOLLOW US: facebook twitter

Η φιλοσοφία του Κοροίβου

Ημερομηνία: 17-11-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

koroivos

Ο Κόροιβος διανύει την τρίτη του σεζόν στα σαλόνια της Basket League, και συνεχίζει και την φετινή χρονιά να περνάει την δική του φιλοσοφία στα δρώμενα της μεγάλης κατηγορίας, δείχνοντας να τηρεί πιστά το πλάνο που ξεκίνησε την σεζόν 2014-2015 όταν και βρέθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Α1.

Από την πρώτη του σεζόν, οι διοικούντες της ομάδας έχοντας στο μυαλό του να περπατήσουν σε διαφορετικά μονοπάτια προχώρησαν στην συμφωνία με τον Χάρη Μαρκόπουλο, μια επιλογή που τότε θεωρήθηκε ως τεράστιο ρίσκο, με ελάχιστους να δίνουν ποσοστά επιτυχίας. Ωστόσο, όχι μόνο η ομάδα της Ηλείας παρέμεινε στην κατηγορία, αλλά εκτός από εξαιρετικό μπάσκετ έφτασε και στα play off, σηματοδοτώντας την σπουδαιότερη σελίδα στην ιστορία της ομάδας.

Στο ίδιο μονοπάτι προχώρησε και την περσινή σεζόν, κερδίζοντας την παραμονή του, και καταξιώνοντας τον Χάρη Μαρκόπουλο ως προπονητή πρώτης ταχύτητας. Την φετινή σεζόν, και με τον μεγαλομέτοχο να απουσιάζει συνειδητά (επιλογή των διοικούντων) από το σχήμα, και με τα οικονομικά να είναι και πάλι μετρημένα, η επιλογή τους ήταν και πάλι επαναστατική, με τον Ντίνο Καλαμπάκο να παίρνει το χρίσμα για πρώτη φορά στην καριέρα του στην μεγάλη κατηγορία, έχοντας κάνει «θαύματα» με το Παγκράτι στην Α2 Ανδρών, έχοντας ως παράσημο το βραβείο του προπονητή της χρονιάς.

Ο Ντίνος Καλαμπάκος πλαισιώνεται από ένα άρτιο τεχνικό τιμ (Αλέξανδρος Βελισσαράκος, Νίκος Παπανικολόπουλος, Παναγιώτης Ανδρουτσόπουλος και Άρης Βλαχοχριστόπουλος), και ως τώρα έχει καταφέρνει να κλέψει τις εντυπώσεις με το μπάσκετ που παίζει, έχοντας την ευκαιρία μέσα από τον σύλλογο και την φιλοσοφία του, να ταιριάξει και την δική του, εντάσσοντας σε αυτό το ιδιαίτερο στυλ μπάσκετ που παράγει με τις ομάδες του. Ο Κόροιβος στις πρώτες έξι αγωνιστικές έχει κερδίσει την Δόξα Λευκάδας στην έδρα του, ενώ έχει φιλοξενήσει τους Ολυμπιακό και Άρη, χάνοντας από την ομάδα της Θεσσαλονίκης στην δεύτερη παράταση. Επίσης έχει αγωνιστεί εκτός με Παναθηναϊκό, Κύμη και Κολοσσό, και έχοντας ως μίνιμουμ στόχο στον πρώτο γύρο τις τρεις νίκες, φιλοξενώντας στο κλειστό της Ήλιδας το Λαύριο και τα Τρίκαλα, ώστε να μπορέσει στον δεύτερο γύρο να κλειδώσει το εισιτήριο για μια τέταρτη σεζόν.

Θα ήταν αμέλεια μας να μην αναφέρουμε τον κόσμο της ομάδας, ο οποίος κατακλύζει σε κάθε παιχνίδι το κλειστό της ομάδας, δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες για ένα παιχνίδι μπάσκετμπολ, έχοντας κερδίσει με το σπαθί του τους επαίνους από τις ομάδες που επισκέπτονται την Αμαλιάδα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος