FOLLOW US: facebook twitter

Δημ. Σχολείο Ανδραβίδας: Παραμένουν τα προβλήματα μετά τον αγιασμό…

Ημερομηνία: 04-10-2018 | Συντάκτης:

Άλυτα παραμένουν σημαντικά ζητήματα που έχουν προκύψει στο δημοτικό σχολείο Ανδραβίδας. Σχεδόν ένα μήνα μετά τον αγιασμό και το πρώτο κουδούνι, η μεταφορά των μαθητών και η έλλειψη δασκάλων αποτελούν αγκάθια στην καθημερινότητα του σχολείου. Ένα από τα ζητήματα που λύθηκε μόλις προχθές είναι η μεταφορά μαθητών από και προς το Σταφιδόκαμπο. Ωστόσο υπάρχουν και άλλα εξίσου σημαντικά. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις της η διευθύντρια του σχολείου Μαριάννα Στεργίου υπάρχει σημαντικό θέμα επικοινωνίας και συνεννόησης με τους εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσίες στη μεταφορά των μαθητών, με αποτέλεσμα οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί και το σχολείο να είναι εκτεθειμένοι.

«Εδώ υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα για όλες τις σχολικές μονάδες και μπορείτε να απευθυνθείτε σε όλους τους διευθυντές των σχολείων  για να σας το επιβεβαιώσουν. Δεν έχουμε γραμμή επικοινωνίας με την διεύθυνση της νομαρχίας, δεν έχουμε γραμμή επικοινωνίας με την αρμόδια υπηρεσία στην Περιφέρεια στην Πάτρα και δεν έχουμε σχεδόν καμία επικοινωνία με το ΚΤΕΛ» σχολίασε η κα Στεργίου. «Σε περίπτωση που δημιουργηθεί οποιοδήποτε θέμα σχετικά με τις μεταφορές, όπως για παράδειγμα έλλειψη μεταφορικού μέσου, ανυπαρξία μεταφορικού μέσου, ή για κάποιους λόγους, απεργία, αλλαγή ωραρίου, κλπ, το ΚΤΕΛ το οποίο βάζει τα οχήματα, η αρμόδια υπηρεσία στην Π.Ε. Ηλείας και η αρμόδια υπηρεσία στην Περιφέρεια, δεν ενημερώνουν το σχολείο. Εμείς τρέχουμε να βρούμε το ΚΤΕΛ και τους αρμόδιους υπαλλήλους και θέλω να το αναφέρετε με κεφαλαία γράμματα, πολύ σπάνια σηκώνουν τα τηλέφωνα και είναι και ενοχλημένοι αρκετές φορές όταν τους ενοχλούμε, με αποτέλεσμα να επικρατεί μια αναρχία» κατήγγειλε η διευθύντρια του σχολείου.

Όπως ανέφερε ενώ έχουν καταρτιστεί οι σχετικές καταστάσεις από τον περασμένο Δεκέμβριο οι διαδικασίες δεν έχουν ακολουθηθεί σωστά και παρουσιάστηκαν καθυστερήσεις ώστε να υπάρχουν τώρα προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών, χωρίς σχετική ενημέρωση από τους αρμόδιους. Προβλήματα υπάρχουν σχετικά με τα μέσα που χρησιμοποιούνται ή επίσης για δρομολόγια που δεν έχουν ακόμα καλυφθεί με αποτέλεσμα να υπάρχει αριθμός μαθητών που δεν εξυπηρετείται σωστά η καθόλου.

«Προσπαθούμε να βρούμε μια άκρη να επικοινωνήσουμε με υπευθύνους. Φωνή βοών τος εν τη ερήμω. Όσες φορές έχει χρειαστεί να επικοινωνήσω με τον κ. Δημακόπουλο, θα τον βρω στο τηλέφωνο πάρα πολύ σπάνια. Επικαλείται φόρτο εργασίας και δεν ντρέπομαι να σας το πω, βάζω μέσον για να τον βρω, αυτό είναι απαράδεκτο» σχολίασε η κα Στεργίου. .

Και πρόβλημα με έλλειψη δασκάλου

Ακόμα πέραν της μεταφοράς υπάρχει θέμα και με κενό δασκάλου ειδικής αγωγής, με αποτέλεσμα το σχολείο των 200 περίπου μαθητών, να αναγκάζεται να μοιράσει τις ώρες των δασκάλων με τέτοιο τρόπο ώστε να καλυφθεί το κενό. «Υποχρεώνεται το σχολείο για να βοηθήσει την εκπαιδευτικό της πρώτης τάξης, που είναι μια κρίσιμη τάξη, να πάρει μια τέτοια απόφαση στην ανάθεση των ωρών στους εκπαιδευτικούς για να μπορέσουμε να ρυθμίσουμε το πρόβλημα. Δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα, ότι οι εκπαιδευτικοί δεν αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν καινούργιες καταστάσεις , διότι εδώ μιλάμε για αντιμετώπιση από εξειδικευμένο προσωπικό. Το οποίο θα έπρεπε να υπάρχει και το οποίο δυστυχώς δεν δόθηκε στο σχολείο μας. Μας δόθηκε απάντηση από τη διεύθυνση ότι καλύφθηκαν άλλες σοβαρότερες περιπτώσεις. Επομένως το σχολείο εσωτερικά προσπάθησε να λύσει το θέμα, δεν σημαίνει όμως και ότι λύθηκε» επισήμανε η διευθύντρια.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος