FOLLOW US: facebook twitter

Δ.Σ. Ήλιδας: Υψηλοί τόνοι στην τελευταία συνεδρίαση του 2017

Ημερομηνία: 29-12-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Μια εικόνα, ενδεικτική για το τι πρόκειται να ακολουθήσει κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, έδωσαν στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ήλιδας το βράδυ της Τετάρτης ο δήμαρχος Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιάννης Λυμπέρης.

Ο κ. Λυμπέρης ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητά του, τονίζοντας ότι από τις αρχές του 2018 ξεκινά η προεκλογική περίοδος. Οι τόνοι ήταν υψηλοί και το κλίμα ιδιαίτερα θερμό, καθώς η αντιπαράθεση ανάμεσα στον κ. Χριστοδουλόπουλο και τον κ. Λυμπέρη ανέβασε το θερμόμετρο στα ύψη.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την ψήφιση του προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2018 και συνεχίστηκε με την τελευταία για το 2017 τακτική συνεδρίαση.
Μετά από έντονες συζητήσεις και εντάσεις ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός, ύψους 79.247.596.99 ευρώ.

 

Χ. Χριστοδουλόπουλος: «Ο δήμος Ήλιδας έβαλε σε τάξη τα οικονομικά του»

Στην εισήγησή του ο δήμαρχος Ήλιδας ανέφερε ότι ο δήμος έχει καταφέρει να βάλει σε τάξη τα οικονομικά του. Ανέφερε μάλιστα ότι 3.500 δημότες μέχρι σήμερα δεν πλήρωναν δημοτικά τέλη καθώς είχαν δηλώσει μηδέν τετραγωνικά μέτρα. Σε αυτούς τους δημότες όπως ανέφερε ο κ. Χριστοδουλόπουλος έχουν ήδη σταλεί σχετικά ειδοποιητήρια προκειμένου να αρχίσουν να καταβάλουν τα ποσά που τους αναλογούν.

Η αρμόδια αντιδήμαρχος Ρούλα Γκουβίτσα επεσήμανε ότι ακολουθείται σφιχτή πολιτική για να κρατηθεί ζωντανός ο δήμος. Ο κ. Ζαχαρόπουλος στη συνέχεια εκ μέρους της μείζονος μειοψηφίας, ήταν ιδιαίτερα καυστικός αφού κατηγόρησε το προεδρείο και την δημοτική αρχή ότι έφεραν την ψήφιση του προϋπολογισμού με την εκπνοή του 2017. Ο κ. Κολόσακας υπογράμμισε ότι ο δήμος πρέπει να ζητήσει αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης έτσι ώστε να ανακουφιστούν τα λαϊκά νοικοκυριά, καταψηφίζοντας στο τέλος τον προϋπολογισμό. Κενούς, μίζερους και οπισθοδρομικούς, χαρακτήρισε τους προϋπολογισμούς της δημοτικής αρχής ο κ. Λυμπέρης κάνοντας λόγο για τέλμα στο δήμο.

Τέλος ο κ. Λυμπέρης ανέφερε ότι η παρούσα δημοτική αρχή δεν αξιοποίησε την δυνατότητα που έδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών, για την χρηματοδότηση των δήμων για την αντιμετώπιση των ληξιπρόθεσμων χρεών, τονίζοντας ότι αναμένει τους ισολογισμούς και τους απολογισμούς των ετών 2014-2015 και 2016.

Όπως ήταν αναμενόμενο η αντίδραση του δημάρχου κ. Χριστοδουλόπουλου ήταν άμεση ο οποίος εξαπέλυσε κατηγορίες στον κ. Λυμπέρη αναφέροντας ότι επί θητείας του, ο δήμος είχε οδηγηθεί στο «κατακόκκινο» με 10 εκ. ευρώ χρέη από μελέτες οι οποίες δεν είχαν πληρωθεί ή είχαν ελλιπείς προϋπολογισμούς έργων και για μελέτες που δεν είχαν νόμιμα ανατεθεί, αναγκάζοντας την δημοτική αρχή να καλύψει τα κενά από τα χρήματα του δήμου.

Η διαμάχη ανάμεσα στον κ. Λυμπέρη και τον κ. Χριστοδουλόπουλο συνεχίστηκε σε υψηλούς τόνους και από τις δυο πλευρές.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος