FOLLOW US: facebook twitter

ΕΛΓΑ: Αποζημιώνονται όλες οι πληγείσες καλλιέργειες

Ημερομηνία: 03-07-2018 | Συντάκτης:

Αντιπροσωπεία Ηλείων αγροτών χθες στην Πάτρα-Την Τετάρτη ξεκινούν αυτοψίες

Θετικά είναι τα μηνύματα από τον ΕΛΓΑ, μετά τη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι των αγροτών από την Ηλεία χθες στην Πάτρα. Ύστερα από το πέρασμα της «Νεφέλης» που άφησε πίσω της μεγάλες καταστροφές, κρίνεται επιτακτική η άμεση παρουσία των γεωπόνων του ΕΛΓΑ για αυτοψίες. Αυτό θα συμβεί αρχής γενομένης από αύριο, ενώ ανάμεσα στα θετικά νέα είναι πως όλες οι καλλιέργειες που επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία εντάσσονται στο πλαίσιο των αποζημιώσεων.

Το πρωί της Δευτέρας, δεκαμελής ομάδα αγροτών με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας Χρήστο Βαλιανάτο και τον αντιπρόεδρο Σωτήρη Κακαλέτρη, επισκέφθηκαν τα γραφεία του ΕΛΓΑ στην Πάτρα και είχαν συνάντηση με τον προϊστάμενο του γραφείου κ. Κεχαγιά. Ανάμεσα στους αγρότες βρέθηκαν παραγωγοί βιομηχανικής τομάτας, σταφίδας, καρπουζιού και πεπονιού, ως ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα των καλλιεργητών που επλήγησαν. Παρόντες στη συνάντηση ήταν και οι ελεγκτές – γεωπόνοι του Οργανισμού που τις επόμενες ημέρες θα προβούν σε αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές της Ηλείας.

Επισημάνθηκε το κλίμα της συνάντησης ήταν πολύ καλό και εκ μέρους του ΕΛΓΑ αναφέρθηκε πως οι καλλιέργειες που έχουν πληγεί αυτή την εποχή, στο σύνολό τους εντάσσονται στο πλαίσιο των αποζημιώσεων. Όμως τονίστηκε πως οι αγρότες που έχουν πληγεί από την πρόσφατη θεομηνία, θα πρέπει άμεσα να προβούν σε αίτηση – δήλωση ζημιάς και να μην περιμένουν με την εκπνοή του χρόνου, προκειμένου να επισπεφθούν οι διαδικασίες.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας Χρήστος Βαλιανάτος «υπήρξε συνεργασία σε πολύ καλό κλίμα, όμως εμείς το εξώδικο που έχουμε πει θα το στείλουμε όπως κάναμε και το 2016, ώστε να είμαστε έτοιμοι για όλα. Η συνάντηση με τους υπηρεσιακούς παράγοντες ήταν σε καλό κλίμα, όπου δεσμεύτηκαν πως η συνεργασία που υπάρχει θα συνεχιστεί. Θέλω να πιστεύω πως θα βγουν σύντομα τα πορίσματα ώστε να πληρωθεί το ίδιο σύντομα και ο κόσμος» σχολίασε ο κ. Βαλιανάτος.

Την Τετάρτη οι αυτοψίες ξεκινούν από το Καλλίκωμο και το Χειμαδιό και θα συνεχιστούν την Παρασκευή στο Χάβαρι.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος