FOLLOW US: facebook twitter

Άνοιξαν οι δύο νέες δομές στο δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων: Κέντρο Κοινότητας και Κοινωνικό Παντοπωλείο σε λειτουργία

Ημερομηνία: 27-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Την έναρξη λειτουργίας δυο νέων Δομών, που στόχο έχουν την εξυπηρέτηση και στήριξη των δημοτών «εγκαινίασε» ο Δήμος Ανδρίτσαινας Κρεστένων. Πρόκειται για το Κέντρο Κοινότητας και το Κοινωνικό Παντοπωλείο, τα οποία στεγάζονται στο Νέο Δημαρχείο και λειτουργούν καθημερινά από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 3:00 το μεσημέρι.

Η λειτουργία τους εντάσσεται, για το μεν πρώτο στο πλαίσιο της συμμετοχής του δήμου στην Πράξη «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ – ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» και η χρηματοδότηση του προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο των Περιφερειακών Κοινωνικών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, και για το δεύτερο στο πλαίσιο της της Πράξης «Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Ανδρίτσιανας-Κρεστένων» και εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Το Κέντρο Κοινότητας

Στόχος του Κέντρου Κοινότητας είναι η υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή του Δήμου. Εποπτεύεται από την κοινωνική υπηρεσία του δήμου, θα παρέχει τις ακόλουθες υπηρεσίες:

-Υποδοχή -Ενημέρωση – Υποστήριξη των πολιτών

-Συνεργασία με Υπηρεσίες και Δομές

-Παροχή Υπηρεσιών που θα αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων.

Ωφελούμενοι του Κέντρου Κοινότητας είναι πολίτες που κατοικούν στον τόπο λειτουργίας και παρέμβασής του, και κατά προτεραιότητα, οι ωφελούμενοι του Προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης», καθώς και άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, άνεργοι/ες, παιδιά και άτομα που βιώνουν καταστάσεις αποκλεισμού, μετανάστες, δικαιούχοι διεθνούς προστασίας, αιτούντες άσυλο, ΑμεΑ, ΡΟΜΑ και γενικότερα ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2625024647 και στο email : Kentro-koinotitas@1500.syzefxis.gov.gr

Κοινωνικό Παντοπωλείο

Οι υπηρεσίες του Κοινωνικού Παντοπωλείου κινούνται στους παρακάτω άξονες:

-Πρόσβαση στην Πληροφόρηση όλων των κατοίκων

-Στήριξη στις διαδικασίες πρόσβασης- ένταξης στο Κοινωνικό παντοπωλείο (ενημέρωση, συμπλήρωση δικαιολογητικών, έλεγχος κριτηρίων κ.λ.π)

-Ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας

-Συνεργασία με Υπηρεσίες, Φορείς και Δομές παροχής υπηρεσιών

Ωφελούμενοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι άτομα που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας, ανασφάλιστοι, άτομα και οικογένειες με πολύ χαμηλό ετήσιο εισόδημα καθώς και δικαιούχοι/αιτούντες διεθνούς προστασίας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2625023888 και στο email: koinoniko-pantopolio@1500.syzefxis.gov.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος