FOLLOW US: facebook twitter

Ελληνικό πρωινό και γευσιγνωσία χθες στο Φεστιβάλ Τουρισμού στο Κατάκολο για τα υψηλόβαθμα πληρώματα των κρουαζιερόπλοιων

Ημερομηνία: 24-07-2018 | Συντάκτης:

Τη δυνατότητα να γνωρίσουν το ελληνικό πρωινό και άλλα τοπικά προϊόντα είχαν χθες το πρωί τα μέλη του πληρώματος των δύο κρουαζιερόπλοιων που κατέπλευσαν στο Κατάκολο. Οι καπετάνιοι των MSC Poesia και Costa Luminosa επισκέφθηκαν το Φεστιβάλ Τουρισμού, Κρουαζιέρας και Παραδοσιακών Προϊόντων και δοκίμασαν τις γεύσεις της περιοχής μας. Μαζί τους στελέχη του Επιμελητηρίου Ηλείας και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμειου Πύργου που τους υποδέχθηκαν με χαρά και τους ξενάγησαν στην έκθεση.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας Κώστας Νικολούτσος τόνισε πως “… στην ημερίδα θέσαμε θέματα της κρουαζιέρας και μας δόθηκε ευκαιρία να θέσουμε θέματα στον υπουργό για τον θαλάσσιο τουρισμό. Όπως ξέρετε σκοπός μας είναι να συνδεθεί η κρουαζιέρα αποτελεσματικά και με άλλους προορισμούς στην Αδριάτική γιατί το προϊόν αυτό είναι διεθνές. Ως επιμελητήριο έχουμε ένα δίκτυο με τη Βενετία, το Ντουμπρόβνικ, το Κότορ και το Σπλιτ, γιατι οι συνέργειες σε αυτό τον τομέα ειναι ιδιαίτερα σημαντικές. Πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι είμαστε πιο αποτελεσματικοί. Η γνωριμία με την τοπική παραγωγή είναι σημαντικό για την σύνθετη διαδικασία της προϊόντων στα πλοία. Έχουμε κάνει κάποια πρώτα βήματα όχι μόνο της κατανάλωσης υπό την οικονομική έννοια του όρου, αλλά και της απόδοσης της σωστής ταυτότητας του τόπου. Δεν είναι μόνο οι ομορφιές και ο πολιτισμός αλλά και η γαστρονομική ταυτότητα που πρέπει να περάσει στο πνεύμα των εμπλεκομένων” σημείωσε.

Ο αντπρόεδρος του ΔΛΤ Πύργου Σάκης Αντωνόπουλος τόνισε πως “… υποδεχθήκαμε εκπροσώπους απο το πλοίο MSC Poesia και το Costa Luminosa. δοκίμασαν τα τοπικά προϊόντα και έφυγαν ευχαριστημένοι απο εδώ. Ελπίζουμε ως θα είναι καλοί πρεσβευτές των προϊόντων μας και θα έχουμε καλά αποτελέσματα στην προσπάθεια αυτή”.

Τέλος το μέλος του ΕΒΕ Ηλείας Διονύσης Μπουλούτας στάθηκε στη χθεσινή φιλοξενία. “Παρουσιάσαμε το ελληνικό πρωινό και τα ελληνικά προϊόντα. ο Πρόεδρος του ΕΒΕ αναφέρθηκε στα τοπικά προϊόντα και έδειξαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, δοκίμασαν τα προϊόντα και μας ζήτησε ο καπετάνιος ένα λεωφορείο στο πλοίο για να επισκέπτονται οι επιβάτες του πλοίου την έκθεση. Με όποιες παραλείψεις και λάθη προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και να ανταποκριθούμε στο ρόλο μας ως Επιμελητήριο”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος