FOLLOW US: facebook twitter

Θεαματική πρόοδος για το Διεθνές Πάρκο Ολυμπιονικών

Ημερομηνία: 02-11-2016 | Συντάκτης:

parko_olympia_1Κερδίζει διαρκώς έδαφος η ιδέα του Νίκου Καρυώτη

Στηρίζει ο αν. Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Δ. Δημόπουλος και πλήθος επωνύμων

Η πρωτοβουλία για τη δημιουργία του Διεθνούς Πάρκου Ολυμπιονικών στην Αρχαία Ολυμπία αρχίζει πλέον να ριζώνει στις συνειδήσεις φορέων και πολιτών μέσα κι έξω από την Ηλεία, καθώς το φιλόδοξο και τολμηρό όραμα του Νίκου Καρυώτη γίνεται όλο και πιο ρεαλιστικό.

Άνθρωποι της τέχνης και των γραμμάτων, ανώτατα στελέχη οργανισμών, αιρετοί, εκπρόσωποι φορέων αλλά και απλοί πολίτες έχουν αρχίσει να εκφράζουν ζωηρά το ενδιαφέρον τους για το έργο αυτό που θα αλλάξει ριζικά το τουριστικό και πολιτιστικόστάτους σ’ ολόκληρη την Ηλεία.

nikos_kariotis

Ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της ιδέας είναι ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας κ. Δημήτρης Δημόπουλος. Η παρουσία του την περασμένη Κυριακή 30 Οκτωβρίου στη γενική συνέλευση της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας «Διεθνές Πάρκο Ολυμπιονικών ΟΛΥΜΠΙΑ», αποδεικνύει το έντονο ενδιαφέρον τόσο του ιδίου όσο και του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος που εκπροσωπεί.

Layout1

Οι προτάσεις Δημόπουλου

Στη γενική συνέλευση, η οποία έγινε στα καινούρια γραφεία της εταιρίας στο παλαιό δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας, ο κ. Δημόπουλος παρουσίασε μια δική του πρόταση για την αποτελεσματικότερη στρατηγική ανάπτυξης του όλου εγχειρήματος. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι όσο μεγαλεπήβολο και αν φαίνεται το σχέδιο αυτό, όταν υπάρχει καλή οργάνωση, πίστη και συνεργασία απ’ όλους τους φορείς όλα μπορούν να γίνουν. Τόνισε ότι δεν πρόκειται για μια απλή κατασκευή αλλά για ένα έργο σύνθετο στο οποίο χρειάζεται να εμπλακούν πολλοί φορείς, ακόμη και διεθνείς, ώστε να πραγματοποιηθεί. Πρότεινε να γίνει μια συνολική παρουσίαση του πρότζεκτ με τεχνικοοικονομικά δεδομένα και με έμφαση στην ιστορική σημασία του εγχειρήματος αλλά και στη μοναδικότητα της Ολυμπίας. Συνέστησε ακόμη την υπογραφή ενός μνημονίου συνεργασίας με τους φορείς της πολιτείας (δήμους, Περιφέρεια, βουλευτές κλπ), με τα πανεπιστήμια, με συναφείς οργανώσεις και “thinktanks” όπως επίσης και να προταθεί στην UNESCOνα γίνει ο leaderτου έργου.

Αξίζει να τονιστεί ότι πριν από ένα περίπου μήνα, κλιμάκιο του Δ.Σ. της εταιρίας με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Νίκο Καρυώτη, είχε επισκεφθεί στο γραφείο του στην Αθήνα τον κ. Δημόπουλο και είχε μια πολύωρη και εποικοδομητική συνεργασία τόσο μαζί του όσο και με υψηλόβαθμα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας. Η δωρεά εξάλλου του εξοπλισμού του γραφείου στην Ολυμπία (επίπλωση – μηχανοργάνωση) αποτελεί μια πρώτη υλική έκφραση στήριξης του κ. Δημόπουλου και της Εθνικής Τράπεζας.

parko_olympia_2

Λειτουργεί το γραφείο

Στη γενική συνέλευση ο πρόεδρος κ. Καρυώτης, αφού ευχαρίστησε τον κ. Δημόπουλο για τη στήριξή του, τόνισε μεταξύ άλλων ότι από την Τρίτη 1 Νοεμβρίου ξεκινά τη λειτουργία του σε καθημερινή βάση το γραφείο της εταιρίας, στο παλαιό δημαρχείο της Ολυμπίας, το οποίο ως γνωστός έχει παραχωρήσει στην εταιρία ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας. Ζήτησε από τα μέλη να γίνουν κήρυκες της ιδέας και να ασκήσουν τη δική τους επιρροή σε ανθρώπους που μπορούν να στηρίξουν την όλη προσπάθεια. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσους μέχρι στιγμής έχουν προσφέρει,ηθικά ή υλικά, για την ευόδωση του σκοπού. Συγκεκριμένα:

-Ο βουλευτής κ. Κώστας Τζαβάρας, πρώην υπουργός Πολιτισμού, ανέλαβε την ίδρυση της εταιρίας προσφέροντας παράλληλα και τις νομικές του συμβουλές αφιλοκερδώς και εντάσσεται στον αγώνα μας με όλες του τις δυνάμεις.

-Η αρχιτέκτωνκα Χρύσα Διονυσοπούλου και ο μηχανικός κ. Ανδρέας Γουβέτας, από την Πάτρα, μέλη και οι δύο της εταιρίας, με την ομάδα του γραφείου τους, αφιέρωσαν μήνες μελετών και προσωπικής εργασίας και θα συνεχίσουν να αφιερώνουν, για την αρχιτεκτονική αποτύπωση και προμελέτη του Πάρκου Ολυμπιονικών.

-Ο επιχειρηματίας κ. Μαρίνος Σουβαλιώτης από την Πάτρα ανέλαβε με δικά του έξοδα να τυπώσει φυλλάδιο που θα κυκλοφορήσει σύντομα, προσέφερε τα ψηφιακά πόστερ που κοσμούν το γραφείο και θα κατασκευάσει μεγάλη φωτεινή επιγραφή που θα τοποθετηθεί στον αύλειο χώρο.

-Η εταιρία ΔΟΞΑ ΑΒΕΤΕ προσέφερε χρηματικό ποσό 800 ευρώ για το γραφείο.

-Οwebdesignerκ. Άλκης Σπηλιόπουλος κατασκεύασε αφιλοκερδώς την ιστοσελίδα.

Με πλήρες οργανόγραμμα

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της εταιρίας κ. Δημήτρης Κωνσταντίνου αναφέρθηκε στο οργανόγραμμα της εταιρίας που περιλαμβάνει τρία βασικά τμήματα: Τεχνικών υπηρεσιών, Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας, τα οποία στελεχώνουν μέλη της εταιρίας. Έκανε μια χρονική αναδρομή στις ενέργειες που έγιναν από τη συγκρότηση της εταιρίας μέχρι σήμερα, τόσο τη νομική και φορολογική της υπόσταση όσο και την οργάνωση λειτουργίας. Αναφέρθηκε στην ιστοσελίδα (www.olympiapark.gr) της εταιρίας και στις δυνατότητες αξιοποίησης του διαδικτύου για την ευρύτερη γνωστοποίηση του σκοπού και την προσέλκυση μελών. Τέλος μίλησε για τον προγραμματισμό μιας σειράς επαφών της διοίκησης με τοπικούς φορείς, κατά τις οποίες θα γίνει παρουσίαση του όλου σχεδίου και των οφελών που θα επιφέρει σε τοπική αλλά και εθνική κλίμακα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος