FOLLOW US: facebook twitter

Η καρδιά της Ολυμπίας χτυπά δυνατά: Πλούσιες εκδηλώσεις για την Ολυμπιακή Ημέρα

Ημερομηνία: 25-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Πολιτισμός

Πλούσιος σε δράσεις ήταν ο φετινός εορτασμός της Ολυμπιακής Ημέρας στην Αρχ. Ολυμπία. Το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου εκατοντάδες πολίτες κάθε ηλικίας έδωσαν το παρόν στη μεγάλη γιορτή για να τιμήσουν αυτό που ακριβώς γεννήθηκε στην Αρχαία Ολυμπία και πρεσβεύει ο τόπος εδώ και αιώνες.

Οι εκδηλώσεις άνοιξαν με την τέλεση του 3ου Βικέλειου Δρόμου όπου συμμετείχαν εκατοντάδες παιδιά, αλλά και νέοι από όλο τον κόσμο που παρακολουθούν την 58η Σύνοδο για Νέους Μετέχοντες στις εγκαταστάσεις της ΔΟΑ. Παρόντες ήταν και τρεις Ολυμπιονίκες, δύο Έλληνες και ένας Κενυάτης, ο Γιώργος Τζελίλης και ο Λεωνίδας Μήτρου από την Άρση Βαρών και ο δύο φορές Χρυσός Ολυμπιονίκης στο στίβο Κιπτσόγκε Κέινο – πρόεδρος της ΕΟΕ Κένυας.

Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα όπου με πολύ κέφι τερμάτισαν οι συμμετέχοντες, οι συνέχεια των δράσεων δόθηκε στο προαύλιο του παλιού δημαρχείου. Εκεί ο δήμαρχος Θύμιος Κοτζιάς, η βουλευτής Ηλείας Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη και ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος τίμησαν τους τρεις Ολυμπιονίκες για την παρουσία τους στην Ολυμπιακή Ημέρα στην Ολυμπία, αλλά και τον Πρέσβη της Αργεντινής στην Ελλάδα που επίσης παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις.

Tους Ολυμπιακούς Κύκλους σχημάτισαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της σχολής μπαλέτου και συγχρονου χορού Εβίτας Κεραμιδά.

 

Στα δρώμενα της βραδιάς συμμετείχαν η χορωδία του δημοτικού σχολείου Αρχ. Ολυμπίας, το χορευτικό του δημοτικού σχολείου Μακρισίων, το χορευτικό τμήμα του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και χορευτικές ομάδες των Σχολών της Εβίτας Κεραμιδά και Νατάσας Ζουμή – Αγγελακοπούλου.

Το μήνυμα του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ, ανέγνωσε ο Κοσμήτορας της ΔΟΑ Κωνσταντίνος Γεωργιάδης.

Μεταξύ άλλων στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο αναπληρωτής δημάρχου Γιώργος Δεββές, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιαννακόπουλος και Κωσταριάς, ο πρόεδρος του ΔΣ Αρχ. Ολυμπίας κ. Φλέσσας, η δημ. σύμβουλος κα Αντωνοπούλου, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Αηδόνης, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Δημητρέλλος, ο δασάρχης Πύργου κ. Λάττας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος