FOLLOW US: facebook twitter

Η αριθμητική του ολέθρου: Στους 85 οι νεκροί

Ημερομηνία: 27-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

– Ξεκίνησαν οι ταυτοποιήσεις θυμάτων

– Αγωνία για τους αγνοούμενους

Τους 85 έχουν φτάσει οι νεκροί από τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν από τη Δευτέρα την Αττική, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το προτελευταίο θύμα της τραγωδίας είναι Ιρλανδός που ήρθε στην Ελλάδα για το μήνα του μέλιτος. Η γυναίκα του βρίσκεται σοβαρά τραυματισμένη στο νοσοκομείο.

Τέσσερις ημέρες μετά την ανείπωτη τραγωδία στο Μάτι και ο πόνος, η οργή και η θλίψη, για τον άδικο χαμό δεκάδων ανθρώπων συνεχίζονται.

Η λίστα των νεκρών αυξάνεται συνεχώς, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής αγωνιούν για τους δικούς τους ανθρώπους που αγνοούνται από το απόγευμα της Δευτέρας. Ανάμεσα στους αγνοούμενους και δύο δίδυμα κοριτσάκια που αν και υπήρχαν ελπίδες να είναι ζωντανά, τελικά κάτι τέτοιο διαψεύστηκε από την αστυνομία.

Οι ιστορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας συγκλονίζουν. Ζευγάρια που έμειναν μαζί αγκαλιασμένοι μέχρι τον θάνατο, οικογένειες που ξεκληρίστηκαν και άνθρωποι που προσπάθησαν να βρουν καταφύγιο στη θάλασσα αλλά δεν τα κατάφεραν και έγιναν ένα με την πύρινη λαίλαπα.

Οι νεκροί έφτασαν πλέον τους 85, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της πυροσβεστικής, μεταξύ των οποίων και παιδιά ενώ σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για τους τραυματίες – εγκαυματίες στα νοσοκομεία παραμένουν για νοσηλεία 60 ενήλικες.

Στο νοσοκομείο Παίδων παραμένουν για νοσηλεία 4 παιδιά, ενώ δόθηκαν αρκετά εξιτήρια σε ενήλικες από τον Ευαγγελισμό και το Σισμανόγλειο.

Ήδη ξεκίνησαν οι ταυτοποιήσεις των θυμάτων. Μάλιστα όπως ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου, «παρακαλούνται οι συγγενείς των αγνοούμενων να προσέρχονται στο αμφιθέατρο του εργαστηρίου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην οδό Μικράς Ασίας 75 στο Γουδί,  από τις 08:00 έως τις 20:00, προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία που πρόκειται να ακολουθηθεί, για την ταυτοποίηση των θυμάτων».

Οι περισσότερες εκ των συνολικά 68 σορών που βρίσκονται στους ψυκτικούς θαλάμους του νεκροτομείου Σχιστού και από όπου μεταφέρονται σταδιακά στο νεκροτομείο Αθηνών στο Γουδί για νεκροψία και λήψη γενετικού υλικού, μπορούν να ταυτοποιηθούν μόνο με το dna.

Σημειώνεται, ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοούμενων συνεχίζονται, από περιπολίες πεζοπόρων τμημάτων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος