FOLLOW US: facebook twitter

«ΕΛΑΙΑ» Παπαδόπουλος: Κατακτώντας τις αγορές του κόσμου

Ημερομηνία: 31-10-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Αγροτικά, Νέα

papadopoulos-elaia2

«ΕΛΑΙΑ» Παπαδόπουλος, μια διαρκώς αναπτυσσόμενη επιχείρηση τυποποίησης Ηλειακού ελαιολάδου

-Δεκάδες διακρίσεις και βραβεία με αποκορύφωμα το Χρυσό στο Διεθνή διαγωνισμό Ελαιολάδου στη Νέα Υόρκη

Γεμάτη θρύλους και ενταγμένη μέσα στα σπουδαιότερα κομμάτια της μυθολογίας μας η ελιά , δεν μπορεί παρά να αποτελεί και σήμερα ένα ισχυρό σύμβολο γεμάτο υποσχέσεις και έμπνευση. Το ιερότερο δέντρο των ελλήνων έγινε στο πέρασμα των αιώνων η εικόνα της ειρήνης και της δημιουργίας και ουδέποτε απογοήτευσε όποιον της φέρθηκε με σεβασμό.

papadopoulos-ladi-vraveia5

Με μεγάλη χαρά επισκεφθήκαμε το ελαιοτριβείο του κ. Κώστα Παπαδόπουλου στην περιοχή της Βαρβάσαινας, δίπλα ακριβώς στον ιερό τόπο της Αρχ. Ολυμπίας και ακολουθήσαμε ένα συλλογιστικό μονοπάτι που οδήγησε μια μονάδα τυποποίησης ελαίου στο πρώτο παγκόσμιο Χρυσό Βραβείο του Διεθνή Διαγωνισμού Ελαιολάδου που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη για το 2016.

Παραλαμβάνοντας την επιχείρηση από τον πατέρα του Γιώργο Παπαδόπουλο , ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος παρακολούθησε διάφορα σεμινάρια και συνέδρια με βασικό θέμα την ποιότητα, τη γευσιγνωσία του ελαιολάδου , και τη σωστή διαχείριση και λειτουργία των μηχανημάτων του ελαιοτριβείου, με σκοπό την παραγωγή ποιοτικότερου ελαιολάδου.

Και φυσικά αποφάσισε πως τίποτα δεν θα τον σταματήσει από τον δρόμο για την κορυφή και την κατάκτησή της. Ένα ομολογουμένως δύσκολο στοίχημα που αφορά μόνο ανθρώπους με μεγάλη εσωτερική δύναμη και αγάπη στο αντικείμενό τους.

Έτσι η εταιρία στράφηκε σε έρευνες και δοκιμές για την παραγωγή Αγουρελαίου και Premium Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου και το απλό μέχρι πρότινος ελαιόλαδο απέκτησε άρωμα και ένταση και προσωπικότητα.

papadopoulos-ladi-vraveia

Το ελαιοτριβείο Παπαδόπουλος είναι από τα πιο σύγχρονα του νομού Ηλείας με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και όλες τις πιστοποιήσεις για παραγωγή βιολογικού ελαιολάδου , ολοκληρωμένης διαχείρισης αλλά και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) ΟΛΥΜΠΙΑ.

Μετά από πολλές έρευνες και δοκιμές τα τελευταία χρόνια, μαζί με διακεκριμένους επιστήμονες του χώρου, είναι το μοναδικό ελαιοτριβείο που έχει την δυνατότητα να ρυθμίζει την ένταση του πικρού (πικρή γεύση) και του πικάντικου (κάψιμο στον λαιμό) ανάλογα με τις προτιμήσεις του παραγωγού.

Ερχόμενοι στο ελαιοτριβείο εντυπωσιαστήκαμε με την καθαριότητα τον εγκαταστάσεων και του προσωπικού που είναι πάντα έτοιμο να σας εξυπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Διαθέτει δυο ξεχωριστά στάδια αποφύλλωσης και πλύσιμο της ελιάς με τρεχούμενο νερό έτσι ώστε ο καρπός πριν την άλεση να είναι πεντακάθαρος και απαλλαγμένος από όλες τις ξένες ύλες. Η θερμοκρασία δεν ξεπερνά τους 27 βαθμούς κελσίου σε όλα τα στάδια της παραγωγής (ψυχρή έκθλιψη) κρατώντας έτσι όλα τα θρεπτικά συστατικά του ελαιολάδου. Ο παραγωγός είναι συνεργάτης και όχι πελάτης. Μέσα από την συνεργασία εξελίσσονται και οι δυο, με ένα κοινό στόχο, την παραγωγή Ποιοτικότερου Ελαιολάδου.

Αυτό που καταλάβαμε κατά την επίσκεψή μας στο ελαιοτριβείο και μέσα από την σύντομη κουβέντα μας με τον Κώστα Παπαδόπουλο είναι πως η επιχειρηματικότητα δεν είναι ένας βραχυπρόθεσμος στόχος, αλλά είναι ένα ταξίδι, ένας μακρινός προορισμός.

Καθένας ξεκίνα με ένα όραμα, βλέποντας μακριά και έχοντας ξεκάθαρους στόχους και προσανατολισμούς για το που και πως θέλει να φθάσει. Χρειάζεται μεγάλη αφοσίωση σ’ αυτό που πρέπει να γίνει και πολύ σκέψη σε ότι αφορά την βελτίωση .

papadopoulos-ladi-vraveia4

Ο Κώστας Παπαδόπουλος ξεκίνησε έχοντας στην κατοχή του μια μικρή παραγωγική μονάδα και στη συνέχεια, μαθαίνοντας τη δουλειά και αποκτώντας γνώσεις, εμπειρίες και δεξιότητες, διεύρυνε τους ορίζοντές του και όχι μόνο κατάφερε να αντέξει στην κρίση, αλλά καινοτόμησε, με σκληρή προσωπική δουλειά προχώρηση και κατάφερε να δημιουργήσει εξαιρετικά προϊόντα που κερδίζουν τις ξένες αγορές.

Αυτό αποτελεί ένα ενθαρρυντικό μήνυμα γι όσους διστάζουν ή αποθαρρύνονται να επιχειρήσουν, νομίζοντας ότι πρέπει να ξεκινήσουν από την αρχή με μεγάλες παραγωγικές μονάδες και κεφάλαια. Επίσης αποτελεί και ένα σημαντικό μήνυμα για τους ανυπόμονους, που θεωρούν ότι η επιτυχία έρχεται αμέσως. Πρώτα μαθαίνεις, πρώτα πατάς στα πόδια σου και μετά αναπτύσσεσαι και επιτυγχάνεις!  Και μάλιστα αναπτύσσεσαι βήμα-βήμα, μεθοδικά, με βάση το επιχειρηματικό σχέδιο. Έτσι ξεκίνησαν κι έτσι ξεκινούν όλοι οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες σε όλο τον κόσμο!

papadopoulos-ladi-vraveia3

Μythocia Omphacium 

Από την αρχαιότητα οι Έλληνες γνώριζαν τις ευεργετικές για την υγεία ιδιότητες του ελαιολάδου. Ο πατέρας της Ιατρικής Ιπποκράτης το είχε ονομάσει το “μέγα θεραπευτικό”!
Το εκλεκτότερο εξ όλων των ελαιολάδων ήταν το Ομφάκινον και εξαγόταν από ελιές αγουρωπές, χωρίς ξεθέρμισμα.
Η σειρά Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου Μythocia Omphacium έρχεται να αναβιώσει την αρχαία συνταγή πρώιμης συγκομιδής και άμεσης άλεσης σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Το αποτέλεσμα είναι ένα ελαιόλαδο πλούσιο σε φαινόλες και ελαιοκανθάλη με πολλά οφέλη για την ανθρώπινη υγεία και τον ανθρώπινο οργανισμό όπως επιβεβαιώνεται και από την ιατρική επιστήμη στη σύγχρονη εποχή.
Το ανοξείδωτο μπουκάλι του όχι μόνο κρατάει αναλλοίωτη την ποιότητά του αλλά και το διατηρεί φρέσκο, σαν να παράχθηκε τη στιγμή που ανοίγεται.

Mythocia Bio

 Το Mythocia Bio γεννιέται στη Γη της Αρχαίας Ολυμπίας μέσα από ήπιες τεχνικές καλλιέργειας και χωρίς τη χρήση οποιουδήποτε είδους συνθετικών φυτοφαρμάκων ή λιπασμάτων.
Το διεθνώς βραβευμένο αυτό βιολογικό ελαιόλαδο διατηρεί όλη την ουσία και την ποιότητά του, ενισχύοντας έτσι τις ιδιότητές του στην υγεία .
Άμεση μεταφορά του καρπού στο ελαιοτριβείο μας (εντός 1 ώρας).
Μέτρια πικάντικη γεύση που ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους

Mythocia ΠΓΕ ΟΛΥΜΠΙΑ

Πρόκειται για ένα μοναδικό μείγμα Κολιρέικης και Κορωνέικης ελιάς, προερχόμενης από την περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας.
Η συγκομιδή του καρπού γίνεται με τα χέρια και μεταφέρεται στο ελαιοτριβείο μας εντός 8 ωρών.
Το Mythocia ΠΓΕ ΟΛΥΜΠΙΑ αποτελεί προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης.
Απαλή γεύση με φρέσκο άρωμα και ελαφριά πιπεράτη επίγευση.

Mythocia Classic

Αντιπροσωπεύοντας την «κλασική» αξία, το Mythocia Classic είναι εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο από αυστηρά επιλεγμένους ελαιώνες της Ηλείας. Η παραγωγή του γίνεται σε σταθερή θερμοκρασία 26 βαθμών κελσίου (ψυχρή έκθλιψη), διατηρώντας έτσι όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του.
Η συγκομιδή του καρπού γίνεται με μηχανικά μέσα και μεταφέρεται εντός 24 ωρών στο ελαιοτριβείο μας.
Ισορροπημένη και αρμονική υφή.
Ήπια φρουτώδης γεύση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος