FOLLOW US: facebook twitter

Διονύσης Καλαματιανός: Ηλεκτροδότηση των πλοίων στο λιμάνι από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Ημερομηνία: 10-05-2017 | Συντάκτης:

Στην Κυλλήνη κυβερνητικό κλιμάκιο για τα εγκαίνια περιβαλλοντικού έργου

Εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένεται να έρθει στην Κυλλήνη κυβερνητικό κλιμάκιο στο οποίο θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από το υπουργείο Νησιωτικής Πολιτικής, προκειμένου να εγκαινιάσουν ένα πιλοτικό περιβαλλοντικό έργο το οποίο έχει δρομολογηθεί στην περιοχή. Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων, μιλώντας χθες στην ΕΡΤ Πύργου, ο Γεν. Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής Διονύσης Καλαματιανός.

Ο δήμαρχος και πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης κ. Ναμπίλ Μοράντ, έχει υπογράψει μια προγραμματική σύμβαση για το λιμάνι της Κυλλήνης μαζί με τα λιμάνια του Πειραιά, της Λεμεσού, το Κόπερ στη Σλοβενία και το  Μετσόβειο, για την προώθηση της  ηλεκτροδότησης  των  πλοίων  και  την  ένταξη  της  Κυλλήνης στα  πράσινα  λιμάνια, με πιλοτική εφαρμογή. Σύμφωνα με πληροφορίες προβλέπεται να εγκατασταθούν στο λιμάνι ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά τα οποία θα παράγουν ηλεκτρική ενέργεια και έτσι θα μπορούν να ηλεκτροδοτούνται τα πλοία που θα μπαίνουν στο λιμάνι της Κυλλήνης. Έργο πρωτοποριακό και περιβαλλοντικό, για την ηλεκτροδότηση των ελλιμενισμένων πλοίων μέσω Ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και αυτή  μπορεί να είναι η λύση που αναζητείται και που θα μειώσει την εκπομπή ρύπων στο λιμάνι της Κυλλήνης.

Ωστόσο στην χθεσινή του συνέντευξη στην ΕΡΑ Πύργου, ο κ. Καλαματιανός πέρα από την είδηση για την άφιξη του κυβερνητικού κλιμακίου στην Κυλλήνη, αναφέρθηκε στην πρόσφατη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο για την κρουαζιέρα στο Κατάκολο και τόνισε ότι σε συνεργασία και με το υπουργείο Τουρισμού αλλά και την αυτοδιοίκηση προχωρούν γρήγορα όλες οι διαδικασίες που απαιτούνται  για την περαιτέρω βελτίωση των υποδομών και ανάπτυξης του λιμανιού του Κατακόλου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος