FOLLOW US: facebook twitter

Διονύσης Μάλιαρης: «7.2 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος Ι» για την επέκταση του βιολογικού καθαρισμού»

Ημερομηνία: 04-10-2018 | Συντάκτης:

«Σάρκα και οστά»  λαμβάνει το έργο της επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού Λεχαινών, το οποίο αποτελεί σπουδαία αναπτυξιακή παρέμβαση αλλά και  ένα εργαλείο  στα χέρια των δύο Δήμων του Κάμπου για την προστασία του περιβάλλοντος.

Σε συνάντηση που είχε χθες στην Αθήνα και στο Υπ. Εσωτερικών ο  Πρόεδρος του Συνδέσμου «ΗΡΑΚΛΗΣ» Διονύσης Μάλιαρης, ουσιαστικά «κλείδωσε»  την επέκταση των δικτύων του βιολογικού σε νέες περιοχές των Δήμων Πηνειού και Ανδραβίδας  Κυλλήνης.

«Πρόκειται για έργο διαδημοτικό, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι». Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 7.2 εκατ. ευρώ. Τα 1.9 εκατ. ευρώ  αφορούν τον δήμο Πηνειού και τα υπόλοιπα τον δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης. Με τις μελέτες που ετοιμάσαμε, οι οποίες κόστισαν 70.000 ευρώ  και  σημειωτέον χρηματοδοτήθηκαν αποκλειστικά από ίδια έσοδα του Συνδέσμου «ΗΡΑΚΛΗΣ», καταφέρνουμε  να εντάξουμε  ένα σπουδαίο έργο. Όπως μας διαβεβαίωσε  ο κ. Μαρίνος  Ρουσσιάς, σύμβουλος του Υπουργού  Εσωτερικών και υπεύθυνος για το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ», μέχρι τέλους του μήνα θα εξεταστούν οι φάκελοι που υποβάλλαμε και αναμένουμε την έγκριση για την χρηματοδότηση  και την  έναρξη υλοποίησης  των έργων» επισημαίνει ο κ. Μάλιαρης.

Σύμφωνα με τον ίδιο τα έργα θα υλοποιηθούν  στον οικισμού Μαρκόπουλο και στην Τοπική Κοινότητα Αγίας Μαύρας, σε ότι αφορά τον Δήμο Πηνειού, ενώ, σε ότι αφορά τον Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης, ο βιολογικός θα επεκτείνει το δίκτυό του σε Νεοχώρι, Σταφιδόκαμπο και Στρούσι.

Ο Πρόεδρος του συνδέσμου «ΗΡΑΚΛΗΣ» δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους Δημάρχους Πηνειού και Ανδραβίδας Κυλλήνης  Αλέξη Καστρινό και Ναμπίλ Μοράντ για την άριστη συνεργασία που είχαν με τον σύνδεσμο  «ΗΡΑΚΛΗΣ» προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για το έργο.

Επίσης σημείωσε ότι  έχουν υποβληθεί και οι περιβαλλοντικοί όροι για  ένα ακόμη τμήμα του έργου και συγκεκριμένα  για την επέκταση του δικτύου στις Δημοτικές Κοινότητες Κάστρου, Κάτω Παναγιάς και Κυλλήνης. «Ελπίζουμε ότι και εδώ θα έχουμε θετικές εξελίξεις» πρόσθεσε.

Να σημειωθεί ότι στη συνάντηση στην Αθήνα παρέστησαν ο Δήμαρχος  Ανδραβίδας Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ , ο αντιδήμαρχος Πηνειού και πρώην Πρόεδρος του Συνδέσμου «ΗΡΑΚΛΗΣ» Σάκης Γεωργόπουλος και οι μελετητές που ετοίμασαν τους φακέλους του έργου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος