FOLLOW US: facebook twitter

Η Α2 έχει την τιμητική της…

Ημερομηνία: 22-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

stadio-kosmos-gipedo

Εμβόλιμη αγωνιστική σήμερα και η Α2 έχει την τιμητική της. Μόνον πέντε αγωνιστικές πριν τη λήξη και τίποτε δεν έχει κριθεί για πλέι-οφ και πλέι-άουτ! Στην πρωτοπορία είναι πάντα ο Α.Ο. Μακρισίων, με βραχεία κεφαλή από το Λαμπέτι, ενώ η Α.Ε. Πηνείας πέρασε «αβρόχοις ποσί» από το Νιοχώρι και άφησε 7 βαθμούς πίσω τους κυριότερους αντιπάλους της (Αχιλλέα, Σκουροχώρι, Δάφνη).

*Έχει μπλέξει η κατάσταση στη ζώνη των πλέι-άουτ, ενώ τώρα και ο Α.Ο. Αρετής έχει ελπίδες, αν και εφόσον σήμερα νικήσει τον ουραγό Ολυμπιακό Μυρτιάς, ο οποίος από του χρόνου θα παίζει πάλι στη Β΄ τοπική, έπειτα από δύο χρόνια παραμονής στην Α2.

*Ήδη σε κίνδυνο είναι και το Γούμερο, αν και εφόσον η Πειθαρχική κάνει τη δουλειά της και τηρήσει τον κανονισμό! Παίζουν την τύχη τους ακόμη ο Μυρσιναϊκός, το Χελιδόνι και ο Ν. Κόροιβος, ενώ ο ΠΑΟ Κακοβάτου, μετά τη βαριά ήττα από τον Πέλοπα, έχασε το έδαφος κάτω από τα πόδια του!

 

Η νίκη της χρονιάς

Τη νίκη της χρονιάς στην Α2 πέτυχε ο Α.Ο. Αρετής της οικογένειας Χαρίτου, στην Ανδραβίδα, επί της Δάφνης με 2-1. Τρομακτική επιτυχία για τη ομάδα της πολίχνης της Ρετούνης, η οποία ξεπέρασε κάθε εμπόδιο αγωνιστικό και με δύο γκολ του Βασιλόπουλου, ο οποίος ήρθε το Γενάρη από τη Δόξα Ν.Μανολάδας, πήρε φανταστική νίκη. Προηγήθηκε 0-2 η Αρετή, ξαφνιάζοντας τους πάντες, ενώ για να κερδίσει χρειάστηκε  ο έμπειρος Βαρβαρέσος να χάσει πέναλτι, απέναντι σε περιστασιακό τερματοφύλακα που είχε η Αρετή.

 

Ακατάλληλο το γήπεδο Μυρτιάς

Τώρα στ’ απότρυγα η Επιτροπή Καταλληλότητας γηπέδων της Περιφέρειας εδώ στον Πύργο, βρήκε την ώρα να κρίνει ακατάλληλο το γήπεδο του χωριού. Πώς ενεργούν και πώς αποφασίζουν είναι να απορεί κανείς. Δεν μπορεί, κάποιος τους ώθησε ως φαίνεται. Τώρα βρήκαν πως η πλαστική δεξαμενή του νερού θέλει περίφραξη. Πως τα παράθυρα των αποδυτηρίων είναι συρόμενα, πως ο τοίχος προς την κερκίδα θέλει επένδυση και εν τέλει η είσοδος στα αποδυτήρια να γίνεται πίσω από την εστία στη δυτική πλευρά. Απορίες που θα ήθελαν μια απάντηση. Τέλος, στην Επιτροπή ήταν και ο εκπρόσωπος της ΕΠΣΗ;

 

Δυσεύρετο το διπλό

Σήμερα έχει, λοιπόν, την τιμητική της η Α2 με τους οχτώ αγώνες του προγράμματος. Στα παιχνίδια κυριαρχεί ο άσος. Οι τρεις από τους τέσσερις πρωτοπόρους παίζουν μέσα. Εκτός αγωνίζεται (στη Μυρσίνη) ο Α.Ο. Μακρισίων που έχει προβάδισμα, αλλά θα πρέπει πολύ να προσέξει για να επιστρέψει αλώβητος. Ο Μυρσιναϊκός έχει καλή ομάδα και αξιόλογο προπονητή, το Νίκο Γκρίλλα.

*Μέχρι τρία διπλά μπορούν να έρθουν σήμερα. Τα Μακρίσια, η Δάφνη και ίσως κάποια έκπληξη…

*Στους σκόρερς ο Γάλλος Έλιοτ (Λαμπέτι) έφτασε τα 21 γκολ, αφού σκοράρει σε κάθε αγώνα σχεδόν.

*Στα 51 χρόνια του εξακολουθεί να αγωνίζεται ο Λυκουρίνος του Μυρσιναϊκού. Στο νικηφόρο παιχνίδι με το Χελιδόνι ήταν μαζί με τον Κουρλό οι καλύτεροι αμυντικοί. Αγωνιζόταν στην ομάδα της Μυρσίνης και τότε που διεκδικούσε το πρωτάθλημα από τη Δάφνη, εδώ και καμιά δεκαριά χρόνια!

 

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Αρκετές συγκινήσεις είχε η 28η αγωνιστική. Είχαμε προβλέψει μέχρι τρία διπλά και ήρθαν δύο. Τα είχαμε ονοματίσει κιόλας: Το ένα η Νίκη στα Σαβάλια (απόλυτα φυσιολογικό) γιατί η ομάδα του Τραγανού, μετά και τα προχτεσινά αποτελέσματα θα είναι δεύτερη στην κατάταξη.

*Το άλλο διπλό το έφερε ο ιστορικός Κένταυρος Μαγούλας στο τοπικό ντέρμπι με τον Κεραυνό στο Χειμαδιό σε ένα ματς που πέσανε κορμιά στον αγωνιστικό χώρο, μπροστά σε ένα διαιτητή, ο οποίος έπαιξε φοβισμένα κι έχασε τον πειθαρχικό έλεγχο. Ευτυχώς που υπήρχαν και οι ψύχραιμοι. Χρόνια υπάρχει η κόντρα ανάμεσα στις δύο ομάδες! Τα αδέρφια Σάκης και Μέγας Στροφύλλας αντίπαλοι!

* Κατά τα άλλα κυριάρχησε ο άσος, ενώ τη νίκη της αγωνιστικής πέτυχε ο Ηλειακός στο Βαρθολομιό προς μεγάλη χαρά του Γιάννη Τζήκα που λατρεύει παθολογικά την ομάδα του. Άθλος η νίκη επί της Δόξας, η οποία έχει προβλήματα.

*Σημειώθηκαν συνολικά 19 γκολ ενώ δέκα ομάδες μείνανε στο μηδέν! Πρώτοι σκόρερ οι Μπάρκας (Ξενοφών), Νικολετάκης (Προο) με 19 γκολ, ενώ στα 18 είναι ο Μπεγλεκτσής (Πανηλειακός), Γεωργιόπουλος (Νίκη).

*Χατ τρικ πέτυχαν οι Μπεγλεκτσής, Καφούσιας (Καβάσιλα).

 

Η θεωρία περί πλέι-οφ

Κατά την πρόσφατη, δεύτερη (!) τακτική συνέλευση της ΕΠΣΗ, πήρε το λόγο ο ιθύνων νους της Επιτροπής Πρωταθλήματος , Σάκης Καραλάγας, ο οποίος υπεραμύνθηκε των πλέι-οφ. Είχε το δικό του σκεπτικό και το ανέπτυξε. Είπε πως οι ομάδες της Α1 που ανέβηκαν πέρυσι (Θύελλα, Καβάσιλα, Αμπελόκαμπος και Λεχαινά) κάνουν φέτος καλή πορεία, γιατί… γεννήθηκαν ισχυροί μέσα από τη διαδικασία των πλέι-οφ. Αυτό βέβαια δεν είναι απόλυτο, γιατί η Θύελλα κινδυνεύει με υποβιβασμό. Και κάτι άλλο. Η πορεία κάθε σωματείου εξαρτάται από το οικονομικό. Όλα τα υπόλοιπα είναι… θεωρίες. «Δει χρημάτων…», που λέγανε οι αρχαίοι.

Π.Κ.Τ.

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot