FOLLOW US: facebook twitter

Αντιδρούν στην εξίσωση των πτυχίων ειδικής αγωγής

Ημερομηνία: 06-04-2017 | Συντάκτης:

Στάση εργασίας Δασκάλων και διαμαρτυρία χθες στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ηλείας

Διεκδικούν μόνιμους διορισμούς και κατάργηση όλων των τροπολογιών που διαλύουν την παιδεία

Παράσταση διαμαρτυρίας, στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, πραγματοποίησαν χθες, εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής αντιδρώντας στην απαξίωση και την εξίσωση των πτυχίων τους, με των συναδέλφων τους, της γενικής αγωγής.

Στο πλευρό τους, και χθες, συνάδελφοι τους από τους Συλλόγους Δασκάλων και Νηπιαγωγών Περιφερειών Πύργου, Αμαλιάδας και Λεχαινών.

Οι εκπαιδευτικοί, διεκδικούν την άμεση απόσυρση της σχετικής τροπολογίας που κατατέθηκε και με την οποία το πτυχίο ειδικής αγωγής δεν θα έχει πλέον τον πρώτο ρόλο στο διορισμό μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Όπως τονίζουν, η τροπολογία αυτή, «εξισώνει» ουσιαστικά τον βασικό τίτλο σπουδών στην Ειδική Αγωγή με μεταπτυχιακές ή και διδακτορικές σπουδές στην Ειδική Αγωγή, αφού δημιουργεί δυο πίνακες, έναν κύριο στον οποίο συμπεριλαμβάνονται και αναπληρωτές με διδακτορικό/ μεταπτυχιακό/ μόνο προϋπηρεσία χωρίς σπουδές στην ΕΑΕ, και έναν επικουρικό στον οποίο εντάσσονται αναπληρωτές με σεμινάριο 400 ωρών, προϋπηρεσία σε ΕΑΕ ενός διδακτικού έτους καθώς και οι γονείς παιδιών με 67% χωρίς σπουδές στην ΕΑΕ.

«Συνεχίζουμε τον αγώνα μας» υποστήριξε ο Ιορδάνης Κοσμίδης, εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής, Απόφοιτος τμήματος Ειδικής Αγωγής, τονίζοντας ότι στην Ελλάδα υπάρχουν δυο μόνο τμήματα ειδικής αγωγής, ένα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και ένα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

«Από τον Αύγουστο του 2016 το υπουργείο προσπαθεί να μας μηδενίσει, να μην υπάρχουμε σαν κλάδος γιατί θέλει να τοποθετήσει υπεραρίθμους μόνιμους εκπαιδευτικούς με ένα διήμερο σεμινάριο στις θέσεις μας και επίσης θέλει να εξισώσει το βασικό μας πτυχίο και να βάλει στον πίνακα μας, ίσους με εμάς ανθρώπους οι οποίοι έχουν τελειώσει παιδαγωγικά τμήματα, και με ένα πτυχίο που μπορεί να έχει γίνει είτε στην Ιταλία είτε στην Κύπρο να μπουν και αυτοί στις θέσεις μας.

Εμείς απαιτούμε πρόταξη του βασικού μας πτυχίου».

«Όχι στη διάλυση της εκπαίδευσης»

«Έχουμε κοινή στάση εργασίας ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, με βασικό ζήτημα τους μόνιμους διορισμούς. Φτάνει πια αυτή η κοροϊδία με τους αναπληρωτές, οι οποίοι δεν είναι αναπληρωτές, είναι συμβασιούχοι αφού εδώ και 10-15 χρόνια δουλεύουν σε κενές θέσεις εργασίας» τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων Νηπιαγωγών Πύργου Αλέξης Σοφιανόπουλος και πρόσθεσε ότι αντιστέκονται στη διάλυση του δημόσιου σχολείου, του νέου σχολείου του Φίλη, όπου καλεί τους υπάρχοντες εκπαιδευτικούς να καλύπτουν τις τρύπες, τα κενά, που το ίδιο δημιούργησε.

«Ζητάμε μόνιμους διορισμούς εδώ και τώρα, αύξηση των δαπανών για την παιδεία, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές, υποχρεωτική δίχρονη προσχολική αγωγή και ένα σχολείο για όλα τα παιδιά».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων Νηπιαγωγών Περιφέρειας Αμαλιάδας Κώστας Ντούμας, πρόσθεσε ότι διαμαρτύρονται για τις συχνές τροπολογίες οι οποίες κατά βάθος διαλύουν το εκπαιδευτικό σύστημα και την εκπαίδευση.

«Αυτό φάνηκε και φέτος με τον ενιαίο τύπο δημοτικού και νηπιαγωγείου όπου έχει αναστατώσει τον εκπαιδευτικό κόσμο. Εμείς ζητάμε κατάργηση των τροπολογιών και για το ενιαίο τύπου σχολείου και για την ειδική αγωγή που διαλύει ότι έχει απομείνει. Αίτημα μας είναι, μόνιμοι διορισμοί, τέρμα η κοροϊδία στους αναπληρωτές, δεν πάει άλλο».

Επίσης, ο γραμματέας του Συλλόγου εκπαιδευτικής Περιφέρειας Λεχαινών Γιώργος Μοσχονάς, επισήμανα ότι η σημερινή κυβέρνηση, ακολουθώντας τα βήματα των προηγουμένων, περίτεχνα αναδεικνύει ότι προτεραιότητα της, δεν είναι οι ανάγκες της εκπαίδευσης, των παιδιών και της λαϊκής οικογένειας, αλλά το πώς θα κάνει φοροελαφρύνσεις στο μεγάλο κεφάλαιο και πως θα εξυπηρετήσει την κερδοφορία του κεφαλαίου και των μεγάλων ομίλων και τραπεζών.

«Την ίδια στιγμή που δεν έχει να διορίσει κόσμο, που λέει ότι υπάρχει πρόβλημα και έχει τον κόσμο σε μπαλάκι στην ανεργία και την απληρωσιά, την ίδια στιγμή διαγράφει χρέη δισεκατομμυρίων από μεγαλοεφοπλιστές και τα παιδιά της Ελλάδας δεν έχουν τα στοιχειώδη στην εκπαίδευση τους».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος