FOLLOW US: facebook twitter

Εκδήλωση στην δομή της Μυρσίνης με τον Κρίστο Χάσα: Όμορφες και δημιουργικές στιγμές για τους πρόσφυγες

Ημερομηνία: 27-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

Όμορφες και δημιουργικές στιγμές με τους πρόσφυγες στην Μυρσίνη, πέρασε ο ζωγράφος και δάσκαλος εικαστικών τμημάτων της Παπαχριστοπούλειου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας Κρίστο Χάσα, που βρέθηκε στην δομή προσφύγων του δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης, προσκεκλημένος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Μικροί και μεγάλοι, δημιούργησαν κάτω από τις οδηγίες του, με χρώματα και πινέλα, όμορφα έργα ζωγραφικής και πέρασαν ευχάριστες και δημιουργικές στιγμές μακριά από την καθημερινότητα.  Ιδιαίτερα τα παιδιά, ενθουσιάστηκαν από αυτήν την δράση και είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τα συναισθήματα τους μέσα από την ζωγραφική, στα καβαλέτα που στήθηκαν στο χώρο αναψυχής της δομής.

Μάλιστα όλοι μαζί, δημιούργησαν μια πολύ ωραία ζωγραφικά στον τοίχο, με ένα περιστέρι που συμβολίζει την ελευθερία, με φόντο την Ακρόπολη και έγραψαν «Σε ευχαριστούμε Ελλάδα», θέλοντας με τον τρόπο αυτό να εκφράσουν τα βαθύτερα συναισθήματά τους για μια χώρα που τους υποδέχθηκε θερμά και τους προσέφερε την ελπίδα μιας νέας ζωής. Η ικανοποίηση στα πρόσωπα όλων των προσφύγων που συμμετείχαν στην δράση ήταν εμφανής και ευχαρίστησαν τον κ. Χάσα και τους υπεύθυνους της δομής της Μυρσίνης γι αυτήν την ξεχωριστή εμπειρία.

Η πρωτοβουλία της εκδήλωσης ανήκε στην Κοινωνική Υπηρεσία της δομής της Μυρσίνης και ιδιαίτερα στις κυρίες Ρούλα Δημόγλου και Αλεξάνδρα Τζαβέλλα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος