FOLLOW US: facebook twitter

Επίκαιρη Ερώτηση Γ. Κουτσούκου προς τον Χ. Σπίρτζη – Στο αόριστο μέλλον η έναρξη εργασιών στο δρόμο Πάτρα – Πύργος

Ημερομηνία: 23-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

koutsoukos

Επίκαιρη ερώτηση προς τον  Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη με θέμα  «Στο αόριστο μέλλον μετατίθεται η έναρξη των εργασιών του δρόμου Πάτρα-Πύργος», κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος αναφέροντας τα εξής:

«Η ακύρωση της δημοπράτησης του δρόμου Πάτρα-Πύργος, στις  26-03-2015 από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αποδεικνύεται πλέον ότι υπήρξε μεθοδευμένο σχέδιο εξυπηρέτησης συμφερόντων, που έθεσε σε κίνδυνο την υλοποίηση του έργου, μετά την κατάτμησή του σε οχτώ εργολαβίες.

Η αρχική καθησυχαστική διαβεβαίωση του κ. Σπίρτζη στη Βουλή (20-04-2015, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτησή μου) ότι μέχρι τον Ιούλιο θα έχουν ολοκληρωθεί οι δημοπρατήσεις, διαψεύστηκαν από τον ίδιο, μεταθέτοντας το νέο χρονοδιάγραμμα των δημοπρατήσεων στον Γενάρη του 2016 (απάντηση στη Βουλή, σε νέα Επίκαιρη Ερώτησή μου, 30-11-2015).

Όμως, μετά από ενάμιση χρόνο η εκκίνηση των εργασιών του έργου μεταφέρεται πλέον στο αόριστο μέλλον, αφού έχουν πραγματοποιηθεί μόνο οι τρείς δημοπρατήσεις, στις  οποίες  μάλιστα, μειοδότησε η ίδια εταιρεία και έχει προγραμματιστεί η τέταρτη, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε πηγές του Υπουργείου εκτός από την ολοκλήρωση και των οχτώ δημοπρατήσεων, εκκρεμεί  και η κατάθεση του φακέλου μεγάλου έργου στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ε.Ε..»

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:  

  1. Για πότε μετατίθεται πλέον, η έναρξη των εργασιών του δρόμου Πάτρα-Πύργος και αν υπάρχει χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του;

2.Θα τηρηθούν και με ποιόν τρόπο οι πρόνοιες του άρθρου 5 του Ν. 4219/2013, για την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα;

 O ερωτών Βουλευτής

                                                                                               Γιάννης Κουτσούκος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος