FOLLOW US: facebook twitter

Επιστολή Νικολούτσου προς Κ. Παπανάτσιου: Ζητά βελτιώσεις στην ρύθμιση των 24 δόσεων για τους 4 δήμους

Ημερομηνία: 06-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Βελτιώσεις στην ευνοϊκή ρύθμιση των 24 δόσεων που υπέγραψε η Υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου έτσι ώστε οι επαγγελματίες του νομού να μπορέσουν να ανταποκριθούν, ζητά με επιστολή του προς την κ. Παπανάτσιου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Κώστας Νικολούτσος.

Ο κ. Νικολούτσος θέτει δύο πολύ σοβαρά ζητήματα, το ένα αφορά το «κενό» που έχει δημιουργηθεί από την μη ένταξη στη ρύθμιση οφειλών που προέκυψαν από τις 16 Σεπτεμβρίου 2016 έως τις 6 Μαρτίου 2017 και το άλλο, ζητά να μεριμνήσει η υφυπουργός για τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών που έγιναν σε οφειλέτες το διάστημα που εκκρεμούσε η δημοσίευση της απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Το έγγραφο κοινοποιήθηκε και τους βουλευτές της Ηλείας.

Ειδικότερα ο κ. Νικολούτσος αναφέρει τα εξής:

Κυρία  Υφυπουργέ,

Μετά την έκδοση των σχετικών αποφάσεων για τους επαγγελματίες των τεσσάρων Δήμων  του Νομού  Ηλείας ( Δήμο Πύργου, Δήμο  Ήλιδας, Δήμο Πηνειού και  Δήμο Ανδραβίδας Κάστρου Κυλλήνης ) που επλήγησαν από τις θεομηνίες  το 2016, για τις οποίες και σας ευχαριστούμε, θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να βελτιώσετε τις αποφάσεις σας αυτές για δύο λόγους

1)  Δεν συμπεριλαμβάνονται  στα ληξιπρόθεσμα  χρέη τα χρέη που προέκυψαν από 16/09/2016 έως  06/03/2017 με αποτέλεσμα να κάθισταται  δυσχερής η αξιοποίηση  του  ορθού μέτρου των 24 δόσεων.

2) Στο διάστημα που μεσολάβησε από την 06/03/2017 μέχρι να εκδώσετε τις αντίστοιχες  ΠΟΛ το Δικαστικό τμήμα της ΔΟΥ ΠΥΡΓΟΥ προέβει σε δεσμεύσεις και κατασχέσεις  τραπεζικών λογαριασμών οφειλετών  οι οποίοι  ανέμεναν  την ολοκλήρωση της διαδικασίας  προκειμένου να ενταχθούν στις 24 μηνιαίες δόσεις .

Επειδή  πιστεύουμε  ότι η λύση  των αιτημάτων μας θα βοηθήσει  στην είσπραξη μεγάλου μέρους των οφειλομένων σας παρακαλούμε να μεριμνήσετε για την επίλυση τους.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος

Νικολούτσος Κωνσταντίνος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος