FOLLOW US: facebook twitter

Εντολή δημοπράτησης για το έργο εκσυγχρονισμού του δικτύου ύδρευσης

Ημερομηνία: 06-01-2017 | Συντάκτης:

liatsis-andriolas

Συνέντευξη Γ. Λιατσή- Γ. Ανδριόλα

  • «Είμαστε έτοιμοι για μεγάλα έργα» τόνισε ο Δήμαρχος Πύργου
  • «Έργο ουσίας και όχι βιτρίνας που θα παραδοθεί το 2018» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ

Την έγκριση της διακήρυξης για το σημαντικότερο έργο των τελευταίων ετών στο Δήμο Πύργου που αφορά την Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του δικτύου ύδρευσης προϋπολογισμού 1,7 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, ανακοίνωσαν χθες ο Δήμαρχος Γαβρίλης Λιατσής και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Γιώργος Ανδριόλας.

deyap-control2

Όπως είπαν, δεν πρόκειται για ένα έργο βιτρίνας, αλλά ένα έργο ουσίας που σχετίζεται με τη βιωσιμότητα της δημοτικής επιχείρησης το οποίο θα δημοπρατηθεί μέσω διεθνούς διαγωνισμού και ευελπιστούν πως το Πάσχα θα έχει εγκατασταθεί και ο εργολάβος οπότε μέσα στο 2018 θα παραδοθεί προς χρήση.

«Είμαστε έτοιμοι στην πόλη μας να διεκδικήσουμε και να πραγματοποιήσουμε μεγάλα έργα» είπε ο κ. Λιατσής, επισημαίνοντας πως για να φτάσουν στο σημερινό θετικό αποτέλεσμα πέρασαν διάφορα στάδια τα οποία κυνήγησε με μεθοδικότητα η δημοτική αρχή. «Σήμερα, και εγώ ως δήμαρχος αλλά και ο Γιώργος Ανδριόλας ως κορυφαίος, εκλεκτός και σπουδαίος συνεργάτης μου, έχουμε κάθε λόγο να είμαστε πολύ χαρούμενοι. Ένα έργο της τάξεως 1,7 εκ. ευρώ και πλέον πήρε την έγκριση για δημοπράτηση που σημαίνει ότι φύγαμε από τα λόγια και παίρναμε στην πράξη με τη βοήθεια της περιφέρειας τους οποίους ευχαριστούμε. Που είδαν ότι μια πόλη 50.000 κατοίκων βελτιώνει την ποιότητα ζωής της μέσα από αυτό το έργο σε μεγάλο βαθμό, ότι θωρακίζεται η υγεία των συμπολιτών μας μέσα από την πραγματοποίηση του, διότι θα ρυθμίζονται ηλεκτρονικά τα πάντα και ως προς τη ροη νερού αλλά και την ποιότητα, την επισκευή βλαβών και άλλα. Είναι ένα πρωτοποριακό έργο για ολόκληρη την Ελλάδα το οποίο αν το συνδυάσουμε με το πρόσφατο επίτευγμα που είχαμε σε συνεργασία με ΟΤΕ για το ιντερνέτ είναι ουσίας και μεγάλης σημασίας, παρότι δε φαίνονται. Στο τέλος αυτής της θητείας, αν βοηθήσει και η αντιπολίτευση με ρεαλιστικό τρόπο χωρίς στείρα αντιπολίτευση και αντιπαράθεση, θα μπορούσαμε να ετοιμάσουμε την πόλη «να πετάξει»… Θα φέρουμε στην επιφάνεια διεκδικήσεις παλιές που έχουμε ώριμες μελέτες που πρέπει να επικαιροποιηθούν και δεν θα χαθεί το παραμικρό».

Καταλήγοντας ο κ. Λιατσής, δήλωσε ότι η ΔΕΑΥΠ κάνει μεγάλα βήματα, αθόρυβα και χωρίς τυμπανοκρουσίες καθώς οργανώνεται σε όλα τα επίπεδα ενώ τόνισε ότι με τη μεταστέγαση της σε νέο χώρο πιο κεντρικό θα δείξει ότι είναι μια υπηρεσία που βρίσκεται στην πρωτοπορία της διοίκησης του δήμου. «Και πιστεύω εκεί, ότι θα ολοκληρώσει το έργο του ο κ. Ανδριόλας γιατί ο δήμαρχος του επιφυλάσσει και άλλα πράγματα… Και θα τελειώσει από τη ΔΕΥΑΠ θριαμβευτικά».

«Το πρώτο έργο που πήρε εντολή δημοπράτησης»

Το πρώτο έργο, που παίρνει εντολή δημοπράτησης από τη διαχειριστική αρχή, τόνισε πως είναι το έργο εκσυγχρονισμού του δικτύου ύδρευσης Πύργου, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Γ. Ανδριόλας, κάνοντας ειδική μνεία στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα αλλά και τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιώργο Γεωργιόπουλο που το στήριξαν. «Τους ευχαριστούμε πολύ γιατί δεν είναι έργο βιτρίνας αλλά ουσίας καθώς έχει σχέση με τη βιωσιμότητα της ΔΕΥΑΠ η οποία αυτή τη στιγμή έχει απώλειες σε σχέση με τη ποσότητα του ύδατος που μπαίνει στις δεξαμενές της, σε σύγκριση με αυτές που τιμολογεί πάνω από 50%. Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν αυτό το έργο, ήταν απαραίτητο για τη βιωσιμότητα της. Θεωρούμε ότι μαζί με την πληρότητα του φακέλου ήταν αυτά που οδήγησαν την περιφέρεια με τη διαχειριστική αρχή να έχουμε αυτή την άριστη συνεργασία μέχρι σήμερα και επιτρέψτε μου να πω, ότι είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά να είμαστε οι πρώτοι οι οποίοι για τη συγκεκριμένη κατηγορία έργων παίρνουμε εντολή δημοπράτησης. Θεωρώ ότι μέσα στον Ιανουάριο θα γίνουν οι τελευταίες διευκρινήσεις που χρειάζονται με την περιφέρεια, θα βγει ο διεθνής διαγωνισμός, έχουν εγκριθεί τα τεύχη και θα γίνουν οι απαραίτητες δημοσιεύσεις και ευελπιστούμε ότι πριν το Πάσχα θα έχουμε την εγκατάσταση του εργολάβου. Επειδή η διαδικασία είναι ηλεκτρονική θεωρώ ότι δεν θα υπάρχουν προβλήματα ενστάσεων και για αυτό μιλάμε για εγκατάσταση εργολάβου μέσα στο Πάσχα. Είναι ένα έργο με προθεσμία 18 μηνών, το οποίο θεωρούμε ότι θα υλοποιηθεί μέσα στο χρονικό πλαίσιο της δημοτικής αρχής και μέσα στο 2018 θα είναι έτοιμο να παραδοθεί προς χρήση».

Ο κ. Ανδριόλας, επισήμανε ακόμα ότι με την προσπάθεια αυτή, ολοκληρώνεται ένα μεγάλο έργο που αφορούσε τον τομέα ύδρευσης και είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη θητεία του κ. Λιατσή «όπου είχε αντικατασταθεί ένα μεγάλο μέρος των αγωγών, υπήρχε στο ενδιάμεσο το μεγάλο έργο του Ερυμάνθου και είχαμε την τύχη να είμαστε εμείς αυτοί που το ολοκληρώσαμε χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζουμε την μεγάλη προσπάθεια που είχε γίνει τόσο από την πλευρά της Περιφέρειας για το διυλιστήριο όσο και από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Με αυτό το έργο εκσυγχρονισμού του δικτύου ύδρευσης, όπου ουσιαστικά θα λειτουργούμε σε επίπεδο όπως η ΔΕΗ, δηλαδή θα  υπάρχει ένα κέντρο ελέγχου μέσω του οποίου θα μπορούμε να παρεμβαίνουμε ηλεκτρονικά σε όλο το δίκτυο ύδρευσης λαμβάνοντας ταυτόχρονα και ποιοτικά χαρακτηριστικά, δηλαδή να ελέγχεις και την ποιότητα του νερού σε πραγματικό χρόνο, θεωρούμε ότι για την περιοχή μας κλείνει το κομμάτι της ύδρευσης. Βέβαια θα υπάρξει περίοδος όπου η πόλη θα μετατραπεί σε εργοτάξιο αλλά το καλό που θα γίνει είναι πολύ σημαντικό».

Επόμενοι στόχοι

Επόμενος μεγάλος στόχος όπως ανέφερε ο κ. Ανδριόλας, είναι το κομμάτι της ασφαλούς παροχέτευσης των όμβριων. Ήδη η ΔΕΥΑΠ έχει ξεκινήσει κάποιες διαδικασίες και παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής θωράκισης, για αυτό και δεν υπήρξαν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα το τελευταίο διάστημα. «Έχουμε εντοπίσει το πρόβλημα που υπάρχει κυρίως στην περιοχή του νοσοκομείου,- όπου κάποιοι έχουν κάνει πράγματα για τα οποία δε θα έπρεπε να κοιμούνται το βράδυ-  θα χρειαστούμε τη βοήθεια του δήμου και χρηματοδότηση από την περιφέρεια για να προχωρήσουμε και σε αυτό.  Βέβαια δε μπορούμε να αντιμετωπίσουμε πλημμυρικά φαινόμενα όπως το 2012».

Ο κ. Ανδριόλας, μίλησε και για τη μίσθωση νέων γραφείων της ΔΕΥΑΠ, σχολιάζοντας εμμέσως τις κατηγορίες του Τάκη Αντωνακόπουλου σχετικά, υποστηρίζοντας ότι «κάποιοι αποφάσισαν να βγουν από υπόγειες διαδρομές και επειδή δε δέχονται καθόλου την κριτική για τον εαυτό τους άρχισαν να κάνουν επιθέσεις λειτουργώντας εκβιαστικά. Θεωρούν λοιπόν ότι ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ προκειμένου να εξασφαλίσει την πολιτική του ησυχία δε θα τους απαντήσει. Λόγω γιορτινών ημερών η απάντηση δεν θα είναι άμεση…» είπε και πρόσθεσε ότι «Απόφαση μας ήταν να μεταφερθούμε πιο κεντρικά για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη. Θεωρούμε ότι εκεί που είμαστε είναι απομακρυσμένα και είχαμε πολλά παράπονα. Θέλουμε να είναι κοντά στην Γερμανού και η μίσθωση θα γίνει με δημοπρασία. Δεν υπάρχει τίποτα σκοτεινό και όσους λένε ότι φωτογραφίζουμε κάτι συγκεκριμένο λέμε πως φωτογραφίζεται μόνο μια περιοχή».

Καταλήγοντας σημείωσε ότι το επόμενο διάστημα θα έρθει η διεύρυνση κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΥΑΠ με βάση όσα προβλέπει και ο νόμος, ώστε να μπορέσουν να κάνουν τις απαραίτητες διευκολύνσεις στους συμπολίτες μας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot