FOLLOW US: facebook twitter

«Σφαγή» για μια θέση!

Ημερομηνία: 23-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

policemen

Κούρσα υψηλών βαθμολογιών στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές

«Σφαγή» για μια θέση τόσο στις Στρατιωτικές όσο και στις Αστυνομικές σχολές, οι οποίες είναι από τις ελάχιστες που οδηγούν απευθείας στον δημόσιο τομέα, αναμένεται να υπάρξει και στις φετινές Πανελλαδικές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο Έθνος, λόγω του πολύ υψηλού ανταγωνισμού, και τη φετινή χρονιά θα εισαχθεί ένα πολύ μικρό ποσοστό υποψηφίων που δήλωσαν τις συγκεκριμένες σχολές στην κορυφή του μηχανογραφικού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την περσινή χρονιά, από τους υποψηφίους της κατηγορίας του 90% που δήλωσαν ως πρώτη προτίμηση τη Σχολή Ικάρων (Ιπτάμενοι), κατάφερε να εισαχθεί μόλις το 12,5%. Το ποσοστό για τους Μηχανικούς ήταν ακόμη χαμηλότερο, φτάνοντας το 2,16%. Για τη Σχολή Ευελπίδων (ΣΩΜΑΤΑ) το ποσοστό άγγιξε το 9%, ενώ για την Ευελπίδων (ΟΠΛΑ) ήταν αρκετά υψηλότερο, φτάνοντας το 48%.

Εξαιρετικά χαμηλά είναι τα ποσοστά εισαγωγής στο Οικονομικό (ΣΣΑΣ) (πέρυσι μόλις 2,99%) και στο Ψυχολόγων ΣΣΑΣ (2,17%), καθώς η αναλογία θέσεων σε σχέση με τις πρώτες προτιμήσεις των υποψηφίων είναι πολύ χαμηλή. Παρόμοια είναι η εικόνα και στο Ιατρικό (ΣΣΑΣ), αφού πέρυσι δηλώθηκε ως πρώτη προτίμηση από 248 υποψηφίους ενώ οι θέσεις ήταν μόλις 14 (ποσοστό επιτυχίας 5,64%).

Εν τω μεταξύ στα ύψη αναμένεται να φτάσει ο ανταγωνισμός και για τις Σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας. Πριν από λίγες ημέρες, μάλιστα, καθορίστηκε με Κοινή Υπουργική Απόφαση ο αριθμός των εισαγόμενων ιδιωτών στις Σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, ύστερα από τη συμμετοχή των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις του σχολικού έτους 2015-2016.

Πιο συγκεκριμένα, ο αριθμός των εισακτέων στη Σχολή Αστυφυλάκων θα ανέλθει στους 250, ενώ στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας στους 40.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος