FOLLOW US: facebook twitter

Επί τάπητος η ανάδειξη Λουτρών Υρμίνης και Κυλλήνης από το δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Ημερομηνία: 05-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Ηλεία, Κοινωνία

Ένα σημαντικό κομμάτι που αφορά τον τουρισμό και την ανάπτυξη, αυτό των ιαματικών πηγών, έχει μείνει αρκετά πίσω στο δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης. Η μη αξιοποίηση των δύο ιαματικών πηγών της Υρμίνης στο Κουνουπέλι και των Λουτρών Κυλλήνης κοντά στο Κάστρο, απασχολεί έντονα τη δημοτική αρχή που έχει ξεκινήσει έναν αγώνα δρόμου για το θέμα.

Στόχος είναι να αξιοποιηθούν οι εγκαταστάσεις που είτε από την ΕΤΑΔ, είτε από μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα δεν τυγχάνουν την ανάδειξης που τους πρέπει.

Μια από τις πρόσφατες αρνητικές εξελίξεις στο θέμα είναι η απόρριψη της αίτησης αναγνώρισης των Ιαματικών Πηγών Υρμίνης στο Κουνουπέλι. Η πηγή μετά από σεισμό το 1955, είχε χάσει τη φυσική ροή της, η οποία επανήλθε με εξαιρετική ποιότητα όπως έγινε γνωστό μετά το σεισμό της 8ης Ιουνίου 2008. Ωστόσο δεν κατέστη δυνατή η αναγνώρισή της.

Πλέον ο δήμος έχει συστήσει επιτροπή με επικεφαλής τον δήμαρχο Ναμπίλ Μοράντ για την διεκδίκηση της παραχώρησης ή της ενοικίασης των εγκαταστάσεων στο Κουνουπέλι από την ΕΤΑΔ. Μια τροπολογία που πρόσφατε έχει ψηφιστεί δίνει τη δυνατότητα της παραχώρησης τέτοιων υποδομών στους δήμους, για αυτό και το κλίμα είναι αισιόδοξο.

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού Ανδρέας Μίγκος για το θέμα τους επόμενους μήνες, πιθανότατα το Νοέμβριο θα αρχίσει να «τρέχει» πρόγραμμα αξιοποίησης ιαματικών πηγών μέσω ΕΣΠΑ και αυτό θέλουν να εκμεταλλευτούν στο δήμο, για να δώσουν ώθηση στις ιαματικές πηγές της περιοχής.

Πέρα από την Υρμίνη υπάρχει και για τα Λουτρά Κυλλήνης, όπου έχει ζητηθεί η παραχώρηση του τμήματος αυτού που δεν έχει αξιοποιήσει η Grecotel από τη γνωστή εταιρία στο χώρο των ξενοδοχειακών μονάδων, προς το δήμο.

Αλλά και στο Κουνουπέλι όπως μας επισήμανε δεν υπάρχει μόνο ενδιαφέρον για την ιαματική πηγή, αλλά και για τις παλιές ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις που υπάρχουν εκεί σε συνδυασμό με την αξιοποίηση της παραλίας, σε μια από τις πιο όμορφες περιοχές, αλλά δυστυχώς εγκαταλελειμμένη της Ηλείας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος