FOLLOW US: facebook twitter

Η μαγεία της φύσης μέσα από το φακό του Γιάννη Σεφερλή

Ημερομηνία: 02-11-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

seferlis-ekthesi1

Εγκαινιάστηκε με την παρουσία πολύ κόσμου η Έκθεση φωτογραφίας του Ολύμπιου πολεοδόμου στο Πολιτιστικό Κέντρου του δήμου Μαρκόπουλου

Συνεχίζεται καθημερινά η προσέλευση μέχρι και την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στην Έκθεση Φωτογραφίας του Ολύμπιου πολεοδόμου Γιάννη Σεφερλή, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μαρκόπουλου με θέμα «Ανατολική Αττική – Ανακαλύψτε τη μαγεία της φύσης».

seferlis-ekthesi7

Μια έκθεση που έκλεψε τις εντυπώσεις λόγω του εκπληκτικού φωτογραφικού υλικού του καλλιτέχνη, που μας καλεί να ανακαλύψουμε μέσα από τα έργα του την μοναδικότητα της φύσης μέσα από το φωτογραφικό του φακό. Αφετηρία για αυτό το «ταξίδι», αποτελεί η «χρυσή ώρα» του πρωινού και «καμβάς» του οι γραμμές του ορίζοντα, οι «πινελιές» του νερού, το «ελεύθερο σχέδιο» των ορεινών όγκων, των λόφων, της βλάστησης, το ανάγλυφο του εδάφους και όλα τα στοιχεία της πρωτεργάτριας πλάσης.

seferlis-ekthesi3

Τα  εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας έγιναν το περασμένο Σάββατο, 29 Οκτώβρη, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μαρκόπουλου, όπου έδωσε το «παρών» πληθώρα εκλεκτών φίλων του από την ευρύτερη περιοχή αλλά και από πολλών άλλων που έφτασαν από διάφορες περιοχές της Αθήνας αλλά και από την Αρχαία Ολυμπία, όπως και ο δήμαρχος Μαρκόπουλου και άλλοι παράγοντες του δήμου.

seferlis-ekthesi8

«Τους ευχαριστώ όλους…» 

 Ο κ. Σεφερλής σε ανάρτησή του στο fb αναφέρει ότι «Όλοι τους μου έδωσαν μεγάλη χαρά και με αποζημίωσαν πλήρως από το μεγάλο κόστος της Έκθεσης αλλά και την τεραστία εργασία που χρειάστηκε για να την προετοιμάσουμε μαζί με την σύντροφό μου Μαίρη Τζούδα την οποία και θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως για την ακούραστη συμπαράσταση της. Επίσης μεταξύ των άλλων θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο κ Σωτήρη Μεθενιτη που με τίμησε με την παρουσία του μαζί με την οικογένεια του, τον μεγάλο τζαζιστα Δημήτρη Βασιλάκη με την σύζυγο του Έλενα, και ιδιαίτερα την Αντιδήμαρχο Μαρία Κιμπιζή υπεύθυνη των Πολιτιστικών και της Παιδείας του Δήμου Μαρκοπούλου, για την αμέριστη συμπαράσταση της,  αλλά και την πρόταση της να γίνει αυτή η Έκθεση στον υπέροχο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου μας. Θα ήθελα να σταθώ στα λόγια της ότι « …την Εκθεση αυτή που αναδεικνύει με μοναδικό τρόπο τον πανέμορφο τόπο μας θα πρέπει να την επισκεφτούν όλοι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, ανεξαρτήτως ηλικίας…».

seferlis-ekthesi4

Να σημειωθεί, ότι η πώληση των φωτογραφιών δεν πραγματοποιείται με στόχο το κέρδος, αλλά για την κάλυψη του αυξημένου κόστους της εκτύπωσής τους, ενώ ο Γιάννης Σεφερλής αποδεικνύοντας έμπρακτα και την ανθρωπιστική του ευαισθησία και αλληλεγγύη θα διαθέσει μέρος των εσόδων από την πώληση των φωτογραφικών του έργων, για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Μαρκοπούλου.

seferlis-ekthesi5

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό μέχρι και τις 6 Νοεμβρίου 2016, καθημερινά 5.30 μ.μ. – 8.30 μ.μ. και τα Σαββατοκύριακα: 10.00 π.μ. – 1.00 μ.μ. και 5.30 μ.μ. – 8.30 μ.μ.

Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μαρκοπούλου (οδ. Γ. Παπαβασιλείου 34).

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

seferlis-ekthesi2


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος