FOLLOW US: facebook twitter

Η Σχολή Χορού Νατάσσα Ζουμή-Αγγελακοπούλου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ημερομηνία: 08-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

Παρακολούθησαν την παράσταση «Τοπία»

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Σχολή Χορού Νατάσσα Ζουμή-Αγγελακοπούλου, επισκέφθηκε με τις μαθήτριές της ένα μεγάλο χώρο πολιτισμού για να παρακολουθήσει παραστάσεις που αφορούν την τέχνη του χορού. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές, που κύριοι χώροι επίσκεψης ήταν το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και η Εθνική Λυρική Σκηνή (Θέατρο Ολύμπια), φέτος βρεθήκαμε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Η επίσκεψη αυτή ήταν η πρώτη τόσο για την Σχολή,  όσο και για την Εθνική Λυρική Σκηνή, που με την παράσταση που παρακολούθησαν,  εγκαινίασε το καινούριο της σπίτι.

Τo Κέντρο βρίσκεται στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου στον χώρο του πρώην Ιπποδρόμου και είναι κάτι παραπάνω από μαγευτικό, τόσο στο σύνολό του, όσο και μεμονωμένα. Χωρίζεται σε αίθουσες και χώρους με ποικίλες χρήσεις, στους οποίους πραγματοποιούνται δράσεις όπως μουσικές-χορευτικές εκδηλώσεις, σεμινάρια, διαλέξεις, εκθέσεις, δραστηριότητες για παιδιά και ενήλικες, ξεναγήσεις, αθλητικές δράσεις, κηπουρική, αλλά και απλοί περίπατοι. Το σύνολο των κτηρίων στεγάζει το νέο θέατρο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, καθώς και την Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος. Μπροστά στο κανάλι υπάρχει ένα μεγάλο ξέφωτο, καθώς και πανοραμικά σκαλιά που οδηγούν στον Φάρο που έχει θέα σχεδόν σε όλη την Αθήνα.

Φυσικά η  επίσκεψη της Σχολής Χορού  Νατάσσα Ζουμή-Αγγελακοπούλου δεν ήταν μόνο για τον χώρο αλλά και για να παρακολουθήσουν  την νέα παραγωγή της ΕΛΣ «Τοπία», υπό τη διεύθυνση του νέου διευθυντή του Μπαλέτου, Αντώνη Φωνιαδάκη.

Η κ. Αγγελακοπούλου για την θαυμάσια εμπειρία που αποκόμισαν αναφέρει σχετικά: «Η παράσταση είναι ένα σπονδυλωτό τρίπτυχο το οποίο επιχειρεί να ανοίξει ένα νέο δρόμο στην καλλιτεχνική ταυτότητα του Μπαλέτου της ΕΛΣ φέρνοντας σε δημιουργικό διάλογο διαφορετικά στυλ του νεοκλασικού μπαλέτου. Καλεσμένοι στην χορευτική δημιουργία ήταν ο έως πρότινος διευθυντής του Μπαλέτου της Όπερας των Παρισίων, Α’ χορευτής και χορογράφος Μπενζαμέν Μιλπιέ, ο Βρετανός διακεκριμένος χορογράφος Ντάγκλας Λη αλλά και ο ίδιος ο Αντώνης Φωνιαδάκης. Άψογα εκτελεσμένη πάνω στη σκηνή του νέου θεάτρου, μας συγκίνησε και μας εντυπωσίασε, αποδεικνύοντας πως μαζί με αυτούς κάνουμε και εμείς ένα μικρό βήμα στη νέα εποχή για τον πολιτισμό στην χώρα μας.

Στην περιοχή μας έχουμε πολλή ανάγκη τους χώρους πολιτισμού, αφού η διαφορά με την πρωτεύουσα είναι τεράστια, αποκόβοντας μας από τη σύγχρονη εποχή και το καλλιτεχνικό κριτήριο που είναι τόσο απαραίτητο για την πνευματικότητα και την καλλιέργειά μας.»

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος