FOLLOW US: facebook twitter

Εszter Voujala: «Είμαι ενθουσιασμένη που βρίσκομαι εδώ!»

Ημερομηνία: 07-12-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

%ce%b5szter-voujala

Zizanio news

Συνέντευξη της Εszter Voujala, μέλους της Κριτικής επιτροπής του 19ου Φεστιβάλ Κιν/φου Ολυμπίας για Παιδιά & Νέους, στους: Διονύση Καραμάνη, Μαριάννα Μενύχτα & Γωγώ Λεωνιδοπούλου

 Πώς από τις γλωσσολογικές σπουδές μεταπηδήσατε στο χώρο του κινηματογράφου;

Οι γλωσσολογικές σπουδές περιλαμβάνουν επίσης και λογοτεχνία, τουλάχιστον στο πανεπιστήμιο του Magyar, και φυσικά μου άρεσε ο κινηματογράφος. Στο πανεπιστήμιο σπούδασα και αισθητική και ιστορία του σινεμά. Μου άρεσαν και τα δύο, και η γλωσσολογία και ο κινηματογράφος.

Πώς και εγκαταλείψατε την ακαδημαϊκή καριέρα για να ασχοληθείτε με τα φεστιβάλ και τις επιτροπές κινηματογράφου;

Στην πραγματικότητα, δεν την εγκατέλειψα αφού έχω υπάρξει δασκάλα καθ’ όλη τη διάρκεια, ακόμα είμαι. Έτσι, δεν έπρεπε να την εγκαταλείψω αλλά ευτυχώς, μπορώ να συνδυάσω και τα δύο. Επειδή η δουλειά που απαιτεί ένα φεστιβάλ μερικές φορές μπορεί να γίνει πολύ πιεστική, ειδικά όταν πλησιάζει η έναρξή του, δεν υπάρχει η δυνατότητα εύρεσης χρόνου για άλλες ασχολίες όπως μεταγλώττιση, ανάγνωση και υποτιτλισμός ταινιών.

Μπορείτε να μας δώσετε μερικές πληροφορίες όσον αφορά το Φεστιβάλ του Οούλου; Επίσης, υπάρχουν ομοιότητες με το δικό μας;

Ναι, βέβαια υπάρχουν ομοιότητες μεταξύ των δύο φεστιβάλ. Φέτος είχαμε την 35η διοργάνωση, συνεπώς το φεστιβάλ μας είναι κάπως μεγάλο, το μεγαλύτερο στην περιοχή. Ξεκινήσαμε το 1982 ως παιδικό φεστιβάλ, όμως στη συνέχεια εξελίχθηκε σε φεστιβάλ για νέους και εξαπλώνεται διαρκώς. Υπάρχουν πολλά κοινά με το Φεστιβάλ Ολυμπίας και το συνειδητοποίησα ακόμα και απ’ το περιεχόμενο. Ως μέλος της επιτροπής, παρακολουθώντας τις ταινίες, διαπιστώνω ότι μερικές τις έχω δει πάμπολλες φορές, αφού το πρόγραμμα των δύο φεστιβάλ μοιάζει αρκετά.

Ποιος είναι ο ρόλος σας στην ECFA;

Ήμουν 6 χρόνια μέλος της διοικητικής επιτροπής ενώ πλέον είμαι απλώς μέλος και συμμετέχω σε Φεστιβάλ. Είμαι ενεργό μέλος και συνεχίζω να τους ακολουθώ χάρη στην καλή οργάνωση δεδομένων, όσον αφορά την διαλογή των ταινιών και των νέων. Συναντιόμαστε τακτικά και αυτό αποτελεί μια ευκαιρία να βρισκόμαστε με τους συναδέλφους.

Τι θα θέλατε να πείτε για το Φεστιβάλ μας και τη συμμετοχή σας εδώ;

Είμαι πολύ χαρούμενη και ενθουσιασμένη που βρίσκομαι εδώ διότι είναι πολύ καλό για έναν διοργανωτή να επισκέπτεται φεστιβάλ και να μαζεύει ταινίες.

 

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot