FOLLOW US: facebook twitter

Επιτέλους ο Πύργος αποκτά ξανά Κολυμβητήριο!: Υπεγράφη η απόφαση για την επισκευή του με 257.000 ευρώ

Ημερομηνία: 01-08-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Σε έναν περίπου χρόνο θα δοθεί προς χρήση

Έτοιμο για την επόμενη σεζόν, ίσως και νωρίτερα από τον Σεπτέμβριο του 2019, θα είναι το ανακαινισμένο Κολυμβητήριο Πύργου, καθώς ένα όνειρο ετών για μικρούς και μεγάλους και αθλητικές ομάδες που ασχολούνται με την κολύμβηση, γίνεται πλέον πραγματικότητα, αφού μόλις χθες ο δήμαρχος κ. Γαβρίλης Λιατσής έλαβε την απόφαση του Υπουργού με την έγκριση ποσού 257.000 ευρώ για την επισκευή και συντήρηση των εγκαταστάσεων του.  Το εγκαταλελειμμένο Κολυμβητήριο θα αποκτήσει ξανά ζωή και θα βρίσκεται σε λιγότερο από ένα χρόνο στη διάθεση των πολιτών που τα τελευταία χρόνια της μη λειτουργίας του είτε αναγκάζονταν να μεταβαίνουν στο Κολυμβητήριο της Αμαλιάδας για να αθληθούν η να προπονηθούν, είτε είχαν εγκαταλείψει την κολύμβηση.

Έτσι χθες, ο δήμαρχος Πύργου μαζί με τον αντιδήμαρχο κ. Ανδρέα Σκαρτσιάρη και τον μηχανικό του δήμου κ. Γιώργο Ράλλη που συνέταξε τη μελέτη, παρουσίασαν σε συνέντευξη τύπου της λεπτομέρειες του έργου. Ο κ. Λιατσής αφού αρχικά για μια ακόμα φορά αναφέρθηκε στην μη υπογραφή της ΚΥΑ από τον κ. Σπίρτζη τονίζοντας ότι δεν καταλαβαίνει ποια ποινή εκτίει η πόλη και δεν υπογράφει τονίζοντας ότι εάν αυτό δεν συμβεί ως τα τέλη Αυγούστου ή Σεπτεμβρίου η δημοτική αρχή και οι φορείς θα καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έγκριση της χρηματοδότησης για την επισκευή και συντήρηση του κολυμβητηρίου και των αποδυτηρίων.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών  κ.  Αντρέα Σκαρτσιάρη και τον μηχανικό κ. Γιώργο  Ράλλη διότι κατάφεραν και οι δύο με μικρή δική μου βοήθεια, να φέρουν σε πέρας μια προσπάθεια που φάνταζε χαμένη και είναι αυτό που ζήταγε όλος ο κόσμος. Είναι το κολυμβητήριο! Στην αρχή του χρόνου πίστευα τόσο πολύ ότι θα γίνει το κολυμβητήριο ώστε χάλασα ένα γήπεδο που ήταν πίσω για να γίνει εκεί το μεγάλο κολυμβητήριο και το οποίο γίνεται τώρα, από τη στιγμή που υπάρχει μελέτη και εγκρίνονται και τα χρήματα και μένει το διαδικαστικό θέμα της δημοπράτσης. Να πω δε, ότι έχουμε και χρήματα για ένα συμπληρωματικό έργο και έτσι το Κολυμβητήριο θα μπορέσει να καλύψει τις αθλητικές ανάγκες της περιοχής μας. Σκεφτείτε πόσες οικογένειες δικές μας πηγαίνουν στην Αμαλιάδα στο εκεί ωραίο κολυμβητήριο και θα έχουν πλέον τα παιδιά τους ένα ιδανικό κολυμβητήριο τελευταίας τεχνολογίας στον Πύργο.»

Από την πλευρά του ο κ. Σκαρτσιάρης τόνισε ότι οι προσπάθειες για την επισκευή του κολυμβητηρίου και των αποδυτηρίων είχαν αρχίσει από το 2016 και πριν την επίσκεψη του κ. Κοντονή που του παρέδωσαν στην αρχή μια μελέτη για το γήπεδο του Κατακόλου και μετά με τον κ. Ράλλη που συνέταξε την μελέτη του Κολυμβητηρίου την κατέθεσαν στο υπουργείο Αθλητισμού.

«Μετά από 2 χρόνια συνεχών προσπαθειών φτάσαμε σε αίσιο αποτέλεσμα όπου εκτός του κ. Κοντονή βοήθησαν και άλλοι παράγοντες, όπως ο υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας. Προχθές υπογράφηκε από τον Υπουργό Οικονομίας η πίστωση, 257.000 ευρώ, πιστεύουμε ‘ότι με αυτά τα χρήματα το έργο θα ολοκληρωθεί, ενώ προϋπήρχε και μια πίστωση 46.000 ευρώ για την επισκευή του γηπέδου του Κατακόλου. Σήμερα πήραμε και το χαρτί με την υπογραφή του Υπουργού ότι το κονδύλι είναι στην διάθεσή μας και τα χρήματα έχουν πάει στην Τράπεζα της Ελλάδας. Τώρα θα κάνουμε αποδοχή της πίστωσης από το Δ.Σ, θα γίνουν οι προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ του δήμου και του Υπουργείου και πολύ σύντομα θα δημοπρατηθεί το έργο αφου καθοριστούν και οι όροι δημοπράτησης.

Οι προδιαγραφές του Κολυμβητηρίου

Τέλος ο μηχανικός των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου κ. Γιώργος Ράλλης που συνέταξε την μελέτη ανέφερε ότι έργο καταρχήν περιλαμβάνει την συντήρηση των αποδυτηρίων, την στεγανοποίηση της πισίνας, την κάλυψή της με ειδικές κουβέρτες ώστε να μην χάνεται το βράδυ η θερμοκρασία του νερού, ενώ δεν θα χάνεται πλέον το νερό της εκχύλισης θα επιστρέφει φιλτραρισμένο για αναθέρμανση στην πισίνα. Δεν θα δημιουργήσουμε καινούργια συστήματα θέρμανσης, θα χρησιμοποιηθούν  με βελτιώσεις όμως τα υπάρχοντα και θα θερμαίνεται γρηγορότερα το νερό, ενώ με την κάλυψη του νερού το βράδυ με τις ειδικές θερμομονωτικές κουβέρτες, δεν θα έχουμε απώλειες θερμοκρασίας. Μιλάμε για την 25άρα πισίνα και την μικρή βοηθητική. Στόχος είναι να το ετοιμάσουμε πριν το επόμενο καλοκαίρι εκτός από τις απρόβλεπτες παραμέτρους που θα μπορούσαν να μας καθυστερήσουν κάπως.

Όπως συμπλήρωσε ο κ. Ράλλης, εκτιμά ότι σε 2-3 μήνες θα έχουμε ανάδοχο του έργου αφού θα έχουν ολοκληρωθεί τα διαδικαστικά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος